Angststoornis of reeël

 • #1

  Hallo.

  Ik ben 21 jaar en heb een angststoornis. Deze stoornis is met name gericht op dat ik enorm bang ben om mensen in mijn regio iets aan te doen, wat hun leven negatief kan beïnvloeden. Ik heb hiervoor EMDR gehad en dat heeft een tijd geholpen, maar nu heb ik toch besloten om aankomende week weer opnieuw hulp te zoeken via de huisarts.

  Ik wilde graag dit forum benaderen om te achterhalen of mijn angst reëel is. Dit aangezien het nog een aantal dagen duurt voordat ik de huisarts zie, en omdat ik graag wat rustiger naar dit gesprek toe kan leven.

  Mijn angst is momenteel hiv, het ‘risico’ wat ik daarvoor heb gelopen is dat ik tussen mijn 2 relaties door 2 keer een korte vlam heb gehad met dames van mijn leeftijd, echter met beiden geen penetratie heb gehad. Het enige wat er bij beiden is gebeurd is dat er is gezoend en zij mij gepijpt hebben. Voor mijn eerste relatie, waarbij er bijna altijd condoom is gebruikt en zij nog geen ervaring had, heb ik mij door een angst op alle soa’s laten testen via bloed en urine. Allemaal negatief. Na deze testen dus de twee kortdurende ‘vlammen’ gehad en enkel orale seks ontvangen.

  In mijn nieuwe relatie kreeg mijn vriendin op een gegeven moment een herpesuitbraak, pijnloos dus daarmee wel anders dan ‘de regel’, maar de huisarts had het zo geconstateerd. Kort daarvoor had ik haar oraal bevredigd en 3 dagen na deze bevrediging kreeg ik een koortslip uitbraak. Oftewel; dat zou de aanstichter zijn geweest. Als gevolg daarvan hebben we ons beiden voor aanvullende soa’s getest, zij een uitstrijkje en ik urine. Volgens de huisarts was gezien het risico meer niet nodig. Alles negatief.

  De laatste maanden speelt er de angst van hiv continu in mijn hoofd, want het zou natuurlijk verschrikkelijk zijn als ik haar zoiets zou geven. Ik heb daar toendertijd met mijn psycholoog en huisarts over gehad en testen was echt niet nodig, zelfs de GGD zou dit niet testen gezien het risico.

  Wat ik merk is dat ik continu ‘zoek’ naar symptomen die er niet zijn. Ik heb geen symptomen gehad in de vorm van flinke koorts, opgezwollen klieren etc in de eerste maanden daarna. Het contact in beiden gevallen tevens al bijna 2 jaar geleden. Ik zoek en vind nu ‘symptomen‘ zoals een aft in mijn mond (tijdens een heftige tentamenweek, oftewel veel stress), een schimmelinfectie van mijn penis (na het zien van een ‘plekje’ en obsessief schoonmaken ongeveer 3 keer per dag), een mogelijke wrat op mijn vinger (hij is er nog niet, maar Google brengt opnieuw de mogelijkheid ‘hiv’ naar voren). Zelfs bij een koortslipuitbraak zoals ik deze al jaren heb zoek ik er hiv achter.

  Nu begrijp ik dat het bizar klinkt, en het is ook bizar om op te schrijven. Ik ga hiervoor aankomende week meer hulp zoeken maar ik wilde toch even hier wat rust zoeken. Ik heb al een aantal keer eerder John benaderd om deze bevestiging te zoeken,’maar hoop opnieuw op de eerlijke antwoorden van hem. Het zou mij wat meer rust geven. Dan nu, na dit ellenlange bericht, de vragen.
  - Zijn de ‘klachten’ die genoemd zijn symptomen van hiv, of kunnen ze dat zijn?

  - Is het risico inderdaad zo enorm gering zoals de dokter en psycholoog zeggen

  - Was het risico net zo gering aangezien ik misschien ergens dus het herpes genitalis virus zelf ook heb, door zelfbesmetting (nooit blaasjes of klachten gehad). Ik las namelijk dat het hebben van het virus de overdracht van hiv vergroot.

  Nogmaals excuses voor het lange bericht, en ik hoop dat John mij nogmaals uit de brand kan helpen met deze vragen.

  Reactie
  #2

  Je hebt eigenlijk niet eens een HIV risico gelopen. De GGD zou je niet eens testen. Dus niet reëel om te denken dat je HIV zou hebben. Ook de klachten die je hebt zijn geen HIV klachten.
  En wat herpes betreft: het enige wat je had is een koortslip, dus ook geen reden om aan genitale herpes te denken.
  Je moet dringend stoppen met zoeken op google.

  Reactie

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst kan je behoorlijk in de weg zitten Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Misschien denk je... Lees verder
  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Enorm bedankt voor het snelle antwoord, John. U heeft helemaal gelijk en ik moet inderdaad stoppen met het Googlen. Heeft u wellicht tips wat ik kan meenemen naar mijn volgende gesprek met de psycholoog? De vorige keer is er gebruik gemaakt van EMDR, echter was dit lastig omdat er niet een concreet aanknopingspunt was in het verleden (trauma oid) die ervoor gezorgd zou hebben dat ik zo’n ‘controlfreak’ ben geworden. Wat zou ik kunnen proberen om het te verbeteren? Het hinkt langzamerhand een beetje tegen hypochondrie aan, maar dan wel erg specifiek jegens ziektes waarbij ik mijn geliefden mee kan besmetten.

  Reactie
  #4

  Cognitieve gedragstherapie zou wellicht een mogelijkheid zijn

  Reactie
  #5

  Ga ik meenemen. Enorm bedankt, John.

  Reactie
  #6

  Succes

  Reactie
  #7

  Dankuwel. Als u het niet erg vindt, stel ik graag een wat persoonlijkere vraag. U heeft al eens in een topic verteld dat dit op vrijwillige basis is, en u met vervroegd pensioen bent. Wat is uw beweegreden om iedereen zo veel te helpen met alle vragen?

  Reactie
  #8

  Omdat ik dat keuk vind om te doen, vrije tijd over heb en op de een of andere manier toch maatschappelijk bezig te kunnen zijn en mijn kennis en ervaring ook na mijn pensionering nog te gebruiken.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  U klinkt als een heel goed mens. Bedankt!

  Reactie
  #10

  Ik heb weer een nieuwe opleving qua angst. U had mij verteld dat hiv echt niet iets is om mij zorgen te maken. Nu na een tweetal weken stress door tentamens ben ik mij opnieuw gaan wegen en kwam ik erachter dat ik 1 kilo ongeveer ben afgevallen. Is dit reden om mij zorgen te maken? Ik koppel het uiteraard weer aan mijn angst.. Ik ben altijd rond de 59 kilo ongeveer en nu net 58.1 kilo...

  Reactie
  #11

  Vanochtend bij de huisarts geweest en hij heeft nogmaals de angst van hiv ontkracht en gezegd dat het irreël is. Tevens op 7 juli weer een afspraak bij de psycholoog.

  Reactie
  #12

  Dat zal dan ongetwijfeld van de stress zijn

  Reactie
  #13

  Hey ik las jou bericht hier

  En ik kan me er echt in plaatsen ik heb ook deze angst van hiv het gaat zo ver dat ik denk dat ik iets aanraak wat iemand met hiv heeft aangeraakt dat ik het ook krijg

  Reactie
  #14

  Hoi John,

  Sorry, daar ben ik weer. Een nieuwe opleving. Ik merk dat het zwaar is nu mijn psycholoog er niet is, pas 29 juli heb ik weer een gesprek. De opleving van nu is omtrent genitale wratten, geen idee waarom maar waarschijnlijk omdat ik het voorbij heb zien komen op het forum.

  Ik ben dus in het verleden in twee losse vlammen door beide dames onveilig oraal bevredigd. De eerste ‘relatie‘ is nu 2 jaar geleden en de tweede is 1.5 jaar geleden. Nu was ik aan het douchen en spotte ik op mijn penis één soort bultje (tenminste dat dacht ik), ik ging er met mijn vinger overheen en krabte er per ongeluk aan. Bijgevoegd de foto. Je kan het ook amper zien op de foto en ik moest echt mijn best doen om het te vinden. Het is nu een soort mini stukje vel dat mist, absoluut geen bultje. Ik krijg steeds meer het idee alsof het leek in de douche op eenbultje maar in de praktijk eerder een soort rimpeltje was oid.

  Kan u een inschatting doen obv de foto en het verhaal over de risico op genitale wratten?

  Reactie
  #15

  Met gen. Wratten heeft dat echt niets te maken

  Reactie
Reageer op: Angststoornis of reeël
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief