• #1

  Laatste weken heb ik ontzettend veel last van spierspasmes. Hier bedoel ik mee spiertrillingen waarin ik mijn huid zie bewegen. Dit begon eerst in mijn arm maar zit nu overal in mijn lichaam. Soms gaat dit wel 10/15 x per dag dan in mijn arm dan in mijn been dan bijvoorbeeld mijn gezicht. Verder heb ik last van mijn handen het voelt alsof mijn motoriek wat minder is en heb het gevoel alsof mijn armen zwaar zijn. Ik tril niet heel erg maar merk wel dat dit anders is dan normaal.

  Hopelijk kan iemand mij helpen.

  Groetjes

  Reageer
  #2

  Heb je veel stress/angsten of spanningen?

  Reageer
  #3

  Nee totaal niet, zit juist heel lekker in mijn vel

  Reageer
  #4

  La belle indifference?

  Je noemt allerlei lichamelijke klachten maar het gaat goed met je? Zou ik zelf niet kunnen. Maar goed, ik heb dan ook geen spierzwakte, spasmen, minder motoriek gelukkig.

  Reageer
  #5

  @ Vrouw 21
  Dat is inderdaad opmerkelijk. Je kunt me toch niet vertellen dat je " juist lekker in je vel zit" met de lijst klachten die je hier neerzet. Want dan vraag ik me af waarom je op zoek gaat naar een verklaring voor de klachten als je je toch helemaal geweldig voelt. Misschien toch nog maar eens even over mijn eerdere vraag nadenken...

  Maar in ieder geval maar eens met de klachten naar de huisarts gaan

  Reageer
  #6

  Wat een aannames, de vraag gaat of ik psychisch lekker in mijn vel zit! Hierop antwoord ik dag ik geen spanningen heb, als in werk of school etc. Tuurlijk maar ik me zorgen over mijn klachten maar er zijn geen aanleidingen voorheen voor mijn klachten. Dus dat ik me geweldig voel is onzin. Eerst goed lezen

  Reageer
  #7

  Succes met hulp vragen! đŸ‘đŸ»

  Reageer
  #8

  Naar je huisarts kan eerste stap zijn. Daarnaast kan een orthomoleculair therapeut je verder adviseren. Zou ook je voedingspatroon eens onder de loep nemen. De trend van tegenwoordig om minder of geen vlees te eten, kan ook voor problemen zorgen. Zo werkt soja ontregelend op je schildklierhormonen. Eventueel hormonale anticonceptie kan ook ontregelend werken.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  <span class="bbp-reply-post-author"><span class="bbp-author-name">AAN Alias</span></span> <span class="bbp-reply-post-date">16 december 2022 om 23:45.</span>

   

  Ik vind jouw reactie op vrouw21 degoutant en totaal misplaatst , je gebruikt geen term "La belle indifference" bij iemand die je niet kent en zelf niet hebt opgevolgd en onderzocht.

  Ik zit ook lekker in mijn vel en heb ook spierproblematiek. Sommige aandoeningen van de spieren, zenuwen hebben niets te maken "psychiatrie".

  Ik vind het er los over.

  Ik ben geboren met een neuromusculaire aandoening die zich pas uit op latere leeftijd. Ik heb daar nooit onder geleden maar heb natuurlijk wel mijn vragen. Feit is : ik wist dat ik het had.

  Ik ben optimist en zit goed in mijn vel ook al brengt mijn aandoening veel klachten.

  Ik werk, ik dans, ik lach, ik feest. Wie zijn jullie om hier mensen een dergelijk etiket op te spelden.

  Reageer
  #10

  Goed van je dat je je geen etiket laat opspelden, ik vind de reacties alles behalve 'dokter' en totaal ongepast. Succes.

  Reageer
  #11

  Dûh, wie is hier dokter dan? En waar wordt gezegd dat het daadwerkelijk psychiatrisch is?

  Er is volgens mij wel een verschil tussen een aangetoonde aandoening en toch lekker in je vel kunnen zitten.

  Of veel klachten aangeven zonder dat daar al een diagnose of behandeling etc. voor is. Wat normaal gesproken niet betekent dat je op dat moment lekker in je vel zit 🙃

  Anyways, ga naar de huisarts, was dat het gegeven advies?

  Reageer
  #12

   

  La belle indifference :

  La belle indifférence wordt in de DSM-IV beschrijving van conversiestoornis (voorheen hysterie genoemd) gedefinieerd als 'een relatief gebrek aan bezorgdheid over de aard of implicaties van de symptomen' (American Psychiatric Association, 2000). Hoewel het niet een van de diagnostische criteria voor deze aandoening is, is het het eerste kenmerk dat wordt genoemd in de lijst met 'geassocieerde beschrijvende kenmerken' en het komt ook voor in de beschrijving van ICD-10 dissociatieve stoornis (motorisch type; Wereldgezondheidsorganisatie, 1992). Het nut van dit klinische teken blijft echter controversieel. We hebben daarom een systematische review uitgevoerd om de gerapporteerde frequentie van la belle indifférence vast te stellen bij patiënten met neurologische symptomen die niet konden worden verklaard door organische ziekte (conversiesymptomen / hysterie) in vergelijking met patiënten met bevestigde organische ziekte. We beoordeelden de kwaliteit van de gepubliceerde studies en onderzochten hoe het concept van la belle indifférence kan worden verfijnd.

   

  Valt onder psychiatrie en daarom totaal ongepast als commentaar.  Zeker u de vraagsteller niet kent en uit niets kan opmaken dat dit hier het geval is.

   

  Over uw opmerking ' wie is hier de dokter ' zou ik mijn woorden toch maar eens wikken en wegen.

  Reageer
  #13

  @Karine

  De discussie houd ik mij buiten,maar op dit forum is niemand dokter, dat staat ook duidelijk in de algemene voorwaarden.

  Reageer
  #14

  "We hebben daarom een systematische review uitgevoerd " en wie is dan "we" ?

  Reageer
  #15

  Nogmaals: wie zegt dat het psychiatrisch is?

  Ten eerste stond er nl een vraagteken achter de term. De TS mocht daar haar eigen mening over geven, het was een hypothese vanwege haar 'het gaat wel lekker' ondanks spierzwakte, spasmen enz. Ik zou me daar zeker niet lekker onder voelen.

  En in die zin is het dus een passende hypothese. Bedankt voor het opschrijven van wat je er over vond, wellicht dat TS er wat aan heeft.

  Maar ten tweede is het een term die geassocieerd wordt met conversiestoornis en dus niet het kenmerk dat de diagnose bewijst. Plus de DSM-IV is vervangen door de DSM 5. Maar dat terzijde.

  Mocht TS wel een conversiestoornis hebben, dan is dat natuurlijk heel vervelend en heeft dat aandacht nodig.

  Reageer
Reageer op: Spierzwakte
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief