Beven lichaam

 • #1

  Ik ben een vrouw van 40 jaar , 5 weken geleden kreeg ik plots heel erge pijn in beide armen , na 3 dagen begonnen de armen en handen te beven .

  Dit is doorgegaan naar de benen , dan buik en rug .

  Bij elke beweging die ik maak heb ik bevingen , de trap aflopen gaat niet snel want bij elke stap beven de bovenbenen en knieën .

  Naar de huisarts geweest , na lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek niets gevonden , reflexen zijn normaal .

  Naar de neuroloog geweest , ook reflexen getest , SSEP en VEP gehad en alles was normaal . Bij een tweede neuroloog geweest , ook reflexen getest en beide zijn van mening dat verder onderzoek niet nodig is .

  ik had ergens wel angst voor een neurologische aandoening , Ms .......

  Nu ondertussen is het zo dat ik meer last heb van het linker been en arm , het lijkt dat mijn been en arm minder goed werken , mijn knie plooit minder soepel naar mijn gevoel .

  Ik heb deze bevingen altijd , enkel niet in rust toestand wanneer ik zit of zo , het rare is dat ik na een nachtrust wel met een heel beverig gevoel uit bed kom .

   

  De huisarts zegt dat het oververmoeidheid is , ik heb wel een druk leven maar zag dit eigenlijk helemaal niet aankomen waardoor de twijfel toch blijft , wat is er aan de hand ??

  Ik ben nu 4 weken thuis , je zou denken dat er dan toch beterschap zou moeten zijn ?

  Vorig jaar had ik ook wel een mindere periode , had vage klachten , toen is er Chronische hyperventilatie vastgesteld maar dacht eigenlijk echt wel dat dit onder controle was , ben hiervoor  naar de fysiotherapeut geweest .

  Mijn vraag herkent iemand dit ?

  Wat is dit , en hoe kom je hier weer vanaf ?

   

  Reageer
  #2

  Ja ik herken het grotendeels. Ik ben ook op zoek naar de oplossing. Ik vraag me ook geregeld af of dit chronische hyperventilatie is maar hoe kom je daar met zekerheid achter? Ik ben ook in het verleden bij een neuroloog geweest en mri scan gehad en uitgebreid bloedonderzoek, kwam eigenlijk niks uit. Ik zat ervoor ook in een stressvolle periode maar dat is nu wel voorbij. Nu soms wel zorgen wat deze klachten veroorzaken. De pijn vind ik trouwens te verdragen maar t voelt alsof m’n lichaam op slot zit, zo stijf. Ik kan sochtends ook trillerig mijn bed uitkomen en zo moe...

  geen oplossing helaas maar herken het wel

  Reageer
  #4

  Beste Tandor

  op de hyperventilatie test scoor ik 52 , is het aan te nemen dat ik reeds 4 weken bevingen heb bij alle bewegingen die ik maak omwille van hyperventilatie ?wanneer ik mijn benen optrek beven mijn bovenbenen , wanneer ik van de trap ga , knieën en benen , iets opheffen mijn armen , bukken om bijv. de wasmachine te vullen dan heb ik het in mijn rug en buik .

  smorgens heb ik dit al door gewoon uit bed te komen , dan moet er zelfs geen inspanning zijn .

   

   

   

  Reageer
  #5

  Hyperventilatie kan heel veel vervelende klachten veroorzaken. Je had eerder chronische hyperventilatie.

  Reageer
  #6

  Ik had idd reeds eerder hyperventilatie en ik weet dat dit veel klachten kan veroorzaken maar kan het ook dit specifieke beven veroorzaken, reeds 4 weken nu? 

  Reageer
  #7

  Ja, dat kan zeker

  Reageer
Reageer op: Beven lichaam
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief