Kruisband gescheurd

 • #1

  Beste,

  2 weken geleden heb ik mijn voorste kruisband afgescheurd in het buitenland. Ik ben daar naar het ziekenhuis geweest en daar is een ct scan en een rontgenfoto gemaakt. Daarop was te zien dat mijn voorste kruisband afgescheurd is, verder was er ook een breukje te zien. Mijn arts in nederland vertelde me dat dit komt door een ander bandje dat gescheurd is en dat een stukje bot los is gekomen. Over 10 dagen krijg ik de mri. Nu is mijn vraag is het raar dat ik nu al (met brace) zonder pijn rustig kan lopen en mag dit ook al? Soms heb ik nog een wat zeurende pijn maar met brace gaat het eigenlijk heel goed, zonder brace niet want dan voelt het erg instabiel en doet het ook veel sneller pijn.

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Het is logisch dat je met brace minder pijn hebt, de brace houdt je knie stabiel en geeft de stevigheid ipv de vanden die gescheurd zijn.

  Wat je wel en niet mag doen,zou ik met je behandelend arts en je fysiotherapeut bespreken,die hebben je dossier en weten wat voor jou verantwoord is. En omdat je nog een mri moet krijgen, zal het advies waarschijnlijk zijn om rust te houden ( dus niet of zo min mogelijk  belasten) tot de exacte schade bekend is.

  Ik zou zeker niet zonder brace gaan lopen,je loopt het risco volledig door je knie te klappen en hem daarmee nog veel meer te beschadigen!!!

  Reageer
  #3

  Even terugkomend op deze topic; ik mag van de orthopeed starten met fysiotherapie en moet zonder brace voorzichtig gaan lopen om de knie sterker te maken in aanloop naar de operatie. Nu is mijn vraag of wandelen (kleine stukjes) ook goed is voor het versterken van de knie?

  Reageer
  #4

  @Anoniem

  Dat is nou dus precies een vraag voor he fysiotherapeut.
  Die heeft van de orthopeed jou dossier en weet wat wel en niet goed voor je herstel is.

  Reageer
Reageer op: Kruisband gescheurd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief