Waarom hoog en waarom laag

  • #1

    Beste john ik heb een vraag als man zijnde.

    Ik begrijp uit uw antwoorden en van de GGD dat onveilige sex met een vrouw als laag wordt gezien en sex met man als hoog.

    Waarom is dat precies?

    In vaginaal vocht zit toch hiv bij een hiv geinfecteerde vrouw?

    En is het klopt het dat orale sex het laagst gezien wordt om hiv door te geven omdat speeksel hiv neutraliseert en daarom bij alleen orale sex moeilijk over te dragen is ?

    Groetjes mike

    Reageer
    #2

    Omdat HIV vaker voorkomt bij homoseksuele mannen dan bij heteroseksuele vrouwen en dan het hoogste risico bij anale seks ( bij mannen dus)
    Bij orale seks is het risico idd erg laag omdat speeksel een goede barrière vormt tegen het virus, m.u.v. sperma slikken en deep throat pijpen

    Reageer
    #3

    Anale sex risico hoog, ivm wondjes en bloed neem ik aan?

    En speeksel is een goede barriere tegen virus geld dat dan ook voor beide partijen ? Bedoel de pijper/beffer en de gepijpte en de gebefte persoon?

    Reageer
    #4

    Ik heb van de GGD vernomen dat bij alleen orale sex het risico zo uiterst klein is dat je eigenlijk bij alleen orale sex helemaal niet in aanmerking komt voor HIV test omdat risico daarvoor verwaarloosbaar klein is

    Reageer
    #5

    Klopt helemaal

    Reageer
    #6

    Ik neem aan dat je antwoord op mijn beide berichten zijn john?

    Reageer
    #7

    Het risico bij anale seks is hoog niet alleen vanwege wondjes en bloed, maar ook omdat de anus zeer goed doorbloed is, en dat vormt een goede transmissieweg voor het hiv virus. Er is dan vrijwel geen enkele barriere voor overdracht.

    Reageer
    #8

    Voor onveilige orale seks wordt meestal alleen een test geadviseerd wanneer b.v. een van beide aantoonbaar hiv+ is, geen medicatie gebruikt of een hoge viral load heeft. Bovendien adviseert GGD regelmatig testen wanneer iemand voortdurend wisselende seksuele contacten heeft.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Klopt anoniem,

    Ik ben onlangs getest bij de GGD na alleen orale contact (eenamalig contact)

    En ik vroeg na dat ik negatieve uitslag kreeg van hun of ze ook hiv moesten testen,

    En toen kreeg ik dus hetantwoord

    We zien geen enkele reden om je op hiv te testen omdat we geen andere soa's gevonden hebben plus het feit dat het om 1 malig oraal contact ging en het risico bij hiv zo erg klein is.

    Volgens hun was dus de kans dat ik via oraal contact hiv zou hebben opgelopen zo verwaarloosbaar klein dat ik daar niet in aanmerking voor kwam

    Reageer
    #10

    Dat is duidelijk. Wanneer er andere soa's gevonden worden, dan is hiv screening wel handig. Je ziet nl. vaak co-infecties, hiv en hepatitis of hiv samen met anders bacteriële soa's.

    Reageer
    #11

    Ja wat ik van hun begreep is het risico wel heel laag omdat

    1 het alleen orale seks was ( wat volgens hun al gezien wordt als zeer laag risico ivm speeksel barriere )

    2 het een eenmalige contact was.

    Heb hun wel gezegd dat van mij idd eenamlige was maar ik dus niet weet met wie het contact allemaal contact gehad heeft en of de persoon hiv heeft (persoon zei van niet maaegoed je weet maar nooit)

    En ik kreeg te horen van al zou de persoon hiv hebben gehad de kans dat jij bij eenmalig oraal contact met deze persoon hiv zou krijgen is zeer en zeer laag.

    Ik kwam dan ook niet in aanmerking voor hiv test

    Reageer
Reageer op: Waarom hoog en waarom laag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief