Oraal informatie

  • #1

    Beste John,

    Ik volg dit blog al maanden, sinds dat ik een gevalletje heb meegemaakt. Nu zijn heel veel artsen en forums het met elkaar eens. Enkel enkele gevalletjes niet of eigenlijk wel met een klein verschil.

    Het komt op het volgende neer:

    Ik heb nu al meerdere keer gehoord dat orale contact enkel een theoretische risico is. Een meteoor op je hoofd is ook een risico of de staatsloterij winnen is ook een klein risico. Het bestaat, enkel komt zelden tot zeer zelden voor.

    Nu heb ik wat research gedaan ook op de post van iemand hiervoor. Op Amerikaanse websites, Engelse sites en op enkele Turkse Youtube (erkende laboratoria) filmpjes lees je dat er enkele gevallen zijn waarbij men HIV heeft opgelopen door enkel Oraal. Dit is echter niet hard bewezen. Daarnaast is enkele op de miljoenen nog steeds uitermate klein. Uitermate klein is naar mijn inzien nog hoog uitgedrukt. Ik zou het zeer zeer zeer zeer uitermate klein willen noemen.

    Hierbij een reactie van een HIV kenner in een ander forum.

    Wat is jou mening hierover

     

    The Great ORAL Debate.  This is probably our most common question.  Unprotected oral sex.  Is it a risk?  The short answer: NO.  The long answer....

    There is often a difference in the answers given by the docs in the expert forum vs us.  People have to understand that medical professionals and the CDC have a responsibility to be ULTRA conservative when discussing risks.  Therefore, there is a MINUTE "theoretical" risk assigned to oral sex.  If oral sex was TRULY a "real" risk, there would be new cases all the time of HIV being transmitted in this manner.  There absolutely is NOT.  And a "theoretical" risk is VERY different from an actual risk.  The docs have BOTH said time and time again in the expert forum that neither of them, in their combined DECADES of being specialists dealing with HIV have EVER seen a case of HIV as a result of oral sex, nor have they READ any convincing cases.  There is a physiological reason for that.  First, the virus isn't present in the saliva, making infection impossible for the receptive partner (the person receiving oral sex).  Secondly, for the person GIVING oral sex, THEIR saliva contains enzymes that inhibit the virus, should they be exposed to infected genital secretions.  Secondly, again, the virus has been exposed to the air and elements, rendering it inactive in an oral situation.  This debate will continue, but again, for anyone worrying about an oral "exposure"...think of the facts.  If it was truly a risk, there would be newly reported cases ALL the time.

     

    Reageer
    #2

    Kan het niet verplaatsen excuus.

    Graag hier je reactie alvast dank.

     

    Reageer
    #3

    Speeksel vormt een goede barrière tegen het HIV virus. Daarom is de kans op een HIV infectie bij orale seks vrij klein. Uitzondering hierop zijn: Deep throat pijpen en sperma slikken, omdat je dan de speekselbarrière passeert. Het risico op een HIV besmetting is dan wel wat groter.

    Reageer
    #4

    Beste John,

    Dat begrijp ik. Alleen zelfs bij "swallow or spit" geven zij aan dat de kans verwaarloosbaar klein is. Jij geeft aan wat hoger. Hoger van de minieme risico?

    Ook geef je aan speeksel inhibits HIV of hoe jij het aangeeft is schadelijk voor HIV. Echter zeg je dat slikken de speekselbarriere passeert.

    Neem aan slikken bij deepthroath? Als je slikt waarbij sperma eerst op je tong komt bijvoorbeeld. Dan is de virus toch al in contact gekomen met speeksel?

     

     

     

    Reageer
    #5

    Deep throat pijpen veroorzaakt contact met de slijmvliezen dieper in de mond en in de keel. Daar zit te weinig speeksel. Ook bij sperma slikken kan er te weinig contact met speeksel zijn.

    Reageer
    #6

    John,

    Volgens mij zitten we op 1 lijn, maar even ter duidelijkheid.

    Deep throath kan rechtstreeks contact hebben met je keel, zonder speeksel. Dat begrijp ik.

    Maar als je eerst sperma. Stel we praten over niet een volledige zaadlozing op je tong krijgt ( noem het 1 lik) die dus in contact komt met je tong, waar normaliter veel speeksel op zit. Om dit te slikken moet ie ook in contact met je gehemelte aangezien je niet zomaar mer je tong kan slikken.

    Dus weinig sperma in contact met tong en gehemelte met veel speeksel dus en ook zuurstof, aangezien je lucht in je mond hebt.  Neem aan dat de kans extreem klein moet zijn.

    Men praat bij oraal over few cases in the world. Wat jij aangeeft met iets hogere kans, denk dat het nog steeds zeer klein is en volgens mij heb jij het dan over een volledige zaadlozing.

     

    Want ik lees ook:

     

    you cant get hiv by swallowing sperm
    the alimentary tract has got many enzymes which will inactivate the virus if present in the sperm that you swallow.

     

     

    Reageer
    #7

    Ik ga er niet over, van wat er op de hele wereld hierover te vinden is. Ik ga uit van de informatie die hier in Nederland via RIVM en GGD en infectieartsen beschikbaar is.
    Het standpunt is:
    Bij deep throat pijpen en sperma slikken is er een risico. Ik kan dus niet aangeven of dat bij 0,5 ml, 1 ml of 2 ml is. Dat zal dan vooral afhangen van de viral load.

    De meningen zijn hier inderdaad over verdeeld. Dus nemen we de veilige weg en houden het erop dat er risico is.

    Reageer
    #8

    In het algemeen:
    Onveilige seks, oraal, vaginaal of anaal is nou eenmaal aan bepaalde risico's onderhavig.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    John,

    Het is geen discussie begrijp me niet verkeerd. Puur jou mening die ik wil horen. Omdat ik weet dat je er veel van afweet.

    Mag ik dan jou wat vragen stellen, zodat mensen die ook angst hebben inzake Oraal misschien beetje grip hebben?

    1. Klopt het dat bij Oraal de kans verwaarloosbaar klein is en bij sperma slikken de kans iets hoger, maar dan iets hoger bij de minieme kans? Dus dan hebben we nog over een low risk act?

    2. Ik lees in andere topics dat je aangeeft dat je bij een likje sperma je niet zorgen moet maken. Is dit omdat de kans klein is?

    3. De GGD geeft bij zulke acts (ook in geval van sperma slikken) geen PREP, omdat de kans klein is?

    4. Ben jij ooit iemand tegengekomen die enkel van Oraal HIV heeft opgelopen?

     

    Dank alvast.

     

     

    Reageer
    #10

    John,

    Kijk bij deze topic bijv. Geef je aan dat de kans bijna nihil is zelfs met veel sperma slikken.

    Nogmaals John jij weet er veel over. Elke woord of zin die jij zegt is heel belangrijk voor ons. Jij geeft ons rust in ons hoofd. Wij zijn angstige burgers die het willen begrijpen.

    Zie deze topic:

    https://www.dokter.nl/forum/soa/hiv-aids/368135-orale-sex-en-hiv/

     

     

    Reageer
    #11

    1. Die vraag kan ik zo niet beantwoorden. Het is van meerdere factoren afhankelijk
    2. Dat zal dan geweest zijn over een beetje sperma in je mond
    3. Dat klopt.
    4. Helaas ja...er is mij 1 geval bekend. Maar moet hierbij wel opmerken dat niet te bewijzen is of er alleen maar oraal contact is geweest. Dat is dan puur gebaseerd op informatie van de betrokkene zelf. Hier was dan wel sprake van deep throat pijpen en sperma slikken

    Reageer
    #12

    We zijn inmiddels 4 jaar verder... er komt steeds meer inzicht

    Reageer
    #13

    John,

    Duidelijk.

    Punt 3 is voor mij heel belangrijk. Aangezien de GGD aangeeft dat je bij oraal met zelfs sperma slikken (geen volledige zaadlozing) de kans klein is en dat je geen prep krijgt.

    We zijn 4 jaar verder. Wil je hiermee zeggen dat de kans van oraal naar boven is opgeschroefd? Of?

    Waar ik eigenlijk naar opzoek ben is

    De kans met een likje van sperma en de info van GGD en de info van andere experts in andere forums.

    Klopt het bij dit act de kans zeer klein is?

    Want pas geleden heeft iemand ook een topic geopend inzake oraal en toen gaf je ook aan dat ze onnodig zorgen maakt.

    Terwijl ik hier bijna je hoor zeggen dat er een groot risico is? En dat maakt me eerlijk gezegd zorgen en levert me angst op.

    Of begrijp ik je verkeerd?

    Reageer
    #14

    Ik heb niks over groot risico gezegd. Alleen dat er meer risico is bij deep throat pijpen en sperma slikken. Maar het is nog steeds een klein risico

    Reageer
    #15

    John,

    Kijk dit lucht weer op.

    Echt jij bent zo belangrijk. Misschien is het niet te vatten, maar het is echt zo.

    Nog 1 vraagje:

    Sperma likken en volledige zaadlozing denk dat daar ook verschil in zit? Was dat 1 gevalletje een volledige zaadlozing? En 1 op de hoeveel issues moet ik me dan voorstellen?

     

    Sorry dat ik je zoveel vraag.

     

    Reageer
Reageer op: Oraal informatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief