Knie; banden opgerekt of scheurtje?

 • #1

  hallo,
  ik heb vorige week zaterdag met voetballen mijn knie gebleseerd, hij was pijnlijk dus voor de zekerheid maar even naar het ziekehuis, daar hebben ze fotos gemaakt maar bleek er nergens een scheur of gebroken in te zitten, mijn kruisbanden zouden opgerekt zijn, ik moest voor controle over 5 dagen terug, toen ik terug ging en ze controleerde, kreeg ik een raar gevoel in mijn knie, maar het was niet erg pijnlijk, het voelde eigenlijk als een blauwe plek, toch vertelde de dokter dat er een scheurtje in zat? weer rekverband er om heen en afbouwen met krukken, nu paar dagen later kan ik er voledig op steunen en kan ik zelfs mijn knie voledig buigen, naderhand voel ik het wel een beetje druken, maar zeker niet dat het zon pijn doet, ik moet nu pas volgende week donderdag terug, maar ik sport erg graag en zou dat het liefst al mee beginnen.

  kan iemand mij alsjeblieft uitleggen wat er met mijn knie aan de hand is? want ik denk niet dat er een scheurtje in zit want het doet echt geen zeer meer, soms klopt hij nog wat.
  en zoja, wanneer kan ik weer gaan sporten?

  Alvast Bedankt.

  Reactie
  #2

  Als ik je goed begrijp, vraag je willekeurige mensen een mening te geven over jouw knie, tegen het advies in, van een arts die jou uitgebreid heeft onderzocht?!

  Jouw dokter heeft al zijn kennis, en alle benodigde onderzoeken gedaan om jou te helpen bij jouw klachten. Hier is een diagnose over gesteld. Er blijkt een scheur in je kruisbanden te zijn. Hiervoor is een behandeling voorgeschreven.

  Maar omdat jij graag sport, en omdat je nu alleen een blauwe plek hebt, wil jij tegen het advies van de arts toch alweer gaan sporten.

  Als je gaat sporten en een eventueel gescheurde kruisband wordt zonder voldoende herstel opnieuw beschadigt, dan kan de band volledig afscheuren. Herstel, als dat al mogelijk is, duurt dan ongeveer een jaar, inclusief een grote operatie waarbij een pees uit je lichaam wordt gebruikt om de gescheurde (en geknapte, vergelijk het met een elastiek) band te vervangen.

  De keuze is aan jou: of je vertrouwt op het onderbouwde advies van een arts, of je bent eigenwijs en loopt onnodig risico mogelijk je leven niet goed te kunnen sporten.

  Dat was het, ik hoop dat je mijn boodschap begrijpt.

  Reactie
  #3

  Als je zo van sport houdt, waarom zou je dan voor die paar dagen het risico lopen? Het is vervelend voor je, maar nu kan het hopelijk met een sisser aflopen.

  Reactie
  #4

  mijn vriendin heeft iets aan de knie bAnden ze wil weten hoe dan heet

  Reactie
  #5

  Welke kniebanden bedoel je? De voorste kruisband, de achterste kruisband, of de laterale of mediale band?

  Reactie
  #6

  http://www.youtube.com/watch?v=RTV5Yo3E7VQ

  Reactie
  #7

  Lees ook:

  Kniebanden
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/131368-kniebanden.html

  Knieband verrekt?
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/131649-Knieband-verrekt.html

  Gescheurde kruisband voor
  http://www.dokter.nl/forum/Sport/26488-gescheurde-kruisband-voor.html

  Kruisband gescheurd
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/194297-Kruisband-gescheurd.html

  Reactie
  #8

  Ik heb van de orthopeed gehoord dat ik een scheur in de pees net onder mijn knie heb.
  In de scheur zit wat vervuiling waardoor ik last heb van pijn en het osgood schlatter syndroom.
  De optie die de orthopeed geeft om de pijn te verlichten is een operatie waarbij de pees losgesneden, het vuil verwijderd en weer aan het bot vastgezet wordt.
  Omdat dit een operatie is die niet vaak voorkomt kan hij niet goed voorspellen wat er gaat gebeuren, veel risico is er niet maar of het ook wat oplevert (lees minder last van pijnklachten) is de vraag.

  Wat zouden jullie mij adviseren?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoeveel last heb je van de peesscheur en wat is de termijn waarop het geneest zonder ingreep? Waarom zou je voorlopig niet kiezen voor rust? Heb je erge haast met het herstel?

  Reactie
  #10

  Ik loop al anderhalf jaar bij de huisarts hiermee, pas nu werd ik doorverwezen naar de orthopeed.
  Hiervoor had ik ook al klachten maar ging het nog wel vanzelf over.
  Rust heb ik geprobeerd maar helpt alleen tijdelijk.
  Omdat er vuil zit in de scheur zal het niet genezen.
  Als ik loop en ook als ik slaap doet het vaak wel pijn.
  Met pijnstilling (diclofenac) is het uit te houden maar die wil ik niet te lang nemen.
  Sporten kan niet meer.
  Haast heb ik dus niet.

  Reactie
  #11

  Ik zou van de orthopedisch chirurg willen weten wat de mogelijke gevolgen zouden kunnen zijn van deze operatie. Wat is de kans op succes, wat is het risico op complicaties en welke complicaties kunnen er optreden, en wat zijn de mogelijke gevolgen van deze complicaties?
  Deze informatie zou ik afwegen en voorleggen aan een andere orthopeed die ofwel de huidige behandelaar niet kent of juist een goede collega is met veel ervaring op het gebied van dit soort behandelingen.
  De zorgverzekering vergoedt een second opinie en adviseren vaak ook een alternatieve behandelaar. Dus die zou ik als laatste bellen voor de informatie die je nodig hebt.

  Dat zou ik doen...

  Reactie
  #12

  Het probleem is dat deze operatie niet vaak uitgevoerd wordt volgens de orthopeed, hij kan niet voorspellen wat het verloop zal zijn.
  De complicaties zijn de normale operatie complicaties, verder is er een kans dat ik voor een tijd in een (gips)spalk moet.
  Inderdaad dacht ik zelf ook al aan het vragen van een second opinion.
  Dank voor de reactie.

  Reactie
  #13

  ik heb op 2 pinsterdag een trap van een pony gehad
  maar ik ben een dag later naar de huisarts gegaan
  die vertelde mij dat mijn knie banden uitgerekt waren
  maar ik kan er nauwlijks op lopen
  dat dopet gewoon zeer
  wie kan mij helpen op de vraag

  Reactie
  #14

  Ik heb een keer mijn kniebanden verrekt (met skie├źn - pijnlijk) maar de arts heeft mij toen een rekverband omgedaan en ik mocht mijn knie een paar dagen niet belasten: heb toen een dag of drie met krukken gelopen...

  Reactie
  #15

  Wat is dan precies jouw vraag? Of de diagnose van de huisarts klopt? of dat er misschien toch meer aan de hand is dan alleen verrekte banden?

  Ik vind het lastig hier een harde uitspraak over te doen. Ten eerste en als belangrijkste reden dat er geen gegevens van lichamelijk onderzoek bekend zijn, en ten tweede omdat de termijn waarbinnen je enig herstel van slechts verrekte banden zou mogen verwachten erg kort is gezien het trauma heeft plaatsgevonden op pinksterdag. En bovendien is de mate en ernst van de verrekking een balngrijke factor die van invloed is op de tijd die de knie nodig heeft om goed te kunnen herstellen.

  Reactie
Reageer op: Knie; banden opgerekt of scheurtje?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief