nachtkrampen van spieren of pezen

  • #1

    altijd nachtkrampen. Inhibin helpt niet meer. Magnesium helpt niet meer en zelfs de tijdelijke spierverslappers helpen niet. huisartsen weten het niet, helpen je niet verder en de ene arts vindt Inhibin prima, de andere weer niet, de andere weer neem er maar 1 per dag, de andere weer 2 per dag, dus hoe kan ik nog een huisarts geloven. ze weten het gewoon niet. ze verwijzen ook niet door, misschien weet het ziekenhuis raad, dus loop ik maar 's nachts te verrekken van de pijn en soms overdag ook. Dus welke arts kan hier nu eens echt iets zinnigs over zeggen.

     

    Reageer
    #2

    Als de klachten aanhouden, de medicijnen niet werken en de huisarts het niet meer weet, moet hij je doorverwijzen naar een vaatspecialist om een vaatonderzoek te laten doen en een spieronderzoek (EMG).

    Je moet er bij je huisarts op staan, dat je een verwijzing krijgt. Je hebt daar als patiënt recht op.

    Reageer
    #3

    hartelijk dank voor het antwoord. ik heb ondertussen een kliniek opgezocht die vermoedelijk mij kan helpen want aan huisartsen heb je niets. die kliniek, voordat ze failliet gingen, heeft inmiddels een doorstart. kreeg toen 8 behandelingen, been vacuum techniek en was 13 maanden pijn vrij. naast het onvermogen van de arts over deze zaak is het ook zo dat sommige, die van mij ook, artsenposten niet volledig door dezelfde arts steeds bemand zijn. ze werken 2 of 3 dagen, krijg je weer een andere arts waar je het verhaal weer aan moet vertellen, of je krijgt omdat je eigen arts er weer eens niet is, een arts in opleiding of net opleiding heeft afgerond, je aanhoort en toch maar even ruggenspraak houdt met een andere arts, of je krijgt een verpleegkundige omdat de artsen teveel patiënten hebben. en geen één arts tegenwoordig kijkt bij een volgende bezoek in zijn PC en informeert naar de vorige klacht of die nu opgelost is. een vertrouwensband met je huisarts is tegenwoordig ver te zoeken.

     

    Reageer
    #4

    Krampen kunnen diverse oorzaken hebben. Bij de één helpt magnesium afdoende, bij de ander is er meer nodig. Bij magnesium kan de vorm waarin het voorkomt nog uitmaken. Het beste is een organische verbinding. Op internet kom ik iets tegen over dat een combinatie van magnesiumbisglycinaat en taurine een goede combinatie zou zijn. Taurine kan in elk geval ontkrampend werken.

    Bij krampen kan een schommelende bloedsuikerspiegel een rol spelen. De bloeddruk kan meespelen. Gewoon keukenzout is sowieso niet zo geweldig, in zeezout zitten ook meer mineralen. Kalium, wat vooral in groente zit is belangrijk. Ook kunnen er tekorten spelen aan onder andere vitamine B, D en E, zink, bepaalde vetzuren. Je zou een en ander kunnen laten uittesten wat je nodig hebt. Een bloedonderzoek zegt niet heel veel; op zogenaamd alternatief gebied zijn ook andere testen voorhanden, bijv een spiertest, want je lichaam geeft zelf aan wat het nodig heeft.

    Een metalen bed of metaal in je matras verhindert het natuurlijke aarden en daardoor ontspannen, zou een rol kunnen spelen. Krijg zelf snel krampen ik schoenen draag met te soepele zool.

    https://www.salusi.nl/spierkramp-tips-kramp-benen-kuiten-voeten/

    Reageer
    #5

    dank Catootje. ik heb de huisarts om een verwijsbrief gevraagd voor de Vaatspecialist, daarnaast ga ik van de week naar de been en vacuum kliniek. heb er in 02015 13 mnd profijt van gehad. toen het weer lichtjes begon, wilde ik er weer naar toe, maar de kliniek bestond niet meer. inmiddels heb ik ze gevonden, ze hebben een doorstart onder een andere naam. ze hebben honderden mensen, zeker veel ouderen, echt goed geholpen. huisartsen nemen voor dit probleem geen verder aktie, onbegrijpelijk trouwens.

    Reageer
    #6

    Nachtelijke krampen zijn heel vaak het gevolg van triggerpoints in de kuitspier en/of soleus. Een fysiotherapeut kan je helpen die triggerpoints weg te masseren. Ik heb het grotendeels uit een boek geleerd, maar omdat ik onder behandeling bij een fysiotherapeut ben voor een frozen shoulder, heb ik van haar nog veel meer technieken geleerd.

    Reageer
    #7

    Beste René, hoe heet dat vacuum kliniek?

    Reageer
Reageer op: nachtkrampen van spieren of pezen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief