Mycoplasma Genitalium – Ervaringen

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi iedereen,

    Ik heb als vrouw een uitgebreide soa test laten doen en daar kwam Mycoplasma Genitalium naar boven. Ik heb nooit echt klachten gehad behalve bloedingen tijdens de seks af en toe (en ik dacht dat dit aan langdurig anticonceptiegebruik lag). Ik heb bij de huisarts direct om antibiotica gevraagd (10 dagen moxifloxacine) omdat ik veel heb gelezen dat de eerste antibioticakeus vaak niet aanslaat. Ik heb de kuur nu net 1 week afgemaakt en ben nog in afwachting om een nieuwe test te doen. Mijn vaste partner heeft wel azitromycine gekregen en geen moxifloxacine, dus het is nog de vraag of deze antibiotica aanslaat.

    Ik hoor graag ervaringen van anderen of deze soa door behandeling bij jullie is weggegaan en zo ja, welke antibiotica behandeling is genomen.

    Heeft het overigens zin om na 1-2 weken alvast een nieuwe test te doen? Ze adviseren 4 weken, maar het kan ook al eerder aantoonbaar zijn toch?

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Ik zou overleggen met de arts of een test na b.v. 2 weken zinvol is. Als het advies is na vier weken, dan is dat meestal niet voor niets.

    Soms wordt cotrimoxazol gebruikt als antibioticum. Feit is dat mycoplasma doorgaans ook vanzelf weg gaat, dus antibiotica is niet altijd nodig.

     

    Reageer
    #3

    Hallo,

    Ik heb nu al een lange tijd last van mycoplasma genitalium (1,5 jaar) Ik heb verschillende antibiotica voorgeschreven gekregen maar niets lijkt te helpen... Ik heb azytrimocine 5x, minocycline etc. Deze heb ik meerdere malen voorgeschreven gekregen en het leek in het begin te werken. helaas kwam deze na enige dagen alweer terug en kreeg ik weer branderig gevoel bij plassen etc. Ik ervaar hier erge last van en wil graag genezen worden. Het schijnt helaas niet vanzelf weg te gaan zoals op internet vermeld staat. Wie kan mij helpen en deze grote zorg van mij afnemen? Ik ben bang dat er een resistentie heeft opgebouwd maar hoop uiteraard van niet. ik las op internet dat Co-trimoxazol wellicht zou kunnen helpen... Ik hoop dat iemand me kan adviseren wat ik kan doen..

    Reageer
    #4

    Hoi Pieter,
    Herken je verhaal. Al een half jaar last van MG.
    Ook heel veel antibiotica (5 verschillende) gekregen, maar helaas geen resultaat. Ook ik ben bang dat er complete resistentie is.
    Onderzoek zal er niet veel gedaan worden, want het is niet echt een heel dringend probleem. > dus niet rendabel.
    Nu ook aan de minoflox....., maar vrees t ergste.
    Steeds weer ontstekingen in plasbuis of onder bij perineum.
    Op een Australische site las ik dat pristinamycine ook zou kunnen helpen, alleen zie daar in Nederland maar iemand van te overtuigen.
    Ik hoop dat er nog een oplossing gaat komen.
    Van zelf weggaan...........die hoop ben ik al kwijt. Mocht je iets gevonden hebben en genezen zijn, laat een weten.
    Succes in de zoektocht en strijd.

    Reageer
    #5

    Cotrimoxazol zou een optie kunnen zijn. Bespreek het met de behandelend arts.

    Reageer
    #6

    Bij de dokter geweest nadat john me had geadviseerd om een biogram aan te vragen. uitslag vandaag binnen gekregen (vond dit zelf nogal snel gaan, normaal duurt dit een aantal weken bij mijn huisarts) Helaas was er te 'weinig' bacteriën aanwezig om er testen op te doen. nu ben ik wederom terug bij af. Ik moet met de dokter denken over welk medicijn ik wil... erg beschamend als je het mij vraagt, ze gaan zelf zoeken via google en doen de 'Australische literatuur" niet toepassen. zie veel genezende medicijnen die wel positieve impact hebben op deze kl*te bacterie. Nu moet ik hopen dat ze er in mee gaan en het toch willen toepassen. mocht dit voor mij goed uitpakken laat ik je dit uiteraard weten. Maar na al het medicijn die ik gehad heb vrees ik voor het ergste. Het seksleven is kapot gegaan maar krijg dan wel weer de 'positieve; feedback van de huisarts dat dat niet het belangrijkste is en wellicht toch nog met condoom seks kan hebben...

    Reageer
    #7

    In ieder geval met de huisarts bespreken en je niet zomaar laten afwimpelen

    Reageer
    #8

    Ben benieuwd Piet. Laat weten hoe het verloopt!!!

    Ik begrijp je gevoel Piet. Herken dat gevoel, dat je sexleven naar de klote is door iets waarvan je in eerste instantie denkt, gaat wel goed komen. Het lijkt nu erop dat het juist steeds toeneemt. Echt een bizarre en bijzondere hardnekkige bacterie.
    Er zal ooit een goed antibioticum komen hopen we maar.

    Zelf heb ik pas Minocycline gehad en veel symtomen zijn weg. Wel weer licht ontstekings gevoel in plasbuis of onder bij perineum. Wisselt een beetje.
    Moet nu een aantal weken wachten tot ik weer kan testen.
    Opzich heb ik het een beetje gehad met de medicatie. Tot nu toe bon elkaar opgeteld 15 weken verschillende antibiotica gehad. Nee dit is niet verzonnen!!! 15 weken in 7 maanden tijd.
    Merk dat t lichaam er niet beter op wordt.
    Ben er ook echt klaar mee, maar we moeten door Piet!

    Wat betreft die biografie. Ik begreep dat ze deze niet kunnen maken van MG, maar misschien dat John dit beter weet. Ik had er namelijk ook om gevraagd.
    Ik zal mijn verloop ook blijven melden.

    Sterkte in de strijd Piet!!💪

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Biografie moet Biogram zijn🤗

    Reageer
    #10

    Niemand die Cotrimoxazol voorgeschreven heeft gekregen? Deze werkte nl. bij mij wel. Het was wel een fikse kuur. Ik herinner me wel iets van zes weken achter elkaar.

    Reageer
    #11

    Dankjewel Buitenland!

    Het is zeker een hardnekkige rotzak. ik heb ook minocycline voorgeschreven gekregen voor 15 dagen 2x per dag. wederom om te kijken of deze wel helpt. ik moet zeggen dat ik niet veel verschil merk. zit nu op de 6e dag. afscheiding blijft vooral in de ochtend. heel naar!
    We hopen inderdaad op een goede uitkomst. ook heb ik gevraagd naar Cotrimoxazol, de dokter wilt deze niet geven omdat er 'nergens' iets over staat dat dit helpt tegen MG. Zelfs na het slaan met de vuiste op tafel geven ze deze niet. we zullen maar afwachten wat de minocycline doet maar ik vrees ervoor. normaal zou je zeggen dat veel symptomen dan toch al afnemen. ik lijk wel een testosteron bom. ik heb begrepen dat zelfs masturberen ook niet mag tijdens deze kuur.... is het schadelijk mocht dit dan wel gebeuren? wat een verschrikkelijke bacterie.....

    Reageer
    #12

    Het beste is toch om het advies van de arts te volgen. Deze heeft de laatste kennis en inzichten, en heeft het meest verstand van de juiste behandeling.
    Masturberen tijdens een antibioticakuur bij een soa is echt niet verstandig, hoe lastig misschien ook. Wat er dan nl. kan gebeuren is dat de bacterie door je hele plasbuis komt bij een zaadlozing. Ook is het belangrijk dat je e.e.a. zoveel mogelijk met rust laat om ervoor te zorgen dat het geneesmiddel zijn werk zo goed mogelijk kan doen.
    Echt nog even volhouden.

    Reageer
    #13

    Helaas ben ik door de mand gevallen en heb ik dit per ongeluk gedaan in onwetendheid ik heb nog 8 dagen te gaan met deze pillen ik hoop niet dat dit mijn kuur belemmert. Het is echt extreem moeilijk...

    Reageer
    #14

    Dan gewoon de kuur afmaken zoals was voorgeschreven en verder van de jonge heer afblijven. Na afloop zal opnieuw getest worden of de bacterie weg is.

    Reageer
    #15

    Bedankt voor de tip.

    Wel heel bijzonder dat ik hier bij de uroloog 2 x mn zaad heb moeten inleveren om te testen, terwijl ik al eerder op MG positief getest was. Waarom.......don't ask me.🤫

    De afscheiding had ik ook Piet, die was in de laatste dagen van de mino wel weg en is tot nu toe 🙏 ook nog weg gebleven. (Ben nu zowat 3 weken van de antibiotica af)
    Het is bij mij nu meer gevoel van ontstekingen in plasbuis / perineum. Iedere keer een soort pijnscheut er doorheen. Bij bijvoorbeeld gaan zitten, hoesten of aanraken.

    John/anoniem,......Vraag naar aanleiding van jou opmerking over masturberen............kan deze pijn, die ik nu heb, komen doordat ik zaad heb moeten inleveren? (Dus bacterie in de plasbuis is terecht gekomen)
    Hierdoor de pijn en kriebel niet alleen in de top zit, maar nu ook dieper bij de perineum?

    Volgende week terug naar uroloog om eens verder te laten kijken, gezien de afscheiding wegblijft.
    Het help wel om even van me af te kunnen schrijven.
    Iedere dag ben je er mee bezig, gezien er continue die connectie tussen onderkant en hersenen wordt gemaakt. Of je wil of niet....... Dit zal je wel herkennen Piet.
    Ik snap dat er ergere dingen zijn dan dit, dat probeer ik me ook steeds te bedenken.

    Keep you informed

    Reageer
Reageer op: Mycoplasma Genitalium – Ervaringen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief