Acute hiv

 • #1

  Beste

  23 dagen (3,3 weken) geleden eenmalig onveilige seks gehad met een Nederlands meisje (25 jaar). Na 2 weken begon ik verkouden te worden (keelpijn, 38 graden koorts). Nog twee dagen later begon ik wat bultjes over mijn lichaam te krijgen die een kriebelend gevoel gaven. Nog een dag later heb ik verschillende keren moeten overgeven. Ik heb al een week niet meer gegeten dus ben heel hard afgevallen. Na 23 dagen ben ik een test laten doen op zowel hiv als corona. Beide testen waren negatief. Met hoeveel procent zekerheid kan ik al zeggen dat ik geen hiv zal hebben? Ik weet dat het nog geen 4 weken zijn, maar is dit toch al geen indicatie? Het risico dat ik heb gelopen is reëel? Indien dit symptomen waren van een acute hiv infectie, dan zou dit toch zichtbaar geweest zijn in mijn bloed? Denk je dat het nuttig is om op de 6 weken nog een nieuwe test te doen, of is het risico beperkt?

  Reageer
  #2

  Voor HIV was het in ieder geval te vroeg. Dus raad ik aan om toch een nieuwe test bij 6 weken te laten dopen. Maar ik acht het risico op HIV wel klein

  Reageer
  #3

  Dank voor uw reactie

  3.3 weken is reeds een indicatie?

  Indien de symptomen van HIV zouden zijn geweest, zou dit toch in mijn bloed al aantoonbaar geweest moet zijn?

  Reageer
  #4

  Het is gewoon te vroeg.
  Dan had er een RNA test gedaan moeten worden

  Reageer
  #5

  Ik dacht dat u in een andere post zei dat indien deze effectief symptomen van HIV zouden zijn, dit zichtbaar zou zijn in het bloed omdat er dan antistoffen zijn aangemaakt.

  Indien ik deze test opnieuw laat doen over een paar dagen (na 4 weken), dan is deze wel voor 95% zeker?

  Reageer
  #6

  Ja dan wel

  Reageer
  #7

  Ok, ik probeer het dan enkele weekjes te laten rusten om een nieuwe test te doen. Ik was er echt van overtuigd dat de koorts/jeuk/overgeven van een acute hiv infectie kwam. Maar als de test negatief is, zijn het sysmtopen van iets anders, waarschijnlijk stress door het vele opzoekwerk. Helemaal gerust zal ik pas zijn over 3 weken. Maar de kans lijkt me inderdaad klein voor een eenmalige onveilig seksueel contact met een meisje. Had je nu gezegd dat na 3,3 weken al voor 80% zekerheid had gezorgd had ik het waarschijnlijk al wat meer los kunnen laten, maar helaas.

  Reageer
Reageer op: Acute hiv
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief