Zwaardvormig Aanhangsel&#"/> Zwaardvormig Aanhangsel...au - Medische Forum - Dokter.nl

Zwaardvormig Aanhangsel…au

 • #1

  Vanmiddag heb ik een ongeluk gehad met mijn scooter. Ik zat achterop en we vlogen uit de bocht.. hierbij viel mijn scooter om en vloog ik over de bestuurder. Tijdens het vallen heb ik volgens mij mijn processus xiphoideus (zwaardvormig aanhangsel) gekneusd of iets dergelijks. Ik viel óver de bestuurder en waarschijnlijk ben ik daarbij met mijn borstbeen tegen zijn been geknald. Na de crash lagen we op de grond en kon ik even geen woord uitbrengen (het lukte niet, last van mijn ademhaling of iets dergelijks). Daarna ging het wel weer iets beter maar ik heb er nog steeds last van. Op het internet las ik dat bij onvakkundig reanimeren de processus xiphoideus het middenrif kan peforeren, dus ik begin nu een beetje angstig te worden. Kan iemand mij vertellen wat de pijn onder mijn borstkas, boven mijn buik, kan betekenen? Is een bezoek aan de huisarts noodzakelijk? En hoelang zal deze pijn ongeveer aanhouden?

  Met vriendelijke groeten

  Anoniem

  Reageer
  #2

  Over het verloop van je klachten valt niets zinnigs te zeggen met deze informatie. Een bezoek aan de huisarts is jouw verantwoordelijkheid, er lijkt aanleiding te zijn.

  Reageer
  #3

  Hallo,

  Heb sinds een paar weken ook enorm veel last van een pijnlijk, gezwollen gevoel net onder het zwaardvormig aanhangsel net onder mijn ribbenkast.
  Heb moeite met ademhalen, en kan bijna niet goed bewegen met bukken etc.

  Heb morgen een afspraak bij de huisarts en zal het hierover hebben, er werd namelijk door de huisarts continue verteld dat het middenribspieren zijn, maar dat is het nu echt niet ben ik van overtuigd.

  Ik laat het via de medium morgen weten.

  Gr. Marcel

  Reageer
  #4

  hallo ik heb me verbeurd met een kast en heb een gekneusd borstbeen bij het zwaardvormig aan hangels

  Het drukt op mijn maag soms benauwd gevoel soms boeren laten naar de huisarts geweest en kon wel drie maanden duren soms wel pijnlijk bah

  Dus moet zijn tijd hebben

  Heb Geduld

  Gr Gerard

  [email protected]

  Reageer
  #5

  Ik heb mijn zwaardvormig aanhangsel bij mijn borstbeen gebroken. Het is al 14 jaar geleden en er is niets aan gedaan. Je kunt er prima mee leven.

  Ik heb het tijdens mijn zwangerschap gebroken, ik werd hard geschopt . En nee, ze is geen voetbal gaan spelen.

  Reageer
Reageer op: Zwaardvormig Aanhangsel…au
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif