voorste kruisband

  • #1

    Hi

     

    Onlangs een MRI gedaan en m'n voorste kruisband blijkt afgescheurd ๐Ÿ™

    Afgelopen week een overleg gehad met de orthopeed wie mij gaat opereren.

    Nu zei mijn fysio iets over sporten voor de operatie. Je spieren in benen weer dusdanig sterk maken zodat je beter uit de operatie komt.

    Klopt dit? Mag ik in principe m'n knie weer meer belasten?

    Reageer
    #2

    Hoi! Ik ben in aug 2018 geopereerd aan mijn kapotte voorste kruisband. De orthopeed heeft toen niks gezegd over mogelijkheden... maar het heeft een hele lange revalidatie geweest. Ik sukkel er nog mee, als het regent bvb. En op mijn knie zitten gaat nog steeds niet...

    De eerste twee weken moest ik het wel belasten maar met krukken erbij en een brace. 1 jaar kinesitherapie, 3x per week. Daar moest ik spierverstevendige oefeningen doen.

    Reageer
    #3

    Ik ben trouwens niet echt sportief aangelegd, dus mijn spieren waren sowieso niet getraind. Maar ik ben er wel van geschrokken hoe snel alle beenspieren achteruit gaan... dus misschien klopt het wel met wat jouw fysio zegt.

    Reageer
    #4

    Thanks voor je reactie!

    Ik sportte zo'n 5 dagen per week behoorlijk intensief, het gaat bij mij ook hard sinds ik m'n benen niet kan belasten.

    Sinds de afgescheurde kruisband alleen nog maar krachttraining alles boven m'n middel ๐Ÿ™‚

    Ik wil erg graag weer beginnen met trainen van de benen om zo sterk mogelijk uit de operatie te komen.

    Was of is jouw knie ook extreem instabiel?

    Reageer
    #5

    Hoi!

    Mijn knie was idd heel onstabiel. Bij elke zijwaartse stap, schoot het precies helemaal uit elkaar. Ik heb maanden met een sportbrace rondgelopen omdat ik het steeds een verschrikkelijk raar gevoel vond. Blijkbaar was ie er nog slechter aan toe dan de orthopeed op de mri had gezien. Opereren was blijkbaar echt nodig.

    Probeer vooral jouw bovenbenen goed te trainen als dat nog lukt. Die spieren waren echt extreem geslonken, op 14dagen tijd. Mijn kinesist hield mijn been tegen, ik moest al liggend mijn been omhoog duwen. Dat was om mijn bovenbeenspier opnieuw krachtiger te maken.

    Instabiel is hij nu niet meer, maar het blijft wel een zwakke plaats. Het doet sneller pijn, er klikt vaak iets in als ik mijn voet zijwaarts zet. Als ik jog, lijkt er iets te blokkeren. Mijn orthopeed zegt dat dat normaal is. Is ergens een klein kraakbeentje/spiertje thv de knie die terug krachtiger moet worden. Dus daar moet ik gewoon in doorbijten

    Ik wil je zeker niet ontmoedigen, maar de revalidatie was een hรฉรฉl frusterende tijd. (Maar dat kwam vooral omdat ik een 5jarige en een 8maandertje in huis had) En zoals ik zei: ik ben niet sportief, behalve achter mijn kinderen hollen ๐Ÿ˜‰ als je die voetballers bekijkt, die zijn veel sneller terug fit. Dus denk wel dat je alle baat hebt bij goed getrainde spieren.

    Reageer
    #6

    Mijn hele knie zwalkt ook alle kanten op. Iets dat de MRI niet liet zien. De Orthopeed had geen idee hoe mijn knie zo instabiel kon zijn.

    Gelukkig, halen ze de boel open en ging ze alles even checken ๐Ÿ™‚ . Ze wist niet zeker ofย  de operatie die instabiliteit op zou lossen.

    Ik denk dat ik maandag Orthopeed / het ziekenhuis even bel om te vragen of dat in orde is.

    Ben / was zelf een voetballer, van plan om na de operatie flink te trainen om weer zo snel als mogelijk, weer op niveau te komen ๐Ÿ™‚

    Reageer
Reageer op: voorste kruisband


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief