Conversiegriep

  • #1

    Beste John en medecollega's,

    Ik vind het fantastisch dat jullie tijd vrij maken om te antwoorden op vragen van angstige/onzekere personen en hopelijk kunnen jullie mij ook wat meer duidelijkheid verschaffen over een aantal zaken.

    Ikzelf heb ook een grote fout gemaakt circa 7-8 weken geleden. Hierbij heb ik onbeschermd het bed gedeeld met een vriendin. Achteraf een paar klachten gehad die niets met hiv te laken hebben volgens de dokter. En de vriendin vertelde me dat ze over het laatste nog getest was en dat de test toen een negatieve uutslag gaf voor hiv. Na een aantal doktersbezoeken door onzekerheid heb ik na exact 6 weken een hiv test laten uitvoeren. Dit was een combo test en kwam negatief terug. Maar 3 dagen voor ik bloed liet trekken kreeg ik een licht irriterend huiduitslag op mijn armen en benen. De dokter zei dat het folliculitis was door het warme weer. Na het horen van de negatieve uitslag verdwenen de pikkende en jeukend karakter van deze uitslag. Nu 2 weken later komt deze uitslag eens zo hard terug. Nu heb ik niet alleen uitslag op armen en benen maar ook op mijn buik en borst. Het heeft een brandend en irriterend karakter. Het is te vergelijken met maculopapular. Alleen ziet het niet zo rood en is het ook niet opgezet ivm dikte.

    Ik weet dat een test na 10-12 weken me effectief uitsluitsel kan geven of ik al dan niet hiv heb maar nu vroeg ik me af of dit een teken kan zijn dat het virus door de mazen van de test is geglipt of dat het er gewoon niets mee te maken heeft.

    Ook vroeg ik af tot hoeveel tijd na infectie een conversiegriep zou kunnen optreden.

    De enigste symptomen die ik tot nu toe heb gehad zijn:

    -keelpijn ( kan door het weer gekomen zijn aangezien ik veel buiten werk en het weer de laatste weken nogal is omgeslagen)

    - hoofdpijn ( dit zou te wijten zijn geweest door spanningshoofdpijn )

    -spierpijnen ( schouders en nek , zou door de spanning geweest zijn )

    -en dan ja de huiduitslag

    Heb ook een periode heel moe geweest maar dit was 3 weken voor de vombo test en heeft vooral te maken met de drukke levenstijl.

    De meeste stmptomen van spierenpijn en keelpijn/hoesten zijn allemaal weg enkel de brandende huid blijft over. Ik weet dat ik een fout heb gemaakt en ik zou de vriendin moeten geloven ivm haar test maar toch blijf ik steeds achter met de vraag van "wat als ik het toch moest hebben "

    En als laatste vroeg ik me af van waar je al uw kennis haalt?

    Alvast bedankt voor de respons!

    Met vriendelijke groeten!

    Reageer
    #2

    Bij een HIV infectie, treden de klachten in het algemeen tussen 2-6 weken. Als je met 6 weken een negatieve test had, mag je er vanuit gaan dat je dus geen HIV hebt.

    Reageer
    #3

    Beste John,

    Hartelijk bedankt voor de snelle respons!

    Met vriendelijke groet!

    Reageer
    #4

    Nog 1 vraagje, kan een seroconversie nog optreden 8 weken na risico contact ondanks negatieve HIV test of is dit echt uitgesloten?

    Reageer
    #5

    Nee. Die komt eerder

    Reageer
    #6

    Beste john,

    Ik heb onveilig vaginaal sexueel contact gehad. En heb me op 9 weken laten testen. De test kwam negatief terug. Nu krijg ik de dagen erna griepachtige klachten. Gaande van keelpijn, nachtzweten, lichte koorts, opgezette klieren. Nu vroeg ik me af of het mogelijk was dat ik nu pas een sericonversie zou plaatsvinden bij mij? En heb sinds week 5 een huiduitslag die niet weg gaat. Normaal als deze huiduitslag met hiv zou te maken hebben dan zou ik op 9 weken toch een positieve test gehad moeten hebben he?

    Reageer
    #7

    Je hebt in ieder geval geen HIV. Je hebt hier al meer vragen over gesteld als ik het goed heb. Als je dit niet los kunt laten, adviseer ik je om naar een psycholoog te gaan

    Reageer
Reageer op: Conversiegriep


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief