Hoe ziet een Syfilis zweer eruit?

  • #1

    Hallo.

    Hoe ziet normaal een Syfilis zweer eruit in de mond?

    Ik heb namelijk sinds gisteren spontaan een kleine opzwelling bij de uitgang van mijn mond. Het ziet er niet speciaal uit. Het lijkt er erg op alsof ik dat gebied beschadigd heb door de kou en erop te bijten. Ik weet namelijk dat ik daar vaker last van heb.

    Maar omdat ik recent iemand oraal bevredigd heb zonder condoom wilde ik toch ff wat meer aandacht eraan besteden. Als ik er vanaf blijf gaat de zwelling vanzelf weer weg maar blijft alleen het wondje nog over.

    Ik heb er een foto van gemaakt ter verduidelijking want het is moeilijk uit te leggen. Misschien schiet er bij iemand anders wel te binnen wat dit zou kunnen zijn want het is een beetje een raadsel.

    Het is zelfs niet duidelijk te zien op een foto en ik ondervind er niet echt hinder van. Heb mijn hele mond gecheckt en er is ergens anders niet echt wat te zien.

    Ik dacht dat het beter zou zijn om eens iemand ernaar te laten kijken met meer medische kennis dan ik.

     

    En O Ja, tijdens de orale seks is me totaal niks vreemd opgevallen aan de penis van hem. Zag er allemaal heel fatsoenlijk uit. Geen wondjes of rare plekjes en zijn laatste keer daarvoor was al 2 maanden geleden en hij heeft zelf nooit klachten ervaren en probeert het ook altijd veilig te doen. Anaal altijd met condoom, alleen oraal zonder. Handig om erbij te vermelden dat ik ook een jongen ben.

    Het ziet geïrriteerd uit omdat ik er vandaag flink op gebeten heb omdat ik dacht dat dat de zwelling zou verminderen. Stom ik weet het...

     

    Kortom waar lijkt dit op?

     

    Dank alvast.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Geen zweer in ieder geval.

    Reageer
    #3

    Oké Tandor. Geen reden tot zorgen dus.

     

    Super bedankt.

    Reageer
    #4

    De zwelling is vandaag aanzienlijk verminderd. De huid in dat gebied is wel nog iets zachter dan eromheen maar u heeft gelijk gehad Tandor. Geen zweer.

    Wat het dan wel was is een raadsel maargoed het is nu al weg aan het trekken na een dag.

     

    Reageer
    #5

    Ik heb nu ontdekt dat het een snee is daar. Misschien is een van mijn tanden er per ongeluk in gaan snijden in mijn slaap.

    Maar omdat het op een lastige plek zit die je veel beweegt gaat het maar niet weg heb ik het idee. Sinds vrijdag zit het er al en er is geen zwelling meer maar de snee zit er nog.

    Moet ik toch rustig afwachten dan maar?

    Bijlagen:
    Reageer
    #6

    Gewoon even rustig afwachten

    Reageer
    #7

    Hallo tandor.pas geleden een dame bezocht en daar veilige sex meegehad. Niks geks gedaan alleen wel heerlijk gezoend. Dit alles in vertrouwen met collega besproken en die waarschuwde mij dat ik wel syfilis kan oplopen met zoenen. Hoe groot is de kans daarop en waar zou een evt. Zweertje dan gaan ontstaan. Ik lees overal dat ik er niets van merk maar kan ik hem ontdekken. Ik maak mij nu zorgen.  Gr. En alvast bedankt

    Reageer
    #8

    die kan is wel erg klein. De zweer zou dan in de mond ontstaan als je alleen maar hebt gezoend

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dank voor uw antwoord. Er is inderdaad alleen veilig intiem contact geweest en er is geen orale bevrediging van beide kanten geweest. Maar als er dan toch een zweertje zou komen moet ik die toch voelen ergens in mijn mond? Ik lees op internet dat je dat niet zult voelen maar dat lijkt mij zo raar. Gr.

    Reageer
    #10

    En als je een besmetting opgelopen zou hebben. Binnen hoeveel tijd zou dan een zweertje opkomen. Bij mij is het nu bijna 3 weken geleden dat het contact plaatsvond.

    Reageer
    #11

    Die zweer gaat niet onopgemerkt voorbij

    Reageer
    #12

    De incubatietijd bedraagt 10-90 dagen, maar gemiddeld 3 weken voor het ontstaan van de primaire laesie(zweer)

    Reageer
    #13

    Hallo Tandor,

    Ik heb sinds 2 weken een zweer op de zijkant van mijn tong. Het zag er eerst uit als een behoorlijke aft (wit beslag ca 1 cm groot) , en nu blijft er een roze put over op de plek waar de aft zat. Is dit gewoon het genezingsproces of nog steeds een zweertje? Ik ben op mijn hoede omdat ik een dame aan de buitenkant van haar schaamlippen en clitoris heb gelikt. Wel heel kort en dus niet in de vagina. Maar de zweer/aft is 6 dagen na het contact ontstaan en maak me nu ook wel zorgen om syfilis. Het is nu 16 dagen na dit contact. Is dit nog steeds een zweer? En eventueel syfilis zweer of toch echt een helende aft? Ik heb wel vaker aften en heb volgens mij 2 dagen voor het ontstaan van de aft op die plaats op mijn tong gebeten.

    Alvast bedankt voor uw reactie

    Groeten Ajm

    Reageer
    #14

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen... Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #15

    Beste Tandor  hartelijk dank voor uw reactie.

    Is het niet dat syfilis een incubatietijd heeft van minimaal 10 dagen en dat een zweer op de tong na 6 dagen dus eigenlijk te vroeg zou zijn voor syfilis?

    Tevens was de zweer pijnlijk en was wit/grijs wat volgens mij ook niet typisch is voor syfilis.

    Of is bovenstaande informatie onjuist?

    Groeten Ajm

    Reageer
Reageer op: Hoe ziet een Syfilis zweer eruit?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief