Krakende knieen

 • #1

  Hallo allemaal

  Ik heb al een aantal jaren last van mijn knieën.  Ik ben een jaar of 8/9 geleden bij de huisarts geweest. Omdat ik elke telkens door mijn knieën heen zakte. ( niet tegelijk maar soms bij de ene en soms bij de andere..) ik was in die tijd niet echt te zwaar ofzo. Toen is mijn verteld dat mijn kraakbeen al aan het slijten was. Daar is eigelijk verder nooit iets mee gedaan .. een paar haar later was ik aan het sporten en merkte ik dat ik eigelijk steeds minder kon met mijn knieën.  Wel gewoon fietsen en lopen enzo . Maar kracht oefeningen met mijn benen vond ik een soort van eng worden omdat mijn knieën begonnen te kraken . En ik een soort vang was dat er ineens iets "weg schoot " in m'n knieën.  Ik merkt te dat het kraken steeds erger werd  ook met trap lopen hoor je ze letterlijk kralen als ik buk of door m'n hurken ga . Rn niet 1 knak. Maar alsof er iets aan loopt.

  Ik merk dat ik ook wat moeier word. En ik ook eigelijk steeds minder durf kwa kracht zetten enzo.. ik ben vorig jaar weer naar de huisarts geweest omdat ik het toch niet vertrouwde.  Die vertelde dat mijn kraakbeen helemaal niet aan het slijten is.. ( hij heeft alleen gevoeld)  maar dat mijn knie koppen niet helemaal goed zitten ofzo. En hij zei dat kan je vergelijk met een tandwiel doe niet goed zit. Volgens hem kan het geen kwaad.  Maar hij zei als je iets af zou vallen en meer zou trainen zou het kunnen dat ze weer op "de rails" zouden komen..

  Eigelijk vertouw ik het toch niet helemaal maar wat moet ik doen.  Moet ik nou weer naar de huisarts met de verwachting dat hij weer het zelfde gaat zeggen .

  Is er misschien iemand ddieet zelfde heeft meegemaakt.

  Ik hoor het graag

   

  Reageer
  #2

  Ik denk dat het goed zou. zijn om met de klachten eens naar een fysiotherapeut te gaan

  Reageer
  #3

  Een natuurgenezer kan verder kijken. Kan misschien te maken hebben met tekorten aan bepaalde voedingsstoffen.

  Verder zie ik iets over afvallen. Als je overgewicht hebt, kan het zaak zijn dat op een verantwoorde manier te doen. Hormonen in balans krijgen door middel van voeding en voedingssupplementen.

  Reageer
  #4

  Hoi,

  Ook ik heb krakende knieën. Nu is dat op zichzelf geen probleem. Maar het wordt wel anders als krakende knieën ook pijn doen met bv traplopen enzo.

  Mijn fysiotherapeut zei steeds dat er niets aan de hand was en dat zij ook krakende knieën heeft. Dat vond ik kortzichtig, omdat mijn knieen na oefeningen aanhoudend pijn bleven doen.

  Ik heb uiteindelijk 2 mri's gehad, waarop alles eens goed is bekeken. En daaruit bleek toch dat er een kleine scheur in de meniscus zat, een cyste, en graad 3 kraakbeenafname. Pas bij graad 4 is het slijtage, maar dit is ook niet ok natuurlijk. En die artsen en fysiotherapeut maar doen alsof het wel ok is. Dom. Nu heb ik gehoord dat ik de oefeningen van de fysio niet meer mag doen. En dat had ik anders niet geweten.

  Dat een huisarts zo op gevoel, als niet specialist, iets zegt over het sporen van je knieen, snap ik niet. Tuurlijk gaat overgewicht verminderen helpen, maar jij zou misschien ook moeten weten wat de conditie is, zodat je niet per ongeluk verkeerd traint.

  Je huisarts mag een mri aanvragen, maar je kunt je ook laten doorverwijzen naar een orthopeed. Rontgenfoto's heb je weinig aan, je wil ook weten hoe de rest er aan toe is en niet alleen je bot.

  Reageer
Reageer op: Krakende knieen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief