Harde bult/knobbel op teen, wat is dit?

 • #1

  Hallo,

  Een paar maanden terug merkte ik een kleine verharding op mijn ene grootste teen, vlakbij het "kom-gewricht" van de teen. Ik heb er nooit pijn aan gehad en het viel toen ook niet op. Sterker nog , ik had het vergeleken met de andere voet bij dezelfde teen en kwam toen tot de conclusie dat geen 1 gewricht/bot gelijk zal zijn aan de ander dus heb ik mij geen zorgen gemaakt.

  Nu viel mij vanavond ineens op dat de verharding toch een stuk groter is geworden en ook groter aanvoelt. Het is zo hard als bot en doet geen pijn. Weet iemand wat het zou kunnen zijn? Is het iets om voor naar de huisarts te gaan?

  Groet, "Grietje" (24jr)

  Reactie
  #2

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen, maar het zou het kopje kunnen zijn van het teenkootje...je kunt de huisarts er eens naar laten kijken

  Reactie
  #3

  Hoe bedoelt u dat Tandor? Bedankt voor de snelle reactie!

  Reactie
  #4

  Ik bedoel eigenlijk precies dat wat ik schrijf.

  Dat wat je op de foto in het cirkeltje ziet.

  Reactie
  #5

  Ik mocht vanochtend nog langskomen bij de huisarts en de huisarts heeft het goed bekeken en bevestigd dat het een hard gezwel is, geen cyste etc. Ze zei dat het echt vast zit en niet bewegen is maar wat het wel is kan ze nog niet zeggen. Ze heeft gelukkig nog geen alarmbellen maar ik moet over twee weken terug komen zodat haar collega het ook kan bekijken en dan zien of het kleiner is geworden, zo niet dan verder onderzoek. Tandor, bedankt voor uw hulp!

  Reactie
  #6

  Hallo Tandor,

  Ik heb het idee dat hij weer iets groter is geworden...wat zouden de mogelijke oorzaken kunnen zijn? Ik dacht zelf misschien nog aan een soort reumatische aandoening maar het frappante is dat ik er geen pijn aan heb en het word ook niet rood van irritatie of zo. Mijn HB is de afgelopen week per toeval nog gemeten en dat was een hele mooie waarde (8.4 mmol) Is het alsnog mogelijk dat er een vorm van een langzaam groeiende "goedaardige" of "kwaadaardige" tumor is? Ondanks dat de HB waarde goed is? Ik ga niet gelijk uit van een tumor maar maak mij er wel langzaamaan druk om, vooral omdat hij groeit.

  Groet, Grietje

  Reactie
  #7

  Met tumor heeft dat niks te maken. Het kan door knellende schoenen komen

  Reactie
  #8

  Dat is helaas niet mogelijk :(, ik heb lange smalle voeten en alle schoenen zitten (te) los om mijn voeten heen. Ook draag ik geen slippers etc. Ik baal ervan dat het zo onduidelijk is en er geen soort gelijke situaties zijn te vinden op het internet (de onduidelijkheid ligt niet aan u hoor).

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dan zou je naar een orthopeed moeten gaan en er röntgenfoto's van moeten laten maken.

  Reactie
  #10

  heb op alle 4 kleine tenen een knobbel ,vooral rechtse voet

  wat echt pijn en branderig gevoel geef

  kan bijna niet meer lopen . of wandelen .

  aub wieweet  hier raad mee ?//

   

   

   

  Reactie
  #11

  Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reactie
  #12

  Hallo,

  Ben je nog bij de huisarts geweest en zo ja weet je wat het is???

  Reactie
  #13

  Hallo Grietje92,

  Kun je mij meer informatie geven over hoe het is afgelopen met je teen? Ik heb hetzelfde bultje op dezelfde plek. Dit bultje is een klein beetje gegroeid, dus vandaar dat ik mijzelf afvroeg hoe het bij jou is afgelopen.

  Groetjes!

  Reactie
Reageer op: Harde bult/knobbel op teen, wat is dit?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief