HIV test

  • #1

    Hoeveel weken na risico contact laat je best een HIV test uitvoeren? en vanaf wanneer kan je er vanuit gaan dat je zeker geen HIV hebt opgelopen door dat risico contact?

    Reageer
    #2

    Bij 4 weken. Hoe zag het risico contact eruit?

    Reageer
    #3

    Onbeschermde vaginale seks met iemand die zegt dat ze negatief getest was. Maar heb last en symptomen die ik voor het gebeurde nooit gehad heb. X

    Reageer
    #4

    Als je bang bent om hiv te krijgen zou je geen onbeschermde vaginale sex moeten hebben! Nu je dat toch hebt gehad is procentueel gezien de kans op hiv zeer klein maar wel aanwezig. Doe een test vanaf 4 weken.

    Reageer
    #5

    Ja ik weet dat het een grote fout is! Maar op die moment geloofde ik haar...

    Hoop dat ik er van kan leren en anderen er attent op kan maken om het steeds veilig te doen.

    En oke ja heb me op 6 en 12 weken na contact laten testen en was negatief maar aangezien ik laar last blijf hebben wist ik niet goed wat ik ervan moet denken....

    Reageer
    #6

    Ik weet niet waar je wel last van hebt maar het is geen hiv. Uitgesloten.

    Reageer
    #7

    Heb last van wederkerende folliculitis op handen, rode vlekjes over lichaam die niet weggaan. Had vroeger een wit met bruin achtige huid en is nu wit met rode plekjes geworden. Nekpijn, schouderpijn en 2 beweegbare bolletjes in nek en hals... ook hoofdpijn aan het achterhoofd... daarmee dat ik wat onzeker ben ondanks de negatieve testen.

    Reageer
    #8

    Dus ik mag er vanuit gaan dat ik voor dat contact geen HIV heb opgelopen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    6 weken

    Reageer
    #10

    Dus John als je op 6 weken een negatieve hiv test hebt dan mag je er vanuit gaan dat je geen HIV hebt gekregen door dat voorval?

    Reageer
    #11

    Dat klopt

    Reageer
    #12

    Nog 1 vraagje.

    Zou ik ondanks de symptomen nog een extra confirmatietest laten uitvoeren op 24 weken? of waren mijn testen op 6 en 12 weken betrouwbaar genoeg om aan te tonen dat ik geen HIV heb en dat de klachten door iets anders komen?

    Reageer
    #13

    Bij 12 weken is de uitslag definitief en kan helemaal worden uitgesloten dat je geen hiv hebt. Het zou meer zin hebben om naar de huisarts te gaan met je symptomen. Hiv mag je loslaten.

    Reageer
    #14

    Dat zou ik zeker niet doen . bij 12 weken is HIV dan uitgesloten

    Reageer
    #15

    Bedankt Rick en John!

    Reageer
Reageer op: HIV test


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief