Begint syfilis altijd met een zweer?

  • #1

    zoals de vraag; begint deze soa altijd met een zweer? In de mond, penis..

    Reageer
    #2

    Syfilis kent verschillende ziekte-stadia. Twee tot twaalf weken na besmetting met syfilis ontstaan er zweertjes. Deze zijn tot één centimeter groot, voelen hard aan en doen meestal geen pijn. Zitten de zweertjes in je mond, anus of vagina, dan merk je er vaak niets van. Er ontstaan soms vlekken op de huid. Lymfeklieren raken opgezet. Twee tot drie weken later verdwijnen de zweertjes en vlekjes. De ziekte is niet weg. Zonder behandeling verspreidt de bacterie zich weken tot maanden later via het bloed door het hele lichaam.

    Reageer
    #3

    Oke maar ik ben iemand die elke dag zn mond checkt. Binnekant. Heb nu een plekje , geen zweertje, lijkt wel sneetje. Je ziet niks maar tdoet wel pijn. Als je geen zweertjes ziet of voelt, ik check dus elke dag dan zal het niks zijn?

    Reageer
    #4

    En tweede vraag: ik heb sex gehad met iemand. Beffen niet veilig. Vrijen wel.
    Is het mogelijk dat als ik syfilis in mn mond heb ( sex was nog geen 4 weken geleden) en dus geen zweer(zover ik weet) dat ik dat dat met egt neuken overgeef aan mn vriendin? Dus via de penis? Heb nu een klein bultje in mn binnenlip btw ...

    Reageer
    #5

    Een sneetje is geen zweertje.
    Hoe kom je daarbij op uitgerekend syfilis?

    Reageer
    #6

    Een soa kun je natuurlijk ook overdragen door orale seks.
    Het is natuurlijk niet zo handig om het neuken wel veilig te doen en het beffen of pijpen niet.

    Zonder behandeling verspreidt de bacterie zich weken tot maanden later via het bloed door het hele lichaam. Dan zou je dus de bacterie met neuken kunnen overdragen.

    Maar als je bang bent een soa te hebben opgelopen ga dan naar je huisarts en laat een soa test doen. Syfilis is niet de enige soa die je door orale seks zou kunnen oplopen.

    Reageer
    #7

    Ja weet niet. Las erover.

    Maar als je dus geen zweertje hebt gehad heb je geen syfilis? En wat is de kans op syfilis?

    Reageer
    #8

    Wat de kans is kan ik je ook niet zeggen. Dat hangt er o.a.vanaf met wie je seks hebt gehad. Bij een prostituee zullen de kansen bijvoorbeeld wat hoger liggen. Nogmaals: als je denkt een soa te kunnen hebben opgelopen ga dan voor een soa test.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het was id met een prostituee....

    Reageer
    #10

    Laat dan even een soa test doen. Dan weet je het zeker.

    Reageer
    #11

    Val ik door dat ik met een prostituee zex gehad heb in de categorie voor anonieme soatest ggd? Niemand mag dit weten nl.

    Reageer
    #12

    Dat kan altijd bij de GGD.

    Reageer
    #13

    Kan dat ? En kost dat geld? Dat is toch gratis.. ik ben trouwens 25

    Reageer
    #14

    Dat is volgens mij ook afhankelijk van de leeftijd.
    Maar kun je natuurlijk heel snel achter komen. Neem even contact op met de GGD in jouw regio.

    Reageer
    #15

    En kan Zo'n zweer ook vlak boven de lip zitten? Ik heb daar een klein licht gekleurd blaasje zitten. Die zit er al vier dagen en doet geen pijn. Ik dacht eerst aan een koortslip, maar dat schijnt pijnlijker te zijn.

    Reageer
Reageer op: Begint syfilis altijd met een zweer?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief