Zak door knie

 • #1

  Al een hele tijd heb ik krachtverlies in mijn been(knie).Heb een hele slechte rug en loop daar voor bij de fysio.

  Volgens de specialist komt het uit mijn rug,die is niet zo goed.

  Foto van knie was goed,het wordt zo erg dat ik bijna iedere paar stappen krachtverlies hebt en het is erg pijnlijk.

  Wie herkent dit en heeft advies voor mij.Ik ben 64 jaar en vrouw

  Reactie
  #2

  Hoi,

  Ja, ik herken het.

  Bij mij kwam het ook door mijn rug,meerdere hernia's en zenuw beknellingen.

  Ben jij voor je rug ook bij een specialist geweest of alleen voor je knie? Anders zou ik daar beginnen. En aan de hand van wat daar uit komt, verder kijken wat je aan rugscholing en training voor je been kunt doen. Of misschien heb je ook een beknelling waar wat aan gedaan kan worden.Maar dan moet je wel eerst goed weten wat er precies aan de hand is in je rug.

  Groetjes Suzan

  Reactie
  #3

  Ben bij een specialist geweest.Heb al 32 jaar een slechte rug.Lichte scoliose,slijtage tussenwervels onder in mijn rug.Wildgroei kraakbeen met haskjes er aan gevormd.

  Zijn pas weer foto 's gemaakt.

  Loop bij de fysio nu hoop echt dat dat helpt maar heb ook best zwaar werk

  Reactie
  #4

  Misschien kan je toch overleggen dat er een mri gemaakt wordt.

  Bij mij was op de foto's niet te zien dat ik 2 zware hernia's had. Wel een versmalling tussen de wervelschijven en behoorlijke slijtage, maar de hernia die de klachten in mijn been veroorzaakte, puilde naar binnen uit. Daarom zagen ze die pas op de scan.

  Met fysio kan je best heel ver komen hoor! Ik kon op het laatst voor ik geopereerd werd, zonder krukken niet meer lopen,omdat ik helemaal geen kracht en gevoel in mijn been had. Na de operatie heel intensief fysio, heel veel krachttraing voor mn benen gedaan. En daar heb ik heel veel aan gehad. Ik mis nog een stukje controle over mn been, dat komt ook niet weer,door blijvend beschadigde zenuwen. Maar ik kon wel weer gewoon lopen. En nu nog steeds wekelijks fysio om mn rug los te houden en normaal ( heb nu even een andere blessure ) sport ik ook veel om de spieren in mn romp en benen op peil te houden.

  Ik weet niet wat je voor werk doet,maar je zou je fysio kunnen vragen om tips om je rug daarbij te ontzien. Of kun je via je werkgever of bedrijfsarts misschien een ergotherapeut inschakelen om te kijken hoe je werk makkelijker kan?

  Reactie
Reageer op: Zak door knie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief