Ondraaglijke spierspanning in het gehele lichaam

 • #1

  Hallo,

  Ik heb al ruim 3 jaar last van ondraaglijke spierspanning in mijn lichaam. De oorzaak er van zou kunnen komen door een metaal beugeldraadje waar ik in de nacht heb op zitten knarsen en/of kaakklemmen. Ik heb het metalen draadje laten weghalen. Het metalen draadje heeft veel veroorzaakt. Dit heeft er voor gezorgd dat ik zware hoofdpijn kreeg. Dit is verder overgegaan naar mijn kaken. Vervolgens is de spanning ook overgegaan naar m’n nek, rug, armen, heupen en benen. Ik heb nergens geen zware spierspanning. Ik ga naar een fysiotherapeut. Helaas helpt dit niet. Daarnaast ga ik naar een chiropractor die mij op verschillende plekken kraakt en het dan wat losser komt te zitten op die plekken. Na verloop van tijd komen die plekken ook weer vast te zitten. De chiropractor en fysiotherapeut waar ik vaak naar toe gaan staan versteld van de hoge spanning en weten zelf ook niet hoe ze het kunnen behandelen. De huisarts wilt me niet doorverwijzen. Ik ben meerdere keren langs geweest en m’n huisarts denk niet mee aan oplossingen.  De pijn is ondraaglijk geworden waardoor ik niet verder met mijn studie kan. Ik kan niet werken en ik heb grote zorgen als dit doorgaat ik hier ook lange termijn schade kan aan overhouden. Ik ben nu ook ten einde raad.

  Reactie
  #2

  Het zal niet door dat metaaldraadje komen.
  Heb je kanst va angsten, stressof spanningen?

  Reactie
  #3

  Ik heb door deze klachten een paar jaar thuis gezeten. Ik doe veel aan sauna en sporten om mezelf gezond te houden. Stress of angsten heb ik geen last van. Ik heb elke nacht wel veranderingen gevoelt als ik ging knarsen dat er in de 3 jaar elke dag een nieuwe plek vast ging zitten met veel spierknopen. Na dat ik het beugeldraadje er uit heb laten halen is het verspreiden en de tintelingen gestopt. Ik heb nu last van zenuwsteken overal in m’n lichaam. Mijn nek wordt zo wat uit elkaar getrokken. Het is heel makkelijk om stress ook de schuld er van te geven. Als ze niet weten wat ze er mee aan moeten. Ik heb het met de jaren gevoeld hoe het metalen draadje dat heeft veroorzaakt en de veranderingen na het weghalen van het metalendraadje. Het is zeg maar het metalendraadje dat achter je tanden zit na een beugel.

  Reactie
  #4

  Mag ik vragen wat je fysio voor behandelingen heeft gedaan? Heb ook altijd veel spierspanning en mijn fysio helpt op verschillende manieren daarbij.

  Reactie
  #5

  Ik zeg ook niet dat het door stress komt, maar moet er wel naar vragen. Bovendien is kaakklemmen in de meeste gevallen toch een gevolg van stress. En dat kan stress zijn die je zelf niet als zodanig ervaart of herkend. Het zou ook een gevolg van stress kunnen zijn die je dus 4-5 jaar geleden hebt gehad
  Het draadje kan wel voor anders klemmen en bijten gezorgd hebben, maar de klachten die je hebt zijn niet door het draadje zelf veroorzaakt.
  Hoe lang sport je al en welke sport doe je? Hoe oud ben je?

  Reactie
  #6

  Hai Suzan ja tuurlijk mag dat. Mijn fysio doet aan triggerpoint massage. Ik voel wel verbetering dan. Maar ik zit dan in een cyclus van dat ik naar verloop van tijd terug vas komt te zitten.

  Ja, dat zou kunnen dat het voor stress heeft gezocht waar ik kan niet van bewust ben geweest dus door het kaakklemmen. Zelf geloof ik dat er ook meer is. Mijn chiropractor is op het draadje gekomen. Ik voelde dan zeg maar een soort van elektrische schokken in m’n lichaam toen en (Nadat ik het beugeldraadje heb laten weghalen) nu is dat hoge spanning dat alles samentrekt. Ik ben 22 jaar. Sporten deed ik om dit te zijn en me enigszins beter voelde. Ik sport in de sportschool. Ik doe niet aan krachttrainingen. Ik ben meer een hardloper. Ook fietsen doe ik. Helaas doe ik nu dat minder omdat ook de sportscholen al een tijd gesloten zijn.

  Reactie
  #7

  Ik zou je willen aanraden om nou even niet naar de chiropractor te gaan, maar eerst eens een kaakfysio op te gaan zoeken. Het simpele feit dat die met dat draadje komt, doet mij toch wel twijfelen hoor.
  Ga eerst naar een kaakfysio. Probeer daar eerst wat te doen.
  Langdurig kaakklemmen veroorzaakt spanning op je kaakspieren, hoodpijn en vervolgens klachten aan hals- nek en schouderspieren. En als je dan door studie of werkzaamheden een verkeerde houding aanneemt gaat uiteindelijk je hele bovenlichaam daarop reageren. Je gaat ongemerkt steeds meer " vreemde" houdingen aannemen waadoor de klachten alleen maar erger zullen worden.

  Reactie
  #8

  Wat zou de kaakfysio voor me kunnen betekenen? En welke kaakfysio raadt u me aan? Dat ik zeker weet dat ik het goed doe.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Wat ik idd ook aan dacht, niet kraken zolang je zo veel spanning in je lijf hebt. Mijn fysio doe een combinatie van triggerpoint massage, dry needling en sportmassage. Dit doet hij vóór hij eventueel manipuleert/mobiliseert.  ( hij is ook manueel therapeut) . En als de spierspanning nog te hoog blijft, doet hij dat niet. Omdat je dan door de weerstand van de spieren heen gaat drukken. Dan wordt het idd " kraken ". En de laatste maanden gebruikt hij medical tape om de ontspanning langer vast te houden.

  Als bij jou het klemmen van je kaken de oorzaak is, moet je beginnen die aan te pakken. En daarna de rest van je lijf. Anders blijf je je klachten instand houden. Voor mij is mn fysio zn gewicht in goud waard!!

  Succes, groetjes Suzan

  Reactie
  #10

  Ik kan er zo geen aanraden, maar in ieder geval een die hierin gespecialiseerd is. Je kaakspieren zullen moeten ontspannen. Dat kan met fysiotehrapie en oefeningen. Er moet ook iets aan het klemmen worden gedaan, eventueel met een bitje. Van daaruit dan nek en schouderspieren.

  Reactie
Reageer op: Ondraaglijke spierspanning in het gehele lichaam
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief