kan je zo besmet raken

  • #1

    Ik vroeg mij af, bij bijv pijpen/beffen is er een klein risico op Hiv overdracht en dan staat er overal vaak bij dat dit dan vaak te maken heeft met wondjes in je mond en dat via die weg je dan door sperma/vaginavocht/bloed besmet kan raken. Maar hoe zit het eigenlijk met het doorslikken van bloed/sperma/vocht? Dus stel je hebt geen wondje in je mond maar heb wel bijv. Sperma (wel of niet per ongeluk) doorgeslikt, raak je dan besmet? Het zit tenslotte wel in je lichaam dan, alleen niet direct in de bloedbaan.. weet iemand hoe dit zit?

    Reageer
    #2

    Zo kun je besmet raken

    Reageer
    #3

    Beste,

    Is dit dan een risico op zowel HIV als soa's?

    Reageer
    #4

    Voor beiden

    Reageer
    #5

    John, hoe groot is de kans dan?

    Want meestal geef jij aan dat de kans uitermate klein is. Ik heb gisteren ook soortgelijke meegemaakt en ik heb hier gezocht. Bij de meeste topics zie ik staan " Kans is uiterst klein" of "theoretisch mogelijk maar praktijk zeer zelden" of " de kans is extreem klein" .

    Dan lees je weer speeksel is dodend voor hiv, dan weer wondjes verhoogt de risico, dan weer dat er niemand echt kan bewijzen met oraal enkel.

    Misschien een idee om Oraal een aparte groep te maken. Want ik merk dat veel mensen onterecht bang zijn en denken dat de risico heel hoog is.

    Wat ik heb gehoord van een infectioloog is dat de kans 0,04 procent is of 1 op de 10 000. De kans dat je door een haai gebeten wordt is groter in dit geval.

    Ook is het niet voor niks dat de GGD oraal gevallen niet eens serieus neemt. De kans is zeer laag denk ik dan.

     

    Of niet?

    Reageer
    #6

    Het risico bij orale seks is erg klein. Behalve bij deep throat pijpen en sperma slikken. Dan is het risico iets groter.

    Reageer
    #7

    Maar volgens mij heb je het hier eerder maar dan onder een andere naam ook al over gehad. Ik ga niet alles twee keer doen.
    https://www.dokter.nl/forum/soa/1763998-oraal-informatie/#post-1763998

    Reageer
    #8

    John dat klopt.

    Maar nogmaals niet bot bedoeld. Je geeft aan in deze topic "ja die kans bestaat" dat klinkt toch anders dan bij deze topic van 2018. Waar je aangeeft met zelfs sperma in mond uiterst klein (zie link).

    Het zit hem denk ik toch in de manier van zeggen. Bij deze topic zou je denken ok ik ben in gevaar. Terwijl je bij de ander denkt ok ik ben safe.

    Ik heb vandaag nogmaals de GGD gebeld omdat ik gewoon angst heb en zij gaven me aan. Inzake HIV met zelfs een beetje sperma geen zorgen maken, absoluut niet. Het ging ze meer om andere SOAS.

    Nogmaals ik weet dat je het druk hebt en iedereen helpt, vandaar begrijp me echt niet verkeerd ofzo.

    Maar als je zegt met sperma slikken is kans iets groter, denkt men hmm best groot kans dus. Terwijl je volgens mij bedoeld met sperma in mond is het iets groter, maar nog steeds verwaarloosbaar klein. Want de GGD zegt dit ook.

    Mijn enige vraag aan jou is begrijp ik het goed?

    https://www.dokter.nl/forum/relatie-seksualiteit/1593626-hiv-door-pijpen-2/

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als de kans uiterst klein is impliceert dat dat er dus wel een kans is. Ook al is die dan heel klein.

    Reageer
    #10

    In het algemeen: Onveilige seks is nooit safe.

    Reageer
    #11

    Klopt helemaal.

    Dan ga ik van het advies van jou uit en van het GGD.

    Met enkel oraal waarbij sprake is van weinig tot zeer weinig sperma (geen zaadlozing) is de kans uiterst klein en kom je niet in aanmerking voor Prep.

    Geen zorgen maken en doorgaan met je leven?

    Is dit ook jou stelling?

    Reageer
    #12

    Yep

    Reageer
Reageer op: kan je zo besmet raken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief