Weken

  • #1

    Hallo,

    Zou iemand mij misschien kunnen uitleggen hoe het nou precies zit met de test periode? Op dit forum heb ik ook verschillende antwoorden gelezen dus het is nog steeds niet helemaal duidelijk.

    De GGD in Amsterdam heeft mij verteld dat testen pas na 12 weken betrouwbaar zijn. Echter lees ik hier 4 weken.

    Ik heb zelf ondanks vele symptomen op 6.5 week negatief getest. Echter heb ik nog wel last van jeukende huiduitslag. Ik vraag me nu af na hoeveel weken je dus het beste resultaat hebt. Ik snap namelijk niet als 6 weken ook betrouwbaar is dat de GGD dan niet test.

    Reageer
    #2

    Vanaf 6 weken is een combi test van de 4de generatie absoluut betrouwbaar. 99%

    In principe zou dat al bij 4 weken zijn, maar Nederland is daar iets terughoudender mee dan bijvoorbeeld België. Daar wordt al vanaf 4 weken getest.

    Er zijn overigens genoeg afdelingen van de GGD die bij 6 weken testen.

    Reageer
    #3

    Ah oke! Maar 99%, dat zou betekenen dat de test na 12 weken alsnog zou kunnen veranderen? Is dit al een keer voorgekomen dat een test na 6 weken negatief was en na 12 weken positief? Ik heb namelijk een antibody test gedaan naar aanleiding wat ik zag staan hier op het forum.

    Is deze test ook 99% betrouwbaar bij 6 weken en 5 dagen? En is hertesten met zo een hoge betrouwbaarheid dan nog wel nodig?

    Reageer
    #4

    Ik ken geen geval, waarbij een negatieve test bij 6 weken nog veranderde in een positieve test, met de huidige testen.   Ik zou me niet meer laten testen.

     

    Reageer
    #5

    Valt een antibody test met zo'n vingerprik ook onder die 4e generatie testen? Daar testen ze dus maar met een klein beetje bloed. Is dat even betrouwbaar als de testen bij de ggd? Sorry voor alle vragen.

    Reageer
    #6

    In Nederland worden in principe alleen maar 4de generatie testen gebruikt

    Reageer
    #7

    Rond 28april onveilig sex gehad met een jongen, 2juli kreeg ik zweertje . 1week daarna laten testen . Kwam ik erachter dat ik herpes heb. Rond 13juli denk 11wken laten dus een soa test laten doen kwam negatief ook direckt een hiv test laten doen kwam ook negatief. Maar nu lees ik op de internet dat je 3mnd moet wachten  om een hiv test te laten doen. Moet ik me weer laten testen?? Ik ben bij de ziekenhuis geweest voor bloedprikken op hiv. Is het nou toch betrouwbaar

     

    Reageer
    #8

    Als je bij 11 weken een negatieve test had, hoef je niet meer opnieuw te laten testen. Dan heb je geen HIV

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dus ik kan het van me afzetten, maar deze week heb ik verstopte neus, jeuk rare bulten op mijn rug enz, ik ben echt bang dat het hiv symptomen zijn. Mijn arts raden mij de hiv test toen ook al af. Hij vond het tevroeg, maar de dokter die mij bloed deed prikken in het ziekenhuis zei me dat het wel kon na zoveel weken. Want ik had hem verteld wanneer in sex had gehad met die risico persoon. Nu weet ik het echt niet meer. Nu dat ik me een beetje ziek voelt

    Reageer
    #10

    Dat zijn sowieso geen HIV klachten. tegenwoordig kun je al met 6 weken een betrouwbare test doen.

    Reageer
    #11

    Ik ben echt bang en heel erg gestress, sinds ik erachter ben gekomen dat ik herpes heb gekregen, ben  ik toch bang dat ik toch hiv heb, de test kwam negatief van hiv , maar toch voel ik me niet goed bij, ben ook afgevallen maar denk komt ook omdat ik niet kan eten, door angst enz. Moet ik naar de huisarts om over mijn angst tepraten. En toch nog maar eens weer laten testen weer. 28april/13juli denk dat het 11 weken was. Maar nu zijn we dan wat weken verder. Ik ben zo bang dat ik al weken depressief in bed ligt, geen zin om niks tedoen. Zelf al weken ziek gemeld op mijn werk. Ik voel alsof mijn wereld is ingestort .

    Reageer
    #12

    Dat heeft dan alles met angst te maken maar niet met HIV.. bespreek het met je huisarts

    Reageer
    #13

    Dankje wel voor de snelle reactie, ik kom net van het huisarts, en die zegt dat 10/11weken test niet betrouwbaar is, ik moest weer bloed laten prikken bij het ziekenhuis, nu zit ik er weer 1week angstig wachtend op de uitslag, ben weer zo bang . Voel me ook heel erg ziek, dichte neus enz..dus een vroege test is niet betrouwbaar, dus kan ik weer een andere uitslag verwachten??

    Reageer
    #14

    Nee hoor.  Je huisarts is niet Up to date!!! Ik ken geen enkel geval waarbij een negatieve test, met de huidige combitesten, na 6 weken nog veranderde in een positieve test. Je huisarts houd vast aan een verouderd protocol, wat wel nog in gebruik is. Daar staat inderdaad 3 maanden( 12 weken in)

    Reageer
    #15

    Ow oke, dat maak mij nou bang, bij het ziekenhuis 12juli heb ik de arts gevraagd of het wel betrouwbaar was. Omdat ik 28april onveilig sex heb gehad  en die zei me van wel. Die laat het kweken en ik kon toen na 2dagen bellen voor een uitslag  en die kwam uit negatief, nou schrik ik ff want op internet staat allemaal verhalen van na 3mnd laten testen, en nu zegt mijn eigen huisarts van tja het test is onbetrouwbaar je kan altijd een andere uitslag krijgen.  Dit maak me weer zo bang dan ik zelf brok in mijn keel en hoofdpijn heb gekregen. En vooral omdat ik sinds gister een dichte neus heb en echt groene slijm . Kan allemaal hiv teken zijn toch

    Reageer
Reageer op: Weken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief