Angststoornis

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een jongeman van 21 en heb een angststoornis. Ik ben hiervoor al naar de psycholoog geweest en het ging beter, echter is het nu door het gebrek aan structuur (corona) teruggekomen. Mijn probleem is dat ik enorm bang ben om de mensen in mijn omgeving op welke manier dan ook pijn te doen. En de laatste dagen zit ik in een enorme angst die ik al vaker heb gehad. Het gaat namelijk om de angst voor hiv. Ik heb mij 2 jaar geleden laten testen nadat ik veilige seks heb gehad, de huisarts vond het zelfs niet nodig. De test vond toen ongeveer 1.5 jaar na het contactmoment plaats. Prima zou je denken, maar in mijn hoofd is het telkens een vals negatieve test. Ik zoek naar symptomen die er niet zijn, die ik danheb gelezen op internet.

    uiteindelijk kon ik het accepteren: de test laat zien dat je het niet hebt. Toen ging ik kort daten met 2 verschillende dames in een korte periode. Ik heb daar geen seks gehad maar ben alleen door beide meiden onveilig gepijpt.

    Nu bijna 2 jaar later zit ik al bijna 11 maanden in een gelukkige relatie. Wij hebben aan het begin van de relatie ons laten testen bij de huisarts en hij vond het niet nodig om bloed te laten testen, het contact was te weinig voor hem. Ook mijn vriendin is niet op bloed getest. Nu een tijd later maak ik me ineens weer zorgen. Ik heb 2 vragen, waarbij het misschien lijkt alsof ik naar de bekende weg vraag. Een stukje bevestiging die ik eigenlijk nodig heb nu, aangezien een gesprek met de psycholoog nu lastig gaat.

    1. De bloedtest die ik toen heb gedaan, kan ik daar 100% vanuit gaan? Als in hij was negatief, kan ik er dan vanuit gaan dat ik toen dat zeker niet heb opgelopen.

    2. Kan ik uitgaan van wat mijn huisarts zegt? Mijn psycholoog stelt ook dat constant testen op alles mijn angsten zou voeden en dat ik moet leren omgaan met het feit dat zij er zijn om de risico’s in te schatten. Als hij zegt dat het niet nodig is, moet ik dat accepteren en verdergaan.

    Excuses voor het lange bericht. Ik hoop dat mijn vragen beantwoord zullen worden.

    Reageer
    #2

    De test is absoluut betrouwbaar en je huisarts en e psycholoog hebben helemaal gelijk.

    Reageer
    #3

    Enorm bedankt, John. Dit brengt enorm veel rust in mijn hoofd.

    Reageer
    #4

    Misschien een gekke vraag, wellicht opnieuw naar de bekende weg. Een gevorderd stadium van bijvoorbeeld hiv of een andere immuumziekte, zou dat zorgen voor andere klachten dan bijvoorbeeld een verstopte neus oid? Ik kan nergens iets vinden over wat een verminderde weerstand nou echt voor klachten geeft. Ik heb wel eens één neusgat verstopt bijvoorbeeld, en dit wisselt. Maar ik neem aan dat dat geen symptoom is van een immuunziekte zoals hiv?

    Reageer
    #5

    Met een gevorderd stadium bedoel ik dat je zoiets al een aantal jaren zou hebben, niet bijvoorbeeld een eerste besmetting

    Reageer
    #6

    Dat heeft toch niks met HIV of een autoimmuunziekte te maken... dat is toch echt wel heel ver gezocht. Irrieel.

    Reageer
    #7

    Bedankt voor uw snelle reactie. Dan zouden er dus echt andere klachten zijn dan zulke ‘vage’ wellicht zelfs gezochte klachten?

    Reageer
    #8

    Jazeker.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hiv in een vergevorderd staduim gaat over in Aids zonder behandeling.

    Reageer
    #10

    Ja dat begrijp ik, maar ik neem aan dat er dan wel degelijk andere klachten zijn dan af en toe diarree of een verstopt neusgat oid? Ook als het nog niet aids is zegmaar

    Reageer
    #11

    Sorry, het klinkt nu heel erg alsof ik iets wilt uitsluiten obv symptomen. Maar aangezien het zo in mijn hoofd zit ga ik zoeken naar symptomen die er niet zijn, dus zelfs bij een onschuldig iets zoals een verstopte neus begint het nu al te draaien. Vandaar dat ik hoop hiermee wat verlichting te krijgen en het voortaan wat reëler in te kunnen zien

    Reageer
    #12

    Als je hiv zou hebben dat moeten er in het begin eerst al eens klachten zijn geweest. Na een aantal maanen zijn er geen klachten meer en komen die ook niet. En zeker niet van dit soort banale klachten

    Reageer
    #13

    Je hebt toch een test laten doen?

    Reageer
    #14

    Aha, ja dat is bij mij volgens mij niet het geval. Ik neem aan dat ik zoiets echt wel gemerkt had. Las iets van langere tijd flinke koorts, en meerdere symptomen die tegelijkertijd komen zoals u in een ander topic beschreef.
    Neem aan dat zoiets niet over het hoofd gezien wordt?

    Reageer
    #15

    Ja heb een test gedaan, maar vervolgens wel twee keer onveilig orale seks (gepijpt) ontvangen. Niet van mensen uit een risicogroep oid, meiden waar ik toen iets mee had.
    Volgens de huisarts totaal geen reden voor een bloedonderzoek

     

    Reageer
Reageer op: Angststoornis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief