Mycoplasma genitalium

 • #1

  Hallo,

   

  Ik (man, 22) heb sinds vier maanden een vriend. We zijn aan het begin van onze relatie getest op soa's en waren beide clean. Toch kreeg ik na een paar weken last van een beurs gevoel met plassen en rode irritatie op m'n eikel. Seks werd onmogelijk want ik kreeg er een branderig gevoel van. Na twee trajecten met schimmelzalf besloot de huisarts me voor de zekerheid nog een keer te testen op alle soa's. Ik bleek Mycoplasma Genitalium te hebben. Mijn vriend ook. We weten niet waar het vandaan kwam, maar de dokter zei dat het niet standaard bij soa testen wordt getest, dus we gaan er vanuit dat 1 van ons het al had voor onze relatie.

  Anyway. We hebben beide een kuur van azitromycine (500 mg op dag 1, gevolgd door 250 mg dd dag 2-5) gehad. Het leek te werken. Na zes weken allebei nogmaals getest, en we waren er vanaf! Hoera.

   

  Echter... Sinds vorige week merk ik weer irritatie bij mijn eikel. Ook kreeg ik bij orale seks weer een branderig gevoel. Bovendien begint m'n penis weer, ondanks goede hygiëne, wat viezig te ruiken. Dat was de eerste keer ook zo..

   

  Het maakt me gelijk weer erg onzeker.. Want hoe kan dit nou..? Ik lees online dat de bacterie soms resistent kan zijn voor de antibiotica. Betekent dit dat ik hier dan maar mee moet gaan leren dealen? 🙁

   

  Hopelijk zijn er nog andere oplossingen.. Groet, Lucas.

  Reactie
  #2

  "Toch kreeg ik na een paar weken last van een beurs gevoel met plassen en rode irritatie op m’n eikel" en "dus we gaan er vanuit dat 1 van ons het al had voor onze relatie." Dit is helaas niet erg waarschijnlijk. De klachten hadden er toch echt eerder moeten zijn.
  Als je resistent voor de AB zou zijn, waren de klachten na d eerste kuur niet weggeweest

  Reactie
  #3

  De klachten kwamen ongeveer nadat we 8 a 10 keer seks hadden gehad. Alleen ik had klachten. M'n vriend liet zich mee behandelen. Eerst met twee pogingen met zalfjes van de dokter. Bleek het geen schimmel, maar mycoplasma te zijn. Toen dus de antibiotica. Allebei na zes weken opnieuw laten testen, beide clean. Nu na drie keer seks weer last.

   

  Hoe is dat te verklaren denkt u?..

   

   

  Nu

  Reactie
  #4

  dat je een recente infectie hebt opgelopen is het meest voor de hand liggend

  Reactie
  #5

  Of je hebt een andere bacteriële infectie opgelopen. In ieder geval naar de huisarts voor wat testen

  Reactie
  #6

  Ja, maar het kan van niemand anders komen dan van m'n vriend. Anders gezegd: kan het zijn dat de bacterie sterker is geweest dan de antibiotica en nooit weg is geweest?

  Reactie
  #7

  Nee, dat denk ik niet. Als de AB niet had gewerkt, waren de klachten die je had ook niet weggegaan.

  Reactie
Reageer op: Mycoplasma genitalium
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief