Schaamluis

Online ZorgZus
  • #1

    Beste,

    Ik ben er gister achtergekomen dat ik schaamluis heb. Ik zag ze lopen over de haartjes, had jeuk en zag zwarte eitjes aan de haren vast zitten.

    Nou heb ik een cream gehaald ingesmeert en zag na 8 jaar dat de luizen dood in me boxer lagen. Ik heb me daarna afgespoelt en gekamt met een luizenkam om de eitjes weg te kamen. Nou was is dat echt rot werk en heb daarom al mijn schaam, kont en bovenbeenhaar weg gehaald met ontharingscream. Ik zie op dit moment geen luizen of eitjes meer en heb bijna geen haar meer op deze plekken. Kan ik er daarom zeker van zijn dan ik luizen vrij ben of adviseert u nog een bepaalde behandeling of iets anders?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    "8 jaar moet 8 uur zijn"

    Reageer
    #3

    Ook vroeg ik me af! Ik heb dat ik de schaamluis nog had mijn schaamhaar geschoren met een tondeuse. Nou gebruik ik deze ook voor mijn hoofdhaar. Ik heb hem leeg gezogen met een stofzuiger, afgestoft en afgespoeld. Nou is me vraag of die ook veilig te gebruiken is voor mijn hoofdhaar af te scheren zonder dat ik daar schaamluis op krijg.

    Reageer
    #4

    dan moet je de scheerkop met alcohol 70% schoonmaken. Verkrijgbaar in de apotheek

    Reageer
    #5

    Dan zouden ze weg moeten zijn

    Reageer
    #6

    Hallo, ik ben 14 en volgensmij heb ik schaamluis.. Ik heb vaak jeuk in mijn schaamhaar en als ik ga krabben en als ik dan een beetje kijk zie ik allemaal witte dingetjes, ik denk gewoon witte puntjes... Ik heb geen idee wat het is. Iemand een idee? Ik zag ook ineens allemaal rode puntjes op mijn huid maar dat was na dat ik me geschoren had dus misschien was dat daarvan maar volgensmij niet.

    Reageer
    #7

    Dan moet je lotion gaan halen in de apotheek

    Reageer
    #8

    Hallo,

    Ik heb schaamluis en heb daarvoor een crème bij de apotheek gehaald en 8 uur laten intrekken en daarna douchen.
    Als het goed is zijn de neten en luizen nu weg.
    Misschien rare vraag maar omdat ze dood zijn, kan ik alweer seks hebben met iemand? Of zal ik nog week na nog herhaal behandeling met crème?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    In de bijsluiter van de crème staat precies hoe je die moet gebruiken en waar je rekening mee moet houden

    Reageer
    #10

    Schaamluizen zijn kleine parasitaire insecten genaamd Phthirus pubis. In Nederland noemt men deze insecten ook platjes. Met hun grote "grijpklauwen" kunnen ze zich aan dikke haren vasthouden, maar niet aan de dunne hoofdharen. Het gaat dan ook om een andere soort insecten dan hoofdluizen.

    Een infectie met schaamluis of pediculosis pubis treedt op door lichamelijk contact met een besmette persoon. Dit hoeft niet noodzakelijk geslachtsgemeenschap te zijn maar dit is wel de meest voorkomende wijze van besmetting. Besmetting door besmette lakens, handdoeken en kleren is eerder ongewoon.

    Schaamluizen zitten meestal in het schaamhaar, maar kunnen ook andere behaarde lichaamsdelen besmetten. Bij kinderen kan infectie optreden ter hoogte van wenkbrauwen en wimpers. Dit kan een gevolg zijn van seksueel misbruik, maar de besmetting kan ook op kinderen overgaan door in hetzelfde bed te slapen als een ernstig besmette ouder.

    Schaamluizen voeden zich met bloed dat vrijkomt wanneer ze in de bovenste huidlagen bijten. Ze leggen op korte tijd zeer veel eitjes of neten, zodat besmettingen snel ernstig kunnen worden.

    De ziekte komt in onze streken gelukkig niet meer vaak voor.

    Reageer
Reageer op: Schaamluis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief