2 vragen: hoe om te gaan met deze enorme angst en wanneer en waar testen?

 • #1

  Ik heb een week geleden als vrouw op vakantie onbeschermde seks gehad met een (denk ik) heteroseksuele man. We hebben 2x gevreeën zonder condoom maar ik denk dat hij niet in mij klaar is gekomen. Beide keren op m’n buik alleen weet ik niet 100% zeker of hij niet een beetje in mij gekomen is.

  Ik weet verder niks van deze man alleen dat hij op de Canarische eilanden woont, dat hij van middelbare leeftijd is en niet gay is. En ik vermoed dat hij wel vaker vrouwen oppikt en zonder condoom vrijt.

  Ik weet dat ik heel erg dom ben geweest om dit risico te nemen. Ik heb een gezin en als ik hier iets aan over houd ben ik zeker alles kwijt. Ik ben inmiddels thuis en van plan om pas thuis wat te vertellen als dat het geval is. Tot die tijd vrij ik niet met mijn man of met bescherming. Maar je kunt je misschien voorstellen dat ik de komende periode de acteerprestatie van mijn leven moet leveren.

  Ik ben namelijk al vanaf de volgende ochtend zo enorm angstig. Vooral voor Hiv. Ik ben van plan alles te laten testen. Te beginnen met aanstaande vrijdag chlamydia en gonorroe.

  Sinds vandaag (nu een week later) voel ik van alles. Ik heb verhoging, een heet hoofd, een raar gevoel in m’n keel en stijve nek en ben zweterig. Ik probeer te relativeren maar het lukt me niet. Ik weet dat meestal na een week er nog geen symptomen zijn maar als je googled vind je toch dat het na 10 dagen al kan en dat scheelt maar 3 dagen… Zo blijf ik in m’n hoofd malen.

  Ik vind deze stress/spanning echt niet te doen! Ik was van plan om na 3 maanden via onedayclinic ook de combitest hiv/syfilis/hepatitis b en c te doen maar ik weet niet hoe ik dat vol moet houden. Ik slaap niet, ben misselijk van angst, etc.

  Welke betrouwbare en anonieme test kan ik zsm doen? En wanneer?

  Reageer
  #2

  De meeste soa's kun je 2 weken na het contact laten testen met uitzondering van syfilis (na 4 weken), Hep B (na 4 maanden) en HIV (vanaf 6 weken). Bij Onedayclinic kun je anoniem en betrouwbaar laten testen en ook bij StadsKliniek

  Reageer
  #3

  Hoe betrouwbaar is die Hiv test na 6 weken en hoe zit het met de betrouwbaarheid van die hiv sneltest na 10 dagen?

  En is er een plek waar ik met m’n angsten terecht kan. Lotgenoten die ook in de wacht zitten?

  Reageer
  #4

  HIV test bij 6 weken is voor 99,6 % betrouwbaar. Op zijn vroegst kun je vanaf 4 weken testen, die is betrouwbaar maar dan moet er alsnog een controle test worden gedaan bij 6-8 weken. Sneller testen zou kunnen met een RNA test. Maar dan moeten er wel duidelijke klachten zijn die aan HIV te linken zijn

  Reageer
  #5

  Ok dank. En waar zou ik vanaf 4 weken kunnen laten testen? Ik ga nu voor de chlamydia/gonorroe sneltest op dag 10 naar onedayclinic maar zie dat de hiv test pas vanaf 6 weken is.

  En wat zijn duidelijke klachten? Wat ik nu voel is allemaal vaag. Kan stress zijn (nekpijn, verhoging, snel zweten) maar ik kan niet zeggen dat ik echt ziek ben. Wel echt extreem veel stress. Niet te doen! Ik weet ieg zeker dat ik dit NOOIT maar dan ook NOOIT meer doe! Hopelijk alleen een wijze les!

  Reageer
  #6

  Een conversiegriep is eigenlijk een van de meest voorkomende verschijnselen. Duurt ca 1 week en gaat gepaard met hoge koorts, zonder verdere verkoudheidssymptomen.
  De klachten die je hebt lijken toch eerder door stress/angst te worden veroorzaakt.
  10 dagen is eigenlijk te kort. Echt betrouwbaar testen kan vanaf 2 weken. Kijk bij StadsKliniek voor een eerdere test.

  Reageer
Reageer op: 2 vragen: hoe om te gaan met deze enorme angst en wanneer en waar testen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief