Spanning na hiv test

 • #1

  Beste,

  Ik heb op 26 september onveilige orale seks gehad met een vrouwelijke prostituee. Ook intiem geweest maar dat was met condoom. Ik heb haar gebeft zonder.

  Drie dagen later enorm rode keel met rare bloedende vlekken en ernstige keelpijn. Enkele dagen later ook de klieren in de nek opgezet.

  Huisarts gebeld en op 12 oktober een keel uitstrijkje laten maken voor gonorroe en chlam. Negatief getest.

  Na dat ik te horen kreeg dat ik negatief getest was, viel alle stress weg en heb ik mij ruim 1 week prima gevoeld. Dacht dat het gewoon keelontsteking was.

  Helaas loop ik nu minstens alweer 3 weken met voelbare klieren in de nek, licht voelbare klieren in die lies die soms een puinschuit veroorzaken naar me bovenbeen en een zeurig gevoel in de bovenarmen/oksel waar ik zelf overigens geen klieren voel (weet ook niet precies waar ik die moet voelen)

  De klieren in de nek laten spierpijn uitstalen naar mijn schouders schouderbladen en bovenrug. Ook me nek buigen of draaien veroorzaakt een stekende pijn.

  Vandaag huisarts opnieuw bezocht en die wilt graag enkele dingen uit gaan sluiten, zo ook een hiv infectie. Ik heb vanmiddags dus bloed laten prikken en word op 8 dingen getest waaronder HB Trombose Syfilis Hiv en hepatitis B en nog wat andere dingen.

  Verder heb ik eigenlijk geen echte klachten los van de gezette klieren en de malaise die daaruit voortvloeit als stijve nek/spieren.

  Echter maak ik mij ernstig druk ovet HIV. Ik had gehoopt dat de dokter mij gerust kon stellen maar hij wilt er toch op testen.

  Overigens zegt de doc dat de klieren wel voelbaar zijn echter niet echt opgezet. Het zijn echt erwtjes. Hij vond er trouwens ook een bij mijn sleutelbeen waar dat kuiltje zit.

  Zou je bij een hiv infectie niet veel meer klachten hebben of is dat iets wat nog kan komen?

  Met andere woorden kan ik gerust gesteld worden of word dit een heel weekend malen? Denk nergens anders meer aan.....

  Hoor het heel graag.

  Reageer
  #2

  Je hoeft niet perse klachten of meer klachten te hebben. Alleen acht ik de kans op een HIV infectie wel heel erg klein. Voor het overige zul je toch de resultaten moeten afwachten.

  Reageer
  #3

  Dagje verder had gehoopt dat het lab al terug zou komen met goed nieuws maar helaas er gaat een weekend overheen...

  Ik trek het amper zit alleen maar symptomen te googlen en verhalen van andere mensen te lezen.

  Het word er allemaal niet beter van.

  Reageer
  #4

  Ik raad je aan om vooral te stoppen met googlen en andere verhalen te lezen. Het gaat je beslist niet helpen en antwoorden ga je zo ook niet vinden. Totaal zinloos en je maakt jezelf alleen maar helemaal gek.

  Reageer
  #5

  Dankjewel John, ik heb het gister proberen los te laten.

  Echter vandaag werd ik weer wakker met ernstige lies pijn bij nadere controle met voelen kwam ik erachter dat de bobbels verveelvoudigd zijn en er nu ook ernstig harde bobbeltjes bij zijn, die ook meer richting me heup en buik gaan. De rest in de nek zitten er ook nog evenals spierachtige pijn in de nek en schouderbladen. De bovenbenen zeuren ook.

  Helaas zit het nu echt niet meer lekker want de bobbels zitten onder mijn broekrand/riem en daar word dus continue op gedrukt wat een zeurende en vervelende pijn teweeg brengt.

  Ik ben echt ten einde raad en ben heel bang voor het belletje morgen of de uitslag dinsdag.

  Los van of het wel of geen hiv is, dit lijkt mij sowieso een ernstig probleem en kan niet meer stoppen met nadenken, voelen en symptomen/verhalen van andere te lezen.

  Het voelt alsof mijn leven voorbij is. Ik weet niet hoe ik het moet doen met mijn werk, want als ik hiv positief test is dat wel het laatste waar ik nog naartoe wil. Ben voor nu ziekgemeld tot minstens de uitslag maar los van de uitslag is het intensieve werk wat ik uitvoer bijna niet te doen met de gezwollen klieren.

  Ik word echt knettergek kan de hele dag wel huilend in bed blijven maar heb vandaag helaas dingen te doen (waardoor ik continue mijn broek op een paar klieren voel drukken.)

  Wat een ellende is dit zeg! De eerst volgende keer dat ik seks ga hebben seal ik mezelf van top tot teen in met folie en daarover heen nog 3 condooms.

  Ik kan wel huilen!!!! Ben 32 jaar en zit echt niet te wachten op een leven vol onderzoeken en dagelijks aan de medicatie om te overleven.

  Reageer
  #6

  Maak voor de klachten die je nu hebt alvast een afspraak bij de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
  #7

  De huisarts heeft met mij afgesproken dat als er wat uit het bloedonderzoek komt hij mij maandag belt als hij de resultaten terug heeft van het lab. Voor dinsdag 10:30 staat een afspraak ingepland mocht er niets uit het onderzoek komen.

  Dus morgen word een vervelende dag om af te wachten. En anders dinsdag ochtend.

  Ben er nu echt goed ziek van aan het worden dit wens je niemand toe. Zat nog te twijfelen vrijdag een zelftest af te nemen zodat ik niet zoals nu in spanning zat het hele weekend maar helaas toch niet gedaan, mede omdat ik ook bang was voor de uitkomst.

  Ik maak me nog meer zorgen omdat de prostituee van kinky afkwam, mij ontving in een woning wat in behoorlijk slechte staat was en niet haar eigen woning was zoals ze vertelde en in het uur dat ik bij haar was minstens 5x een pijpje aangestoken heeft met cocaine daarin.

  Nu lees ik overal dat drugs prostituees extra risico met zich mee brengt. En ik zelf heb al 12 jaar diagnose herpes genitialis. Weinig last van maar hierdoor ben ik ook sneller vatbaar voor andere soas?

  Pfffff de gedachtes houden maar niet op...

  Reageer
  #8

  Het heeft geen zin om daar zo mee bezig te blijven. Een antwoord zul je zo ook niet vinden en ook geen geruststelling. Dat kan alleen de uitslag van de test...

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Vandaag de labresultaten terug en alle waardes goed hep b syfilis en hiv negatief!

  Zit wel een side note aangeplakt op mijngezondheidszorg dat ik deze test geen uitsluitsel geeft over de drie bovengenoemde, maar dat ik me 3 maand na het contact nogmaals moet laten testen hierop.

  Ik zie dat er een combo test afgenomen is. Deze is dus 18 november afgenomen, en het laatste onveilige contact was 27 september.

  Nou brengt het testen en wachten op de uitslag aardig wat stress met zich mee. Maar zal eind december toch moeten....

  Terwijl ik hier las alles na 6 weken is toch wel 99.9 procent zeker.

  Vanmiddag mag ik weer op spreekuur komen, heb toch wat witte plekken in mijn keel die ze wilt onderoeken en misschien toch een nieuwe keelswap wilt nemen aangezien ik het vorige keer snel en vluchtig zelf gedaan heb in de auto.

  Zelf denk ik nu meer richting pfeiffer/lyme oid. Dit zal ik vanmiddag ook aangeven. Heb soms pijnscheuten in mijn onderbuik links.

  Maar even voor john: kan ik de bovengenoemde al soort van uitsluiten of komt er volgende maand alsnog positief uit?

  Ben er nog niet gerust op....

  Reageer
  #10

  Ik zie zo geen reden om dat dan nog eens te testen als de testen na 6 weken zijn gedaan

  Reageer
  #11

  Wat gek hé want ik heb meteen een nieuw doorverwijsbrief gekregen op gezondheidsnet om bloed te laten prikken voor dezelfde dingen maar dan na 20 december.

  Heb even zitten kijken en heb dus de 26e onveilig contact gehad niet eens de 27e. Tot aan 18 november is ruim 7 weken.

  Ik moet vanmiddag langs de huisarts om me keel te laten onderzoeken en een nieuwe swap af te nemen voor chlam en gon. Maar al met al denk ik nu gewoon aan een keelinfectie en hoop dat zij dat vanmiddag ook diagnoseerd. Zou graag een antibiotica meekrijgen en laten we hopen dat de klachten dan verdwijnen.

  Heb wel sinds de uitslag 3 uur geleden veel minder klachten dan voorheen. De klieren zijn nog opgezet maar voel ze veel minder.

  Dit is echt psychisch!

  Reageer
  #12

  Dokter heeft een keel swap afgenomen op verdenking van herpes of een keelinfectie.

  De doorverwijzing voor nogmaals controle op hiv na 12 weken mag ik vergeten, het enige risicovolle contact de afgelopen tijd is orale seks bij een vrouw en dat contact is enigsinds verwaarloosbaar en na deze negatieve test op ruim 7 weken volgens haar ook bijna niet mogelijk om nog positief te testen bij 12 maand. De eerstvorige keer seksueel contact is ruim een half jaar geleden en die had dan al ruimschoots zichtbaar moeten zijn bij deze test.

  Dat alle klieren nu opgezet blijven is omdat ik me heel erg druk maak. Advies is dus nog steeds het proberen los te laten allemaal.

  Gelukkig is hiv uitgesloten, daarom voor hier ook me laatste bericht in dit onderwerp!

  En aan iedereen: stay safe doe het safe! Ongeacht met wie wanneer of hoe.

  Reageer
  #13

  Ik meld me weer..

  Onderzoek na onderzoek ik zie ongeveer elke week de huisarts en het ziekenhuis.

  Afgelopen donderdag weer bloed af laten nemen 11 weken na eerste symptomen voor bloedwaardes. Alles binnen de marges.

  Vandaag met nog steeds op alle stations vergrote zeurende klieren inclusief sleutelbeen naar huisarts. Nek en keel soms pijnlijk.

  Hij wilt dat ik toch op 12 weken ergens volgende week nogmaals bloed laat prikken om te testen op hiv en lues (syfillis?).

  Schrik hier toch weer van... was behoorlijk blij vorige test en nu zit ik opnieuw in de stress..

  Ook omdat bijna alles al uitgesloten is (wat ik ook dacht van hiv) maar helaas.

  Als een besmet persoon last heeft van opspelende klieren, blijven deze dan ook voor 3 maand actief? Of verdwijnen ze dan na de eerste periode? En hoelang is die periode???

  Ben behoorlijk bang ookal heb ik negatief getest in ziekenhuis op 7.5/8 week.

  Weet me geed raad meer!

  Reageer
  #14

  Je doet het toch vooral zelf. Jij blijft namelijk stressen na negatieve tests. Wat kan de huisarts dan anders doen dan toch nog maar eens een test doen om jou gerust te stellen

  Reageer
  #15

  Ik voel toch dat er iets mis is in mijn lijf. Heb 33 jaar lang geen klieren gevoeld althans niet 12 weken lang.

  En overal op internet lees je dat je na 4 weken actieve klieren op meerdere stations toch wel goed onderzocht mag worden...

  Ben hier heel verdrietig van. Sinds vanmiddag 4 uur na de dokter geslapen tot nu, terwijl ik normaal gewoon de hele dag werk tot 6 en dan pas tegen 12 me bed in ga.

  Dit is geestelijk echt een aanvreter.

  Maar ik kan nergens antwoord vinden of hiv positief geteste personen mochten ze last krijgen van acute symptomen, deze klachten hebben voor 3 maanden? Of hoort dit na de "griep" allemaal weer in de sluimen?

  Of blijven de klieren actief zolang je niet aan medicatie voor hiv zit?

  En me bloedwaardes zijn tot tweemaal toe in week 6 en 11 allemaal prima binnen de marges, zou je bij hiv ook al niet iets moeten zien in de bloedwaardes zoals de bloedcellen oid?

  Sorry voor alle vragen hoor heb echt wat positiefs nodig aankomende 2 weken....

  Reageer
Reageer op: Spanning na hiv test
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief