Hiv rna sneltest

 • #1

  Ik heb een vraag over rna sneltest ik heb sex gehad met een trans zc. Waarbij ze klaar is gekomen in mij. Heb symptomen waaronder hoofdpijn keelpijn misselijkheid. Heb na 18 dagen een rna sneltest laten doen. Wat negatief is is dat betrouwbaar na 18 dagen.

  Reageer
  #2

  Hoofdpijn en keelpijn is eerder een griep of corona symptoom...
  De test zelf zal betrouwbaar zijn, maar er zal toch nog steeds een controle test gedaan moeten worden bij 6-8 weken en dan een combo test

  Reageer
  #3

  Ik ben ook van plan om na 6 weken te testen. Alleen door de symptomen.
  Diaree misselijkheid gewrichtspijn (handen en armen) en na 2 weken ongeveer begonnen. heb ik besloten om te testen rna. Waarom word de rna test niet als standaard gebruikt als die ook betrouwbaar is ?

  Reageer
  #4

  Omdat die minder betrouwbaar is als een combo test bij 6-8 weken. RNA test alleen maar op antistoffen. De combotest op antistoffen en antigenen.
  Een RNA test is in principe alleen maar te gebruiken als er ook daadwerkelijk klachten zijn die duidelijk aan HIV te linken zijn. En dat zijn jouw klachten eigenlijk niet

  Reageer
  #5

  Dus de negatieve uitslag zegt op zich niks ?
  Mij is verteld bij de uitslag dat de test 97 % betrouwbaar is en bij negatief ook geen besmetting is.

  Reageer
  #6

  Ja, de negatieve uitslag zegt wel iets. Die testis 97% betrouwbaar, en dat is heel hoog.

  Om echt elk klein beetje risico uit te sluiten, moet je laten hertesten met een gewone test (4th generation combination) na +/- 7 a 8 weken.

  Reageer
  #7

  De test is alleen betrouwbaar als er symptomen zijn ? Hoe zit dat dan, als er geen symptomen zijn dan kan je in feite ook besmet zijn ? Alleen is het nog niet zichtbaar bij een rna test ?

  Reageer
  #8

  Dat zeg ik niet. Ik zeg alleen dat er nog een controle test gedaan zou moeten worden

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De meeste mensen maken na 14 dagen antistoffen aan. Maar niet iedereen
  Het hebben van antistoffen geeft in de regel dan ook specifieke HIV gerelateerde klachten. Daarom dus dat de RNA eigenlijk alleen maar gedaan wordt, als er dan ook duidelijke klachten zijn die HIV gerelateerd kunnen zijn. Dat geeft immers de meeste kans op de aanwezigheid van antistoffen.
  Als de RNA zo duidelijk en betrouwbaar zou zijn, zouden er geen andere testen meer gebruikt worden.
  De combo test is nog steeds de beste test omdat er zowel op antigenen en op antistoffen wordt getest. In feite dus een dubbele controle

  Reageer
  #10

  John, is het niet zo dat rna naar het virus zelf op zoek gaat ipv antistoffen?

  Reageer
  #11

  Dat is dan een PCR test. Die spoort DNA van het virus op. Omdat er een risico op vals negatief is moet er in alle gevallen een controle test worden gedaan

  Reageer
  #12

  Ben vandaag bij de huisarts geweest. Die heeft gezegd dat ik een normale test moet doen bij 6 weken. Ik heb vandaag een test gedaaan (20 dagen). En na 6 weken weer testen.

  Reageer
  #13

  geisoleerde leukocytopenie is dat ook een teken bij acute hiv ?

  Reageer
  #14

  Nee

  Reageer
  #15

  geisoleerde leukocytopenie is ook een teken van een hiv besmetting. Een verlaging van de witte bloedcellen bij een acute hiv besmetting.

  Reageer
Reageer op: Hiv rna sneltest
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief