pees knobbels onder voeten

 • #1

  Hallo
  Ik ben al onder behandeling bij een internist en heb hem het probleem al eens voorgelegt, hij wist niet wat het was, ook mijn eigen huisarts wist het niet dus laat ik mij doorverwijzen naar een specialist.
  Wie van u heeft ook deze klachten
  Heb groeiende bobbels nu al ter grote van flinke knikkers op de strekpezen onder mijn voeten, onder 1 voet is een derde voelbaar onder de andere voet zit 1.
  Heb nu veel pijn met lopen, heb al speciale zooltjes laten maken maar dit heeft geen effect op de pijn.
  Wie herkent het en wat is er aan gedaan?

  Reageer
  #2

  Hallo
  Ik heb ook peesknobbels onder zowel mijn linker als mijn rechtervoet. Waarschijnlijk veroorzaakt door een ongeluk met een kano, mijn pezen zijn toen ontstoken en beschadigd. Na een aantal jaren zijn er bobbels ontstaan, eerst zo klein als een erwt, maar nu zo groot als een paar stuiters. Ook ik heb speciale zooltjes gekregen, de druk op bepaalde delen van mijn voet is weg, maar de steken in die bobbels niet. Ik heb eerst zooltjes gekregen omdat het weghalen van de bobbels (het afschrappen van de pezen) niet altijd afdoende is. Het kan steeds weer opnieuw terugkomen.
  Over een paar weken moet ik bij de orthopedisch chirurg terugkomen, of de zooltjes hebben geholpen of niet.

  Reageer
  #3

  Als gevolg van een irritatie kan de pees gaan ontsteken en daardoor kunnen dikkere plekken in de pees ontstaan. Het is lastig te behandelen omdat de behandeling zelf weer een ontsteking kan veroorzaken waardoor een vicieuze cirkel kan ontstaan.

  Reageer
  #4

  Ja ik heb dit ook weer opeens, nadat ik mijn enkel of voet wat gekneusd had, maar of dit de oorzaak is weet ik niet. Ik kreeg last van mijn ene voet en het leek of die verhoging de oorzaak was van mijn schoenzool. Maar er bleek een peesknobbel op mijn strekpees te zitten. Bijzonder pijnlijk. Ik herinner me dat ik dit wel eens eerder heb gehad. Ik weet niet meer wat ik toen gedaan heb. Nu heb ik mijn inlegzool eruit gegooid, zodat ik nu geen druk op die pees meer heb. Ik loop dus vrij plat zeg maar. En dan maar afwachten, maar het doet in ieder geval niet meer zo zeer.

  Reageer
  #5

  De pees ontlasten en met rust laten, de trigger van de irritatie vermijden en de tijd geven de peesplaat vanzelf te laten herstellen. Precies goed.

  Tenzij juist de inlegzool ter preventie was van een te sterke belasting van de peesplaat, maar ik denk dat je dat wel zult begrijpen.

  Reageer
  #6

  Hallo, Ik heb dezelfde verschijnselen gehad , maar ook in mijn handen heb ik deze peesknobbels. Ik ben inmiddels 3x geopereerd aan mijn voeten en aan mijn linkerhandpalm. afgelopen dinsdag ben ik voor een recidive aan mijn rechtervoet voor de 2e keer geopereerd.Volgens mijn plastiche chirurg is het een ziekte aan het bindweefsel.
  Heb momenteel alleen in de rechterhand nog een knobbeltje ter grootte van een erwt.
  met vr. groet,jacques

  Reageer
  #7

  ja heb nu voor de 2,e keer een knobbel onder mijn voet eerst links nu rechts maar nu is het veel erger heb er nu 2 groote onder mijn rechter voet heb veel last met lopen vooral als ik even zit en er na weer ga lopen mijn arts weet ook niet wat het is in het ziekenhuis te veldhoven gr

  Reageer
  #8

  is er al gedacht aan dupitren.zit meestal in de handen maar kan ook in de voet.
  door operatie verwijderd,komt vaak terug.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #12

  Klinkt als morbus ledderhose. bij handen heet dit Dupitres of koetsiershandje. Zou maar eens hierop googelen....

  Dupuytren (hand) en Morbus ledderhose (voet), zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekte_van_Dupuytren

  Vaak is dit erfelijk. Ik heb zelf schijven onder handen en voeten. Bij handen zitten de bulten aan de binnenkant van de hand aan de zijde van de pink.

  Bij mijn linkervoet is na 4 operaties de hele peesplaat verwijderd en mis ik het gevoel in een paar tenen aan de onderzijde. Dit geeft geen beperkingen. Ik heb de bulten nu ook rechts.

  Met rust gaat dit niet over.

  Reageer
  #13

  Het klinkt zeer als lederhosen. In de hand inderdaar bekend als dupuytren en bij mannen komt het ook wel in het zwellichaam voor, peyronie genaamd. Wij hebben een onderzoek lopen naar behandeling van deze aandoeningen met behulp van ESWt (shockwave therapie). de eerste resultaten zijn zeer bemoedigend. We denken echter niet dat het volledig over gaat maar wel sterk kan verminderen. Voor meer informatie, http://www.instituutdnc.nl/aandoeningen.php#Dupuytren.

  Taksen de Nijs
  Fysiotherapeut - Echografist. Instituut D&C

  Reageer
  #14

  @ Taksen de Nijs
  klinkt interessant die behandeling. Ik heb kleine bulten op beide handen en een grotere schijf van enkele centimeters onder mijn linker voet.

  Is er nog ergens een internet link met meer info?
  Woon niet in de buurt van Hoorn weet jij of ze deze behandeling ook in de regio Rotterdam doen?

  Reageer
  #15

  heb het ook aan rechter voet en ben ermee naar de specialist geweest die raad aan om het te laten verwijderen eerst echo laten nemen het zit juist onder de huid en is pijnlijk bij stappen, ik kan het er laten uitnemen maar op die plaats gaat er littekenweefsel komen dat ook op een zenuwtje zal drukken tijdens het stappen wat meestal ook weer pijn zal doen, zolang er geen onsteking op komt laat ik het staan, ik heb medicatie genomen om de onsteking weg te krijgen en nu afwachten of het goed blijft anders operatie mogelijk.

  Reageer
Reageer op: pees knobbels onder voeten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief