Mycoplasma genitalium Mycoplasma genitalium - Medische Forum - Dokter.nl

Mycoplasma genitalium

 • #1

  Hallo,

   

  Ik (man, 22) heb sinds vier maanden een vriend. We zijn aan het begin van onze relatie getest op soa's en waren beide clean. Toch kreeg ik na een paar weken last van een beurs gevoel met plassen en rode irritatie op m'n eikel. Seks werd onmogelijk want ik kreeg er een branderig gevoel van. Na twee trajecten met schimmelzalf besloot de huisarts me voor de zekerheid nog een keer te testen op alle soa's. Ik bleek Mycoplasma Genitalium te hebben. Mijn vriend ook. We weten niet waar het vandaan kwam, maar de dokter zei dat het niet standaard bij soa testen wordt getest, dus we gaan er vanuit dat 1 van ons het al had voor onze relatie.

  Anyway. We hebben beide een kuur van azitromycine (500 mg op dag 1, gevolgd door 250 mg dd dag 2-5) gehad. Het leek te werken. Na zes weken allebei nogmaals getest, en we waren er vanaf! Hoera.

   

  Echter... Sinds vorige week merk ik weer irritatie bij mijn eikel. Ook kreeg ik bij orale seks weer een branderig gevoel. Bovendien begint m'n penis weer, ondanks goede hygiƫne, wat viezig te ruiken. Dat was de eerste keer ook zo..

   

  Het maakt me gelijk weer erg onzeker.. Want hoe kan dit nou..? Ik lees online dat de bacterie soms resistent kan zijn voor de antibiotica. Betekent dit dat ik hier dan maar mee moet gaan leren dealen? šŸ™

   

  Hopelijk zijn er nog andere oplossingen.. Groet, Lucas.

  Reageer
  #2

  "Toch kreeg ik na een paar weken last van een beurs gevoel met plassen en rode irritatie op mā€™n eikel" en "dus we gaan er vanuit dat 1 van ons het al had voor onze relatie." Dit is helaas niet erg waarschijnlijk. De klachten hadden er toch echt eerder moeten zijn.
  Als je resistent voor de AB zou zijn, waren de klachten na d eerste kuur niet weggeweest

  Reageer
  #3

  De klachten kwamen ongeveer nadat we 8 a 10 keer seks hadden gehad. Alleen ik had klachten. M'n vriend liet zich mee behandelen. Eerst met twee pogingen met zalfjes van de dokter. Bleek het geen schimmel, maar mycoplasma te zijn. Toen dus de antibiotica. Allebei na zes weken opnieuw laten testen, beide clean. Nu na drie keer seks weer last.

   

  Hoe is dat te verklaren denkt u?..

   

   

  Nu

  Reageer
  #4

  dat je een recente infectie hebt opgelopen is het meest voor de hand liggend

  Reageer
  #5

  Of je hebt een andere bacteriƫle infectie opgelopen. In ieder geval naar de huisarts voor wat testen

  Reageer
  #6

  Ja, maar het kan van niemand anders komen dan van m'n vriend. Anders gezegd: kan het zijn dat de bacterie sterker is geweest dan de antibiotica en nooit weg is geweest?

  Reageer
  #7

  Nee, dat denk ik niet. Als de AB niet had gewerkt, waren de klachten die je had ook niet weggegaan.

  Reageer
  #8

  Hallo,

  Ik heb precies hetzelfde probleem. Ben behandeld voor Mycoplasma en bleek uiteindelijk negatief na een controle. Toch heb ik nu weer last van een branderige eikel. Hoe kan dit opgelost worden?

   

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ga ermee naar een dermatoloog

  Reageer
  #10

  Ik heb 4 maanden geleden een infectie gehad van mycroplasma heb toen een kuur gekregen van 1ste 1000mg azitromizine en de rest van de dagen 250mg toen ben weer gaan testen een paar weken later was het er nog steeds niet weg toen heb nog is 3 keer zoon gehad omdat het elke keer na de niet weg was dus en nu zit er weer aan een kuur voor een week van azitromizine en heb in al die tijd geen seks gehad alleen mezelf bevredigt na een week dat de kuur afgelopen was en nu ben ik weer bang dat als ik nu over een paar weken weer ga testen dat het nog nie weg is. Mijn vraag is wat ik hier aan doen ?? Of veranderen?

  Reageer
  #11

  Het was elke keer positief de uitslag geen een keer kwam die negatief terug

  Reageer
  #12

  Je moet andere abibiotic gebruiken als azitromicine niet heeft gewerkt.

  Reageer
  #13

  Ik heb een 10 daagse kuur van moxifloxacine voor mycroplasma en mijn vraag is kan ik daar bij wiet roken of liever nie ?

  Reageer
  #14

  Er is dus weinig tot niks te vinden over deze kut SOA , moet dit na behandeling nu voor altijd weg zijn of keert het steeds terug?

  Er is amper wat over te vinden en zie allemaal andere verhalen.. ?

  Reageer
  #15

  Na behandeling moet het weg zijn

  Reageer
Reageer op: Mycoplasma genitalium
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif