radiuskop prothese

  • #1

    hoi,

     

    1 jaar geleden ernstig ongeval gehad. Hier onder meer 2 breuken in mijn arm en een radiuskop prothese aan overhouden. Beperkt in rekken en strekken van mijn arm. Als ik mijn arm teveel gebruik dan heb ik hier een geruime tijd pijn aan. En teveel gebruiken is al vrij minimaal. Vroeg me.af of er lotgenoten zijn die zich herkennen in dit verhaal en mischien al iets verder zijn.

    Reageer
    #2

    Hoi, ik heb 10-11-2019 mijn elleboog gebroken waarvan 5 grote breuken en een aantal kleinere. Dus geheel verbrijzeld!
    En het was ook nog eens uit de kom.

    ik heb er ook een prothese in gekregen en nu volop aan het revalideren en oh wat valt mij dit tegen.
    Hoe is jouw revalidatie periode gegaan?

    Reageer
    #3

    Hoi Renate,

    1. Ik heb een zwaar ongeval gehad met meerdere fracturen. Revalidatie is me eigenlijk meegevallen, had veel steun en ik was eigenlijk al blij dat ik het overleefd had. Over het gedeelte arm: Hier heb ik het nu het moeilijkste mee. Je bent continu bezig om zo snel mogelijk beter te worden en ziet dan ook redelijk veel vooruitgang. Maar ik heb nu het punt bereikt dat ik inzie wat mijn toekomst is met deze arm. Hij zit er nog aan maar is zeer beperkt in rek en strek, tillen boven de 2 kg kan niet en na bijvoorbeeld 25 meter schoolslag heb ik een dag pijn. Mijn elleboog was ook verbrijzeld en dat samen met de andere breuken maakt het een moeilijk verhaal. Ik zal mijn werk niet meer kunnen uitvoeren. Dus voornamelijk het geestelijke gedeelte valt me zwaar. lichamelijk qua physio vond ik goed te doen. Heb wel dagelijks pijn na teveel belasten. Is nu een zoektocht naar wat mijn maximale belasting is.Heb 4 maanden intern revalidatie gehad en ik ben ga nog steeds 2x per week naar de physio  ivm mijn andere fracturen, revalidatie van mijn arm heeft 6 maanden geduurd. Bestond uit veel mobiliseren en oefeningen. Nu heb ik alleen nog maar oefeningen. 3x daags. Pas toen ik met de pijnklachten bij mijn chirurg kwam kreeg ik het verhaal dat dit vrij normaal is. Mijn advies is vraag goed door bij je chirurg over je toekomst. Het beste scenario maar ook het slechte scenario.
    Reageer
    #4

    Gisteren radiuskop prothese gehad. Zal mijn ervaringen binnnekort delen. Ook meerdere breken ulna en verbrijzelfd ellebloog. Val van dak. Na prothese voel ik nu al dat ik mijn onderarm beetje kan draaien. Wat een blijdschap 🙂

    Reageer
    #5

    Ik heb 4 weken geleden een radiuskop prothese gekregen en aan de arts gevraagd wat het protocol is na de operatie . Ik kreeg een heel pak mee over de bijwerkingen van de medicijnen en over de leefregels kreeg ik informatie over een tennisarm. Ik heb op internet gekeken of dit klopte en dat was even schrikken. Ik heb bij het verwijderen van de hechtingen de persoon hierop aangesproken en die heeft bij de arts info gevraagd. De arts heeft als reactie gegeven dat er eigenlijk geen referentie is hierover omdat het te weinig gebeurd. Hij had deze operatie in zijn hele carrière nog maar 8 X gedaan en in heel Nederland gebeurd deze operatie minder dan 100 x per jaar.

    Ik vind dit toch wel zorgelijk dat je geen referentie hebt en dat je dus zelf maar moet uitvogelen wat goed is en vooral wat niet goed is.

    Ik zit nog midden in de revalidatie dus kan ik weinig zeggen over de toekomst. Ik kan momenteel goed buigen en draaien maar strekken is niet mogelijk.

     

    Reageer
    #6

    Deze week krijg ik een kopprothese hoe is de pijn na de operatie,ik zie er erg tegenop.

    Reageer
    #7

    In juni 2021 na lelijke val radiuskopprothese gekregen. Ben nu 2 1/2 maand verder en 2 x per week fysio. Draaien onderarm gaat goed. Wel 2 vingers met raar gespannen gevoel overgehouden. Buigen v arm gaat redelijk maar strekken is erg pijnlijk en kom nu tot ongeveer 30 graden. Denk niet dat dit veel beter gaat worden ondanks oefeningen. Moet nog werken aan krachtherstel gaat elke dag wat beter maar kost veel tijd en geduld. Fietsen en autorijden durf ik nog niet aan. Ik probeer de arm zoveel mogelijk gewoon mee te laten doen in de dagelijkse dingen maar ben toch echt wel beperkt erdoor en mij de hele dag bewust vd arm, zwaar en gevoelig.
    Maar hoop nog op verbetering, half september weer controle foto en chirurg.

    Reageer
    #8

    Ik heb in 2011 een radiuskop gekregen, in het begin veel pijn uiteindelijk middels reflex integratie, een vrij simpele handeling, ben ik 10 jaar klachten vrij geweest. Helaas heb ik nu veel pijn klachten, dat laat ik nu onderzoeken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi ik ben 31 jaar en heb gisteren te horen gekregen dat ik een radiuskop prothese kan laten zetten in de hoop om mijn pijn te verminderen. Ik zou graag in contact willen komen met mensen die deze operatie en prothese ook hebben laten zetten.

    Zou iemand hiervoor in geintreseerd zijn het liefste telefonisch

    Reageer
    #10

    Ik heb in februari 2020 in radiuskopprothese in m'n linkerarm.

    Na ca. 9 maanden 2x per week fysio gestopt.

    Ik kan wel buigen en pols draaien maar strekking is tot 140° ipv 180°.

    Ik kan de arm wel belasten tot  max. 10kg.

    Na een dag veel gebruiken (ik ben tandartsassistente) heb ik eind vd  veel pijn. Dit voelt als een soort brandwond. Ik heb dit aan de chirurg gevraagd en hij zei dat is inflammatie...prothese irriteert het bindweefsel etc.

    Ik heb wel door de prothese last van mijn schouder gekregen door anders lopen in het begin. Ik ga hier nu voor naar fysio.  Ook frozen shoulder gehad in het begin.

    Heeft iemand ook last van dat brandende gevoel?

     

    Bijlagen:
    Reageer
    #11

    Hoi ingrid of iemand anders,

    Ik ben Paul 31 jaar en ik krijg 22 april dit jaar mijn prothese. Ik heb via de chirurg al wat antwoorden op mijn vragen gekregen men ben in contact geweest met iemand met een vergelijkbare operatie echter was deze vrouw een stukje ouder.
    Welk tijdsbestek moet ik van uitgaan dat ik weer naar een feestje of een festival zou kunnen gaan?

    alvast bedankt.

    Reageer
    #12

    Hoi, ik ben op 6 maart gevallen bij het schaatsen op de kunstijsbaan. Op de eerste hulp dacht men dat het een eenvoudige breuk was, een week later bleek uit de scan dat er het een en ander gebroken was en ik ben afgelopen woensdag geopereerd. Tom bleek dat mijn radiuskop verbrijzeld was en heb ik een prothese gekregen van de radiuskop. Dezelfde dag nog naar huis echter de volgende dag weer terug na uitwerking blok verdoving. vrijdag weer naar huis en nu zit ik al een week in het gips Ik voel met name in de avond het heel erg branden in mijn elleboog. Sinds anderhalf jaar golf ik en ik vroeg aan de chirurg of dit wellicht over een jaar weer mogelijk was, hij zei dat het wellicht binnen een jaar mogelijk is. De zomervakantie heb ik wel geannuleerd, want 1000 km rijden met de auto met deze arm zo snel al is onverstandig. Ik schrik wel van de verhalen die ik hierboven allemaal lees. In het dagelijks leven ben ik docent informatica op een middelbare school, ik ben benieuwd of ik fysiek dit schooljaar nog in staat ben om les te geven. Volgende week gaat het gips eraf en dan krijg ik een speciale brace waardoor ik alleen mijn arm kan strekken en buigen maar niet draaien. Tijdens de val op het ijs is mijn elleboog ook uit de kom gegaan.

    Reageer
    #13

    Hi Paul,

    Ik ben ook 31 en krijg binnenkort de radiuskopprothese. Ik vroeg mij af of jouw herstel goed verloopt?

    Groet,

    Calvin

    Reageer
    #14

    Goedendag,ik heb op 19 december door gladheid elleboog gebroken en een val,hierdoor een radioskop prothese gekregen. Mijn vraag is hoe lang duurt de revalidatie. Iemand ervaring mee.

    Gr sanelle

    Reageer
    #15

    Hallo, inmiddels is het voor mij alweer 4 jaar geleden dat ik mijn elleboog heb verbrijzeld en een radiuskopprothese heb gekregen.
    Helaas is mijn elleboog niet helemaal goed gekomen en kan ik mijn arm niet meer geheel strekken.
    Hoe is jullie ervaring met koud weer? Zodra de temperatuur naar de -0 graden gaat is mijn elleboog en mijn hand erg pijnlijk. Nu wil ik graag weten of meer mensen dit ervaren?

    Reageer
Reageer op: radiuskop prothese


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief