Vraag/angst

  • #1

    beste Tandor,

    ik heb een vraag, ik zit enorm in de stress. Misschien kunt u mij een beetjes gerust stellen. Ik ben bang dat ik in december hiv heb opgelopen (al dachten ze waar ik soa liet testen dat ik geen risico gelopen had na mijn verhaal) . Ik heb ongeveer 5 weken daarna een antigeen/antistoffen snel test laten (Almere determine combo) doen en die gaf toen een klein vlekje in de hoek aan en geen streep. Ze zeiden toen al dat het gewoon goed was maar Deze hebben ze toch voor de zekerheid doorgestuurd naar het lab en gelukkig was het allemaal goed en waren er geen antigenen en antistoffen. Toch kon ik de ik de angst niet loslaten. Precies 8 weken daarna (misschien een dag minder) heb ik mij nogmaals laten testen via de huisarts en deze test kwam gelukkig ook negatief terug. Nu ben ik nog steeds angstig. Door de stress ben ik de weken na mijn risico contact iets meer biertjes gaan drinken Savonds na m'n werk, kan dit ervoor zorgen dat ik pas later antistoffen aanmaak? Ik kan het gewoon niet loslaten.  Zijn de testen via de huisarts/lab na bijna 8 weken betrouwbaar (56 dagen) en moet ik mij opnieuw laten testen?

    Met vriendelijke groet

    Pim

    Reageer
    #2

    Je hebt geen hiv

    Reageer
    #3

    De biertjes hebben op de test geen invloed. Als je test na 8 weken kun je dat resultaat als 100% betrouwbaar achten. Ook via de huisarts. In Nederland worden alleen de laatste nieuwe tests gebruikt. Dus geen nieuwe test en heel snel vergeten.

    Reageer
    #4

    Dus als ik een tijdje teveel alcohol dronk (bier) heeft dat geen invloed op de aanmaak antistoffen?

    Reageer
    #5

    Nee, natuurlijk niet.  Dan zou 3/4 van Nederland geen antistoffen meer aanmaken

    Reageer
    #6

    Hahahahha. Nou heel erg bedankt voor de geruststelling!

    Reageer
    #7

    Omdat ik namelijk de weken na m'n contact door de stress teveel  bier ben gaan drinken was ik bang dat ik minder of geen antistoffen aanmaakte maar nog even voor de duidelijkheid: ik moet me daar dus niet druk om maken? Ook niet als het dus een wat langere tijd betref dat ik teveel alcohol dronk?

    Reageer
    #8

    Nee joh...Dat heeft met antistoffen niks te maken

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heel erg bedankt!

    Reageer
    #10

    Beste Tandor,

    nog even 1 vraag. Ik vertelde in mijn eerste bericht aan u dat mij combo test na ongeveer 5 weken na risico contact een vreemd vlekje in de hoek aangaf op de sneltest waardoor mijn bloed nog even naar het lab gestuurd werd gestuurd om voor de zekerheid door te testen. De test gaf dit twee keer aan (dus geen 2e streep dat positief zou betekenen) maar een klein vlekje. Ze vertelden mij niet al te veel zorgen te maken omdat er echt een streep zou moeten staan als het foute boel zou zijn. Gelukkig belde ze later op de test op het lab duidelijk aangaf negatief te zijn en er geen antistoffen en antigeen aanwezig waren. Kan ik hier dan wel echt op vertrouwen of kan een vlekje iets anders betekenen. Dat ik toch wat heb of iets anders onder de leden heb. Gebeurd het vaker dat een uitslag iets vreemds aangeeft waardoor het toch naar het lab moet? De test via de huisarts na 8 weken was zoals ik al zei gelukkig ook negatief

    met vriendelijke groet,

    pim

    Reageer
    #11

    Vanaf 2 weken na de besmetting worden er  altijd antigenen aangetroffen en bij 4 weken sowieso ook antistoffen.  Het vlekje kan ik zo ook niet verklaren. Je hebt ook bij 8 weken een negatieve uitslag dus HIV is niet aan de orde.

    Reageer
    #12

    Ok dank je! Dus ik moet mij geen zorgen meer maken nu?

    Reageer
    #13

    Nee hoor.  Geen zorgen meer maken.

    Reageer
    #14

    OK heel erg bedankt!

    Reageer
    #15

    Sorry daar ben ik weer, maar nog even voor de duidelijkheid,dus het feit dat Mn test na 8 weken via de huisarts wel gewoon goed was kan ik Het nu echt loslaten? Zoals vermeld in mijn eerdere bericht ga mijn Hiv snel test na 5 weken een klein vlekje aan waardoor het toch even voor de zekerheid naar het lab moest. Dit was toen goed. Toch heb ik mij nog na 8 weken laten testen via de huisarts en zelfs nog na 5 maanden. Kan het niet zo zijn dat het vlekje op mijn sneltest betekend dat ik het had/heb maar dat het nu niet meer zichtbaar is maar er wel in werkelijkheid is, of moet ik gewoon kijken naar de test via de huisarts later dan 3 maanden en het nu loslaten omdat die test  ook aangaf dat ik negatief bent. Kortom; het zou toch gewoon altijd zichtbaar moeten zijn na 3 maanden (in mijn geval zelfs 5 maanden). Kan ik dat hele vlekje gewoon vergeten en er 100 procent op vertrouwen dat mijn test via de huisarts sluitend is?

    Reageer
Reageer op: Vraag/angst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief