HIV Test betrouwbaar na 11 weken?

  • #1

    Nu ongeveer 15 weken terug als man orale seks ontvangen van een man en samen gemasturbeerd waarbij er voorvocht op mijn penis is terechtgekomen. Ik weet dat dit beschouwd wordt als heel laag risico. Na 1 weken besloot ik toch een test te laten doen: alles negatief.
    Sinds week 12 heb ik echter last van een (volgens huisdokter) candida-infectie in de mond. Ik heb hier normaal nooit last van, dus begin ik opnieuw te stressen. Zou dit een symptoom van een primaire HIV-infectie kunnen zijn en is een nieuwe test aan te raden?

    Reageer
    #2

    dat heeft met HIV niks te maken.
    de test is bij 6 weken al voor meer dan 99% betrouwbaar.
    Het is dus gewoon een schimmelinfectie

    Reageer
    #3

    Dus een nieuwe test is echt overbodig? Maak me gewoon weer zorgen omdat ik nog nooit een dergelijke infectie gehad heb. Dan begin je op het net te zoeken en vind je wel informatie waar een candida-infectie gelinkt wordt aan immuunziektes zoals HIV.

    Reageer
    #4

    Een nieuwe test is echt overbodig.
    Niet gaan googlen......dat helpt niet

    Reageer
    #5

    Had begrepen dat het risico in de eerste plaats al quasi nihil was; toch maar eens getest na 11 weken. En net dan krijg ik een infectie die ik nog nooit eerder gehad heb. Vandaar mijn ongerustheid. Twijfel nog steeds om nog eens te testen... Is het echt overkill en laat ik dit beter eindelijk achter mij?

    Reageer
    #6

    Je moet zelf beslissen of je nog een test laat doen, maar het is volstrekt onnodig.

    Reageer
    #7

    Neem aub het advies van Tandor aan. Je hebt dus geen hiv van dit incident. Daarnaast is candida in de mond eigenlijk nooit een symptoom van acute HIV, alleen kan het een symptoom zijn bij ver gevorderde HIV of samen met extreme pijn keel/uitslag en hoge koorts(ook alleen in combinatie) in de eerste 4 tot 5 weken(conversiegriep). En dan nog komt candida in de mond heel veel voor zonder hiv. Alleen omdat je focus op hiv zet zie je nu overal hiv bijstaan. Ja in enkele gevallen kan dit ook bij ver gevorderde hiv, maar overgrote deel van de mensen hewft spruw(candida mond) zonder dat men ooit achter de oorzaak komt. Ik weet toevallig dat rokers, mensen met diabetis, mensen die antibiotica gebruikt hebben etc een grote kans hebben om een candida infectie in de mond te krijgen.(candida zit uberhaupt altijd al in je mond, alleen bij infectie heeft het de overhand).

    Reageer
    #8

    Hi

    Ik heb een combi test laten doen na 10.5 week na onveilige sex met een vrouw. Ik ben zelf een man. De arts van de GGD gaf aan dat de negatieve test definitief was. Nu ben ik haar vergeten te melden dat ik 2 weken na de onveilige sex een onbekend medicijn tegen soa's heb ingenomen. Kunnen die 4 pilletjes de test 8,5 week na dato hebben beïnvloed.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een onbekend medicijn tegen soa's? Waar kwam dat dan vandaan....

    Dat heeft geen invloed op de test gehad. omdat er meer dan 4 weken tussen lagen.

    Reageer
    #10

    Ja niet slim via en vriend. Hij vertelde me, dat het voor verschillende soa's was

    Maar kan dus geen invloed hebben

    Reageer
    #11

    Nee, dat heeft geen invloed.

    Reageer
    #12

    Ok bedankt, dus na 10,5 is de test volledig betrouwbaar?

    Reageer
    #13

    Ja hoor.

    Reageer
    #14

    ?

    Reageer
    #15

    Is een GGD test na 13 weken zonder dat een pep kuur hebt gehad 100% betrouwbaar. En Maakt de sexuele handeling daar nog bij uit?

    BVD voor jullie reactie

    Reageer
Reageer op: HIV Test betrouwbaar na 11 weken?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief