HIV kans en test?

  • #1

    Beste,
    A.s. Dinsdag is het 5 weken geleden dat ik orale seks gevend en nemend heb gehad met een man. Dit alles duurde nog geen minuut gevend en nemend. Had namelijk direct spijt van de handeling. Er is geen sprake geweest van sperma of bloed in mijn mond. Voorvocht schat ik ook niet hoog in. Ik heb na het contact diverse soa testen gedaan en deze waren allen negatief. Na 1 week en na 4 weken. Ook een hiv test bij de huisarts na 1 week gehad en toen negatief ook. Nu heb ik mezelf op hiv, syfilis en hepatitis b laten testen 4 weken en 2 dagen bij Stadskliniek. De uitslagen van syfilis en hepatitis b waten negatief en hiv ontvang ik maandag.

    Mijn vraag is: 1. Hoe groot is de kans dat ik hiv heb opgelopen tijdens dit contact? 2. Als ik een negatieve hiv test krijg, kan ik hier dan op vertrouwen? Ze maken gebruik van een 4de gen. combotest las ik.

    Gerrit

    Reageer
    #2

    Als er tijdens orale sex geen sprake van sperma is geweest zou de kans op hiv nihil zijn. Testen op hiv vanaf 4 weken is bij dit contact hoog betrouwbaar. Een negatieve uitslag zal dan niet meer veranderen.

    Reageer
    #3

    Beste moderator John

    denkt u er ook zo over?

    Gerrit

    Reageer
    #4

    Ik ben het er helemaal mee eens

    Reageer
    #5

    Hi john bedankt voor de bevestiging. Heeft die betrouwbaarheid van de combotest bij 4 weken puur te maken gezien het contact en de geringe risico’s (geen sperma of bloed in de mond). Omdat ik in een andere topic lees dat u 6 weken aangeeft.

    Reageer
    #6

    Bij 6 weken is de test net iets meer betrouwbaar

    Reageer
    #7

    Hi john

    dat snap ik. Maar kan ik er wel vanuit gaan als ik de uitslag krijg dat deze betrouwbaar is dus of adviseert u mij om twee weken later nog een keer de test te doen. Is dat gezien mijn situatie wel nodig?

    Reageer
    #8

    Als ik je verhaal zo lees, is een hiv test op basis van wat je hebt gedaan niet eens nodig. Als je geen sperma in je mond krijgt is er geen kans op overdracht van het virus.

    Voor je gevoel is het wel goed om te testen. Op basis van wat je zegt is 4 weken definitief voor jou. Zou me er sowieso geen zorgen om maken hoor.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hi Rick

    Bedankt. Dit stelt me toch al wat meer gerust 🙂

    Reageer
    #10

    Er is ook nog een ander risico. Verslaving !! En die kan net zo erg zijn als een verslaving aan drugs

    Reageer
    #11

    Hallo Rick of John,

    Hier toch nog een berichtje van mij. De 4de gen. combo test dus uitgevoerd bij 4 weken en 2 dagen + bij 6 weken na genoemd contact. Beiden waren gelukkig negatief. Kan ik er nu vanuit gaan dat dit betrouwbaar is en dus HIV kan uitsluiten? De angst blijft namelijk aanwezig 🙁

    Reageer
    #12

    Geen HIV dus !

    Reageer
Reageer op: HIV kans en test?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief