trage schildklier en gewrichtpijn

 • #1

  Hallo,

  Ik heb een vraagje. Ik heb nu een trage schildklier na behandeling met radio-actief jodium een paar jaar geleden. Een aantal maanden geleden kreeg ik eerst pijnlijk gewrichten van de handen en is nu ook uitgebreid naar mijn voeten inmiddels. ik slik nu bijna twee weken thyrax en ga aankomende week verhogen. is er iemand die dit beeld herkent met een trage schildklier?

  Groetjes Sandra

  Reageer
  #2

  ja, zodra mijn schildklier te langzaam werkt en de dosering thyrax te laag is krijg ik dat ook

  Reageer
  #3

  Hallo Sandra,

  Twee jaar geleden is bij mij ook een te traag werkende schildklier geconstateerd. Net als jij heb ik ook heel erg veel last van mijn gewrichten. Ik heb een soort van een brandend gevoel in mijn hele lichaam, alsof ik de hele dag heb gesport. Het meest voel ik ze in mijn armen en benen. Zelfs nu mijn schildklier is gestabiliseerd, heb ik er heel erg veel last van. Ik ben bij heel veel specialisten geweest, maar niemand kan mij helpen.
  Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte en hoop dat jij door betere artsen wordt geholpen.

  Groeten

  Reageer
  #4

  Hallo Ulku,
  Ik ben Gert en ook ik heb dat brandend gevoel in mijn lichaam. Ongelooflijk. Niemand kan mij ook helpen. Heb er hard voor moeten strijden om gehoord te worden, want men nam mij niet serieus. Nu wel, maar medicijnswitch helpt niet.
  Hoe kom ik met je in contact? Het is erg belangrijk iemand te lezen dat iemand dezelfde klachten heeft. Met zijn tweeën kunnen we misschien meer dan één?

  Reageer
  #5

  Ik heb ook een te langzaamwerkende schildklier en enorm veel pijn in de benen. Allerlei onderzoeken gehad, rugoperatie en nog steeds pijn. Ben via de internist overgestapt van euthyrox naar cytomel.
  De pijn is niet weg, maar veel minder.
  Het is de moeite waard om dit te proberen.
  Ineke

  Reageer
  #6

  Er bestaat een relatie tussen een traagwerkende schildklier en minder spoepele en soms pijnlijke gewrichten. De exacte relatie weet ik niet. iemand die dit kan beantwoorden? En welke medicatie zou dan gepast zijn?

  Reageer
  #7


  Hoi Sorry nu ben ik je naam kwijt. Ik heb mij nu net ingelogd. Dit omdat ik ook een te trage schildklier heb. Nu al 10 jaar. Sinds 3 jaar heb ik al af en toe pijn aan mijn gewrichten. Soms heel erg. Ook in de handen, benen en armen. Ik ben eergisteren naar de dokter geweest. Ik wil nu wel eens weten of het echt van de schildklier af komt. Ik ben nu ook geprikt voor verschillende stoffen bijv. magnesium enzo. Ik moet een paar dagen tableten slikken om te kijken of de pijn minder wordt. Ik slik ze nu al weer 3 dagen, 2 medicijnen per dag. Helaas nog niet echt resultaat. Ik ben benieuwd hoe de uitslag is van het prikken. Donderdag hoor ik het. Ik wens jou ook het beste. Heb je zin tijd om terug te schrijven prima. Dag Carla van Swieten.

  Reageer
  #8

  hallo,
  ongeveer 9 jaar heb ik speerpijn.ik was altijd moe, traag en had geen energie. had last van bloed armoede, ik slapte heel licht en meestal ochtends had ik donkere kringen onder miijn ogen. ik ben paar keer naar de huisarts gegaan en over al deze problemen vertel. Hij heeht 2keer ijzer tabletten tegen bloedarmoede gegeven, maar over donkere kringen zai dat, dat door de leeftijd komt. 1k was nog geen 40 jaar. hoe kan dat een persoon plotseling oud wordt. ik was wanhopig. Ik dacht misschin ben ik te vroeg oud. wij hebben verhuisd en naar een nieuwe huisarts gegaan.Toen ik de hele verhaal heb verteld hij zai dat ik bloedprikje moet doen. In bloedonderzoek bleek dat ik te traga hart heb. min hart werkt niet goed en pumpt het bloed niet goed. heeft linsopril 10 PCH voorgeschreven. over een maand moest ik een andere bloedprikje doen. Toen geconstateerd dat ik een heel trage schildklier had. Ale klachten dat ik had was wegens tregeschildklier. Nu ga elke 3 maanden naar internist. en krijg eutrox 100 en nog lisinopril 10 en nog ijzer bruistabletten tegen bloedarmoede. soms ben ik moe. Als ik me beter voel, niet moe ben mijn gewicht gaat ook ietsje naar beneden. Als ik me moe en energieloos voel kom ik 2 a 3 kilos aan. ik probeer 2 a 3 keer per week sporten. soms sta ik op de loopband en heb geen kracht om te lopen. ik kan heel moeilijk 20 mimuten cardio doen , maar soms gaat goed.
  veel sterkta voor al lotgenoten

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hey,

  Ik heb sinds een half jaar last aan mijn achillespezen. Dit stond/staat allicht los van de schildklier, maar ondertussen kreeg ik ook veel last van alles aan mijn onderbenen. Mijn probleem verspringt van enkels, naar knieën, naar schenen, ... Allicht is het een combinatie van een sportblessure en dan een te traag werkende schildklier. Ik ben dan ook heel "blij" te lezen dat enkele onder jullie ook dat branderige gevoel ervaren in de gewrichten. Bij mij situeert het zich alleen aan mijn onderbenen. Ik neem sinds twee weken medicatie, zal nog even moeten wachten op hopelijk beterschap.

  Groetjes

  Reageer
  #10

  Patiënten met een auto-immuun schildklierziekte dienen gecontroleerd te worden op symptomen van bewegingsbeperking, roodheid, gewrichtszwellingen en pijn. Deze symptomen kunnen namelijk kenmerken zijn van reumatoïde artritis, een andere auto-immuunziekte die de gewrichten aantast. Een klinisch kenmerk van gewrichtsklachten die veroorzaakt zouden kunnen zijn door een vorm van reuma is het symmetrisch (aan beide zijden) optreden van de symptomen van pijn, roodheid, zwelling en bewegingsbeperking.

  Er dient bloedonderzoek te worden gedaan op naar de reumafactor, de bezinking en anti-nucleaire antilichamen (ANA), om reuma uit te sluiten.

  Als er alleen sprake is van spierpijn bij hypothyreoïdie, lijkt dit te worden veroorzaakt door de vertraging van alle metabolismen in alle organen als gevolg van een tekort aan schildklierhormoon. Hierdoor is de doorbloeding trager waardoor er sneller en langduriger spierklachten optreden door een verminderde afvoer van afvalstoffen en een vertraagde aanvoer van voldoende zuurstof en suikers voor verbranding.

  Reageer
  #11

  Ik slik mijn leven als thyrax. Sinds de bevalling van mijn tweeling (apr'09) heb ik meer last van stroeve knieën en 's morgens bij opstaan lijkt het alsof de gewrichtjes in mijn voeten zich moeten herplaatsen. Wie herkent dit?
  Sinds vorige week is de dosis thyrax weer een kwartje omhoog gegaan, hopelijk helpt dit. Houdt het wel in de gaten, want reuma zit ook in de familie.

  groet, Stéphanie

  Reageer
  #12

  als het kwartje extra niet helpt zou ik even je waarden laten prikken
  zijn die goed dan kun je overwegen T3 erbij te nemen
  veel mensen voelen zich beter bij een combi van T4 en T3

  Reageer
  #13

  hallo allemaal,eindelijk zie ik dat die schildklier een echte klier is en de mens veel on-aangename dingen geeft. ik was altijd moe en pijn in botten en pezen en griepverschijnselen en toen mijn man naar zijn longarts(heeft ook interesse in andere ziekten)moest, zei hij tegen mij;u moet bij de internist vragen of hij naar je calcium wilt kijken en wat denk je ... met spoed geopereerd want m'n bij-schildklieren moesten weg.er zijn 3 stuks weggehaald waarvan 1 maar liefst 3cm doorsnee was.de arts had nog nooit zo'n grote gezien.heb nog steeds pijn in m'n gewrichten en ben ook nog steeds moe maar minder dan voor de operatie. slik 's morgens 3 thyrax en sport 2x per week .eet geen varkensvlees,geen witbrood,geen suiker of waar suiker in zit,geen aardappels en pasta's of heel weinig en ik voel mij daar beter bij.ik hoop dus dat 't minder word met m'n klachten maar tot nu toe gaat het beter.sterkte allemaal !

  Reageer
  #14

  Hallo allemaal,
  Ik ben een jongen van 38 en bij mij is 5 jaar geleden de trage schildklier geconstateerd.Hoe?Ik kon niet meer normaal praten ik was overal traag mee extreem moe ,armen verzuurden als ik ze omhoog hield,werd snachts hyperventilerend wakker,en dat was dan ook de druppel om naar de huisarts te gaan.Deze vertelde dat ik waarschijnlijk een burnout had maar om het te bevestigen moest ik toch maar gaan bloed prikken.(ik werkte nog steeds full time)Een dag later belde de huisarts me om te vertellen dat de ft4 helemaal niet meer te meten was en de tsh ergens in de 50.Dus trage schildklier(ziekte van hashimoto)Ik mocht van de arts gewoon blijven werken als ik het gevoel had dat dit verantwoord was (torenkraanmachinist)Nu op dit moment met een 162.5 microgram thyrax gaat het best goed alleen mijn gewicht krijg ik niet echt onderuit (ben 1.90m en 97 kg)En ik moet er bij vertellen dat ik niet dieet maar graag lekker eet.Ik heb een zittend beroep en sport al zeker 20 jaar niet meer .Voor mijn aandoening woog ik ook rond de 95 kg(misschien had ik het toe ook al natuurlijk maar dat gewicht heb ik al jaren.)Sommige klachten die jullie noemen herken ik wel zoals branderige voeten/benen pijnlijke gewrichten slecht kunnen af vallen zomaar een paar dagen niet hoeven poepen.En zomaar een paar kilo aan komen die later ook wel weer verdwijnen als je het een beetje in de gaten houd .Lijnen doe ik niet want je lichaam gaat dan ook zuinig om met de energie die je er in stopt dus ga je jojoen(geen behoefte aan + je ontneemt je zelf nog meer.Met roken ben ik 3 maand geleden gestopt en nu wil ik langzaam mijn conditie weer op bouwen met behulp van een sportschool maar stel het al weer 3 maand uit omdat ik er op mijn manier geen tijd voor heb.Ik heb op dit moment een leuke klus in de buurt (ben zzper in de bouw als torenkraanmachinist sinds 2002)Maar heb hiervoor 1 jaar extreem veel gewerkt met weken van soms 80 uur en dan 6 dagen werken.
  In al die periodes (laatste 2 jaar heb ik dezelfde dosering thyrax gehad )Je moet op een gegeven moment ook kunnen denken ik ben moe maar iemand zonder trage schildklier zou ook moe zijn .
  Ik denk dat de meeste mensen met klachten vooral klachten hebben door
  datgene wat zich tussen de oortjes af speelt en je moet je niet zoveel van je omgeving aan trekken.Af en toe heb ik ook onverklaarbare pijntjes en oorsuizen en zenuwtekken en weet ik veel wat nog meer.soms lang soms kort maar het is steeds weer over gegaan zonder naar de arts te gaan.Groetjes Jeroen

  Reageer
  #15

  Dank je voor het delen van jouw ervaringsdeskundigheid over Hashimotos's (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekte_van_Hashimoto)

  Reageer
Reageer op: trage schildklier en gewrichtpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief