Doof gevoel in pink en ringvinger (geen ulnaropathie)

 • #1

  Hi,

  Op een dag merkte ik op dat ik een tinteling had in mijn pink, en precies in het midden van mijn ring vinger dat niet verdween. (Rechter hand)

  Huisarts geweest, eerst een maand aangekeken, symptomen leken op die van een beknelling in de elleboog zenuw... afin, er gaan een paar maanden overheen en ik ga naar het ziekenhuis voor onderzoek.

  Met stroomstootjes werd gemeten dat ik geen kracht verlies heb maar dat (schijnbaar) wel de zenuw beperkt was. Doorgestuurd voor een echo (smeren gel op je arm en gaan dan kijken) en daar kwam uit dat mijn elleboog zenuw niet klem zit.

  Opzich goed nieuws zou je denken, maar omdat het niet klem zit, en ik wel deze klachten heb, (inmiddels is het tintelende gevoel over gegaan naar een dood gevoel en krijg ik ook steeds vaker krampen in mijn hand) vraag ik mij toch af waar dit dan opeens door is ontstaan.

  De arts in het ziekenhuis zei dat ik moest proberen zo veel mogelijk de arm te strekken maar meer kon hij er eigenlijk ook niet aan doen. In het nieuwe jaar hebben we nog is een bel afspraak.

  Is dit nu iets dat ik voor de rest van mijn leven heb? Ik ben rechtshandig, en ook al heb ik volgens de computer geen kracht verlies, ik laat wel geregeld zware dingen vallen. Dat kan ook komen doordat ik gewoon niet goed kan voelen wat ik vast hou, maar anyway... het dode gevoel is echt super storend.

  Hebben meer mensen hier last van? En is het bij jou ooit nog goed gekomen? En ik vraag mij ook af of er niet een ander onderliggend probleem de oorzaak kan zijn van deze klacht?

  De arts in het ziekenhuis zei dat het echt alleen uit de elleboog kan komen, maar hoe dan?! Hoe kan je op een dag wakker worden met een tintelende vinger die je dan schijnbaar (waarschijnlijk in de nacht ofzo?!) zo beschadigd hebt dat het na maanden nog niet over is. It just doesn't make any sense.

  Attachments:
  Reactie
  #2

  Gebruik je veel/vaak een computermuis?

  Reactie
Reageer op: Doof gevoel in pink en ringvinger (geen ulnaropathie)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief