Syfilis lotgenoten

  • #1

    Hi allemaal, 

    Ik ben benieuwd naar mensen die ook syfilis hebben opgelopen en hoe zij de behandeling en controles hebben ervaren? Zijn er ervaringsdeskundigen? Zou graag jullie verhaal willen horen.

    Reageer
    #2

    Had mijn verhaal al een keer gedaan. Hierbij nog een keer.

    Hierbij wil ik mijn ervaring met jullie delen. Helaas ben ik besmet geraakt met syfilis. Dit gebeurde nadat ik gepijpt ben met iemand die dus ook besmet was.

    Ik zag dat er een zweer ontstond op mijn penis, eerst dacht ik dat het een puistje was en kneep het uit. Maar toen het toch niet over ging heb ik besloten om naar de GGD te gaan.

    Bij de GGD hebben ze een volledige test uitgevoerd inclusief uitstrijkje wond en kreeg ik binnen 5 dagen al mijn uitslag. Ik werd negatief getest op alle testen, maar moest over 3 weken weer langs komen om alles weer te testen. De uitslagen waren helaas geen geruststelling voor mij.

    Een paar dagen na de uitslag merkte ik dat ik twee andere zweren op mijn penis begon te krijgen. Ieder mm van mijn penis was ik ieder uur aan het controleren. Ik kreeg diaree door alle stress en kon er amper door slapen. Ik belde GGD weer op en met aandringen mocht ik eerder dan drie weken langskomen.

    Arts kwam mijn zweer bekijken en concludeerde dat het hoogst waarschijnlijk toch syfilis moet zijn. Het zag er afschuwelijk uit en zeker niet smaakvol.

    Mijn bloed werd weer afgenomen en weer een uitstrijkje van mijn zweer. Maar vanwege de ernst van de zweer besloten ze om me wel meteen te prikken. Als het dan toch geen syfilis zou zijn had ik pech dat ik de prik had gehad, maar als de uitslagen zou blijken dat ik het wel had was ik dus al behandeld.

    De plek van de prik deed best pijn, maar kon wel gewoon werken. Ook de bijwerkingen vielen mee. Leek een beetje grieperig, maar niet meer dan dat.

    Ze belden me vijf dagen na het onderzoek en bleek inderdaad dat ik syfilis heb opgelopen. Tijdens de eerste test was het nog zo in een vroege stadium dat het niet te zien was. Bij mijn laatste test was het dus duidelijk te zien.

    Moet 6 en 12 maanden na de prik weer terug voor controle.

    Reageer
    #3

    Ik ben toch eerder langsgeweest om met te laten testen en om hiv uit te sluiten. Ook al was de kans op hiv nihil. Prik heeft gewerkt mijn vdrl waarde bij was toen syfilis was aangetroffen sowieso niet hoog 1:2 en gelukkig geen hiv

    Reageer
    #4
    • Bas na hoeveel weken of maanden ben je postief getest voor syfilis?
    Reageer
    #16

    Hallo,

    Zijn er ook mensen met neurolues die al jaren besmet waren voordat je er achter kwam?

    Reageer
    #17

    Dat is vrijwel onmogelijk. Van neurolues word je nl. ernstig ziek.

    Reageer
    #18

    Ik heb beschadigen op mijn ogen

    Reageer
    #19

    ...en vraag ik me af hoe lang heb ik al syfilis?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #20

    Heb je een syfilis test laten doen?

    Reageer
Reageer op: Syfilis lotgenoten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief