Geopereerd aan mijn trech"/> Geopereerd aan mijn trechterborst maar een nuss bar werkt niet . - Medische Forum - Dokter.nl

Geopereerd aan mijn trechterborst maar een nuss bar werkt niet .

 • #1

  Hallo , ik ben Annika 20 jaar .

  Ik ben 6 maand geleden geopereerd aan mijn trechterborst.

  Er is toen een nuss bar geplaatst en in eerste instantie leek die goed zijn werk te doen en mijn borstkast was 4 cm naar buiten gedieuwd zodat ik weer beter kon ademen. Maar 3 maanden later zakte mijn borstkast weer in mekaar en kreeg ik weer de zelfde pijn klachten als ik had voor de operatie . Ik ben hiermee naar de arts gegaan die mij geopereerd heeft , hij bevestigde dat mijn borstkast weer de zelfde vorm aannam als voor de operatie . Hij stelde voor om mijn onderste ribben te verwijderen, ik vind dat nog wel heel wat en dan is het nog niet zeker of het probleem daarmee echt verholpen word. Is er iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en mij kan vertellen wat die gedaan heeft hiermee ? Mvg Annika

  Reageer
  #2

  Was de nuss bar al verwijdert dan? Als de nussbar er in zit zou het alleen kunnen inzakken als de bar verschoven is. En waar ben je geopereerd als ik vragen mag?

  Reageer
  #3

  De nuss bar zit er nog in en er zijn foto's gemaakt en hij is niet verschoven . Ik ben geopereerd in het mst in enschede .

  Reageer
  #4

  Aangezien ik zelf deze operatie ook zal ondergaan binnenkort heb ik vele verhalen gelezen op internet, goed en slecht. Maar heb nog nooit gehoord dat je borstkas volledig weer inzakt terwijl de bar er nog inzit, wel deelse terugzakking bij verschuiving, en dit zouden ze vrij makkelijk weer recht kunnen zetten.

  Ik zou je aanraden om even contact op te nemen met een andere specialist. Op https://pectusexcavatumnederland.wordpress.com staan alle ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn. Ik wens je veel succes en hoop dat je snel meer duidelijkheid hebt

  Reageer
  #5

  Hallo,

  Bij mij is 2 maanden geleden hetzelfde gebeurt... De beugel die ik al 1,5 jaar had is na een pretpark bezoek losgeschoten. Ik kreeg pijn en ging naar het ziekenhuis toe met als klacht dat de beugel enorm uitstak aan 1 kant. Volgens de arts was er niks aan de hand en moest ik een week rustig aan doen en dan weer terug komen. De volgende ochtend merkte ik dat mijn borstkast inzakte en heb ik naar het ziekenhuis gebeld en moest ik met spoed geopereerd worden. (umcg Groningen) ze hebben de oude beugel verwijderd en er een nieuwe beugel ingezet. Het herstel proces begint voor mij nu weer van voor af aan en moet weer de zelfde regels volgen als de eerste operatie. Ook moet de beugel weer opnieuw 3 jaar  blijven zitten.

  Reageer
  #6

  Ik neem aan dat je geholpen bent door Dhr. Hensens? Ik heb zelf ook een pectus, En heb me er aan laten helpen omdat ik Ademhalings problemen had, Ik bem geholpen door Dhr. HENSENS super aardig, Maar helaas De Nuss Bar werkte niet bij mij, Mijn Borstbeen was te klein En helaas ben ik nog aan het herstellen, En dan even verder zoeken etc een andere operatie proberen Aangezien ik er zeer last van heb,

  Reageer
  #7

  Hey allemaal!

  Ik ben de nussbar operatie ondergaan en help graag iedereen die vragen heeft! Toen ik zelf deze periode zat had ik veel aan ervaringen van anderen en wil zelf ook graag mensen helpen.

  Mijn e-mail is: [email protected]

  Het maakt niet uit wanneer je dit leest, ik zal altijd snel reageren. Al is het 10 jaar later.
  Alle vragen mogen gesteld worden, wellicht help ik iemand hier mee. 🙂

  Groeten.

  Reageer
  #8

  onze zoon heeft een nuss bar operatie ondergaan maar na 2 maanden begon zijn borstbeen uit te steken. Hij heeft nu dus een kippenborst. Specialisten liggen niet op 1 lijn en ze weten eigenlijk niet wat nu te doen. Hij draagt nu s nachts een brace maar ik zie weinig verandering.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  wij zijn op dit moment na drie jaar in MST Enschede om de nuss bar te verwijderen bij mijn zoon kan nu elk moment gebeuren het geheel ziet er mooi uit en super tevreden

  de rest is afwachten ook mijn zoon word geopereerd door de heer Hensens wij komen zef uit Apeldoorn maar daar kon deze ingreep niet gedaan worden

  Reageer
  #10

  hallo, sinds vorige week donderdag ben in geopereerd. Toen ik wanker werd merkte ik wel op de ik nog steeds een ‘putje, kuiltje’ over had. Toen vertelden de verplegers mij dat het wel nog zou veranderen. Maar ondertussen een week later en ik heb precies de indruk dat het kuiltje weer vergroot is... ik heb op 23 december opnieuw een afspraak en zal het toch even voorleggen... of iemand ervaring met hetzelfde ? Mss zal het wel nog veranderen, ik hoop het want heeft enorm wat pijn gekost om de operatie te doorgaan, en nog...

  Reageer
  #11

  Hoi, ik heb het dus ook maar echt diep , makkelijk om je blikje cola in te zetten als je op het strand ligt, maar ik heb mij er nooit aan laten helpen. Zag er de noodzaak niet zo van in maar begrijp iedereen die het wel laat doen wil ik graag duidelijk maken. Nu mijn vraag.... ik woon in Spanje en qua taal is dit soort onderwerpen lastig dus stel ik het hier maar in mijn eigen taal.... Laatste jaar heb ik wel meer last met ademhalen en 1 keer 's nachts wakker geworden met een onregelmatige hartslag ,ik vind ook dat de kuil dieper is geworden maar nu komt het ...ik ben 60 jaar en ik vraag mij af of de behandeling leeftijdgebonden is. Ik zie op internet alleen verhalen over kinderen en tieners.  Dank alvast

  Reageer
  #12

  Ik ben 23 jaar en 2 weken geleden geopereerd. Ik ben onwijs tevreden, bij het wakker worden na de operatie zag ik meteen verschil, mijn kuil was weg. Vroeger had ik er nooit zoveel last van, ik ben een meisje en kreeg al snel borsten. Door mijn borsten zag je de “kuil” amper, alleen had ik last van vermoeidheid, een hoog hartslag, en ademhalingsproblemen.
  Ik heb 9 maanden op de wachtlijst gestaan en ben door dr. Rijna geholpen in het spaarne gasthuis in Haarlem zuid. Ik ben na de operatie 5 dagen in het ziekenhuis gebleven, samen met nog 2 andere die dezelfde operatie ondergingen. Deze 5 dagen waren best pittig. Qua pijn viel het reuze mee, ik zal namelijk goed aan de pijnstillers. Nu eenmaal thuis slaap ik beneden in een ziekenhuisbed zodat ik door middel van het omhoog gaan eruit uit kan.

  puntje bij paaltje, ik heb nog wel een beetje pijn. Maar mijn borsten staan nu normaal, me rug is recht samen met mijn schouders, mijn hartslag is lager en mijn longinhoud is een stuk verbeterd!

  Heb je erg veel last van je trechtersborst? Dan zeg ik doe de operatie! Het valt bij mee heel erg mee en ben onwijs trots op het resultaat.

  P.s. Mijn vader heeft ook een enorme kuil, ( trechtersborst) hij is 57 en heeft maandag een afspraak bij het ziekenhuis. Wij vragen ons af of er meerdere oudere mensen zijn die hieraan geopereerd zijn.

  Bij vragen hoor ik het graag,

  groetjes,

  ilja

  Reageer
  #13

  Hallo Ilja,

   

  Wat goed dat je t gedaan hebt. Ziet er prachtig uit. Hoop, dat het na een jaar nog beter voelt.  Is je vader inmiddels ook geholpen? of was dat niet mogelijk door corona?

  Ben wel benieuwd. OOk ik ben 57 jaar en heb het volgens mij ook. Maar ja, zoals je zegt er zit borst voor. Ik kan niet hardlopen en heb soms last van hartkloppingen.

   

  Reageer
  #14

  Hey allemaal!

  Heb volgende week eerste afspraak bij de cardiothorcale chirurg in het Erasmus ziekenhuis Rotterdam. Ik ben 32 jaar, ken of ben je iemand van +/- mijn leeftijd, ik wil weten of deze behandeling draagelijk is qua pijn en of het zin heeft op deze leeftijd pijn/resultaat.

  Reageer
  #15

  Hoi, ik ben 31 jaar en vandaag ben ik erachter gekomen dat ik een trechterborst heb. Ik weet niet of ik geopereerd ga worden, maar waarschijnlijk geeft mijn ribben druk op mijn longen. Ik heb vermoeidheidsklachten, kortademig en heel veel pijn op mn borst. De arts gaf aan dat een hoge kans is dat de specialist de operatie kan weigeren. Zijn er mensen die ervaring hiermee hebben. Ik vraag me af of je als volwassene in aanmerking kan komen voor een operatie. Mijn kwaliteit van leven neemt wel af door de klachten.

  Reageer
Reageer op: Geopereerd aan mijn trechterborst maar een nuss bar werkt niet .
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif