gewrichtspijn bij tillen

  • #1

    Hii

    elke keer als ik iets zwaarders dan 5kilo til, dan knakt mijn pols heel hard en doet dat zeer. Daarna is de pijn wel weer weg. Vaak schrik ik er van en laat ik dingen vallen die ik vast heb. Ook als ik fysiek zwaar werk langer dan 15minuten doe, gebeurt het.

    Wel ben ik hypermobiel. Kan het daar iets mee te maken hebben? Of is er iets wat ik misschien kan doen om dit te verhelpen?

    alvast bedankt:)

    Reageer
    #2

    Het kan met hypermobiliteit te maken hebben. Je zou naars een fysiotherapeut kunnen gaan

    Reageer
    #3

    Hypermobiliteit kan te maken hebben met tekorten aan bepaalde voedingsstoffen en hpu. Bij dat laatste is een bepaald stofje in je lichaam teveel, wat met bepaalde natuurlijke middelen bijgestuurd kan worden.

    Reageer
    #4

    als is vastgesteld dat je hypermobiele gewrichten hebt, is de kans op gewrichtsslijtage groter. Je bindweefsel is dan te soepel wat de druk op gewrichten vergroot.

    Je kunt meerdere dingen doen: je kunt je bindweefsel (spieren/ligamenten etc) wat versterken rondom je gewricht door bepaalde oefeningen. Maar mogelijk moet dat erg licht gezien je klacht. En als ik jou was zou ik gebruik maken van een brace of taping als je weet dat je dit gewricht moet belasten.

    Probeer artrose te voorkomen en ga dus niet dingen tillen als het kraakt èn pijnlijk is. Echt niet.

    Reageer
Reageer op: gewrichtspijn bij tillen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief