De hel van de eerste uitbraak

  • #1

    Beste forumleden,

    Sinds gister weet ik dat ik HG heb. Vorige week heb ik meerdere malen 'VEILIGE' sex gehad, met een persoon die waarschijnlijk niet op de hoogte is het virus bij zich te dragen. Na ongeveer 2 dagen kreeg ik wat jeuk en pijn bij het plassen. In eerste instantie dacht ik aan een blaasontsteking maar toen ik daarna hoge koorts kreeg, de pijn nog veel erger werd en ik bultjes zag begon ik me zorgen te maken. Een dag later was ik er voor mezelf uit dit moest HG zijn (want internet is natuurlijk een zeer goede diagnose steller). Maandag meteen een afspraak gemaakt bij het GGD en dinsdag hebben zij mij inderdaad bevestigd wat ik al dacht: HG..

    Momenteel zit ik op de 5e dag en wat een hel is die eerste uitbraak. Ik zit al ongeveer 5 dagen te janken omdat ik niet weet wat ik met mezelf aan moet. Zitten doet pijn, plassen doet pijn, liggen doet (in bepaalde houdingen) ook pijn. Naast de pijn heb ik dus ook al die tijd koorts, al is dat nu gelukkig enigszins gezakt. Daarnaast heb ik nu ook keel- en oorontsteking en zweet als een otter. Ook heb ik totaal geen eetlust, de afgelopen dagen heb ik bijna niks gegeten en ben ik dus ook een aantal kilo afgevallen. Hierdoor heb ik aan iets simpels als douchen al ongeveer een dagtaak. In andere verhalen hier op het forum zag ik mensen die het hadden over dag 14 etc. als het nog zo lang bij mij aanhoudt.. dan blijft er niks meer van me over ben ik bang..

    Maargoed, een hele concrete vraag heb ik eigenlijk niet, ik wou gewoon graag mijn verhaal kwijt. Als er nog mensen zijn met uitvoerbare tips & trics om deze hel door te komen zijn deze natuurlijk van harte welkom! Ik heb zelf een aantal dingen bedacht maar die zijn helaas niet uitvoerbaar.. (Tijdelijke coma tot alles beter is?)

    Reageer
    #2

    De blaasjes en de zweertjes die daarna ontstaan kun je behandelen met zinkzalf. De blaasjes drogen dan sneller uit, waardoor ook de klachten wat sneller minder worden.
    Lidocaine zalf ( op recept) kan ook helpen om de ergste pijn met plassen te voorkomen. Voor het plassen even smeren...

    Daarnaast zou je L-Lysine kunnen gebruiken om de uitbraak sneller te stoppen en ervoor te zorgen dat er niet weer zo snel een uitbraak komt.

    Reageer
    #3

    Tandor, bedankt voor je reactie. Zinkzalf was ik inderdaad al vrij snel mee begonnen. Bij de GGD werd gezegd dat ik verder vrij weinig kon doen dan wachten tot het beter werd, aangezien ik te laat was om te beginnen met tabletten. Ga ze inderdaad wel regelen voor de toekomst! Heb jij enig idee hoelang het duurt voordat de pijn wat minder wordt? Of is dat te verschillend per persoon?

    Reageer
    #4

    de blaasjes verdwijnen in de regel na 6-7 dagen, dan komen er zweertjes en wordt de pijn al minder...Maar dat kan van persoon tot persoon wel wat verschillen. Het ligt aan je afweersysteem.

    Reageer
    #5

    Heel herkenbaar dit, bij mij is in april dit jaar HSV1 geconstateerd. Ik deed het onveilig met mijn partner en ben besmet geraakt. Vijf april voor het laatst seks met haar gehad, een paar dagen later ontstond een pijnlijk plekje. Een aantal dagen gewacht, dacht het gaat wel weg. Maar toen een week later toch maar eens wat opgezocht op internet. Gelijk de volgende dag de GGD gebeld en afspraak gemaakt. Week later hoorde ik de uitslag. HSV type 1. Ik wist niet waar ik het moest zoeken :(. Mijn partner ermee geconfronteerd, alles ontkennen. Maar uiteindelijk gaf ze toe dat ze toch was vreemd gegaan. Zelf heeft ze nergens last van (hoe wrang is dat...)
    Drie weken lang koorts gehad. Had gelezen dat het de eerste keer het beste is om geen medicatie te nemen zodat je lichaam voldoende anti stoffen op natuurlijke wijze aanmaakt. Maar afgelopen vrijdag begon het weer, dit keer was het anders. Waar de eerste besmetting 1 blaasje was bij het toompje op de penis is het nu een kraag van kleine blaasjes op de voorhuid. Ik ben er helemaal kapot van. De relatie is inmiddels uit, ik kon haar niet meer aankijken zonder negatieve emoties te krijgen. Maar goed, de rest van mijn leven zal ik dit dus bij me moeten dragen en op dit moment voel ik me echt enorm slecht en smerig. Geef mezelf weinig perspectief om nog een leuke dame te willen ontmoeten.

    Reageer
    #6

    HG is een rot virus! De manier waarop je het hebt opgelopen is helemaal vervelend en ik snap ook zeker dat het heel wrang is dat jij met de gevolgen loopt en je ex nergens last van heeft.
    Ik hoop voor je dat dit je laatste uitbraak is (ik heb gelezen dat type 1 minder vaak terug komt dan type 2, dus daar kan je je misschien nog aan vast houden. Ik begrijp uit je verhaal dat dit je tweede uitbraak is? Ben je dit keer wel meteen gestart met medicijn?

    Ik snap ook dat je, je slecht en smerig voelt (/voelde, neem aan dat het ondertussen al wel stukken beter is;)) Dat is precies hoe ik me voelde bij mijn eerste uitbraak. Ik kan nu gelukkig wel zeggen dat alles er weer helemaal netjes bij zit en het HG eindelijk een beetje uit mijn gedachten is, voor hoelang het duurt..

    En die leuke dame, die komt wel vanzelf wel!

    Reageer
    #7

    Ik vraag me af of het maanden sluimerend in je kan zitten.. Ik heb geen onveilige seks gehad enkel
    Met mijn ex maar dat is maanden geleden.. 3 weken gelede na wat stress op m'n werk, werd ik ineens ziek, ik had griep gevolgd door een keelontsteking en vervolgens kreeg ik "aften" in de mond volgens de dokter vanwege een lage weerstand.. Nu eet ik al bijna anderhalve week niet vanwege de pijn van die "aften".. Dokter heeft ondanks ik veilige seks heb gehad mij gebloedtest op hiv1 en hiv2 en lues alles negatief, verder heeft ze een kweek afgenomen en getest op herpes deze uitslag was ook negatief.. Na de uitslag terug naar de huisarts en werd doorgestuurd naar de dermatoloog. Die zei direct dat het wel herpes was en heeft een nieuwe kweek afgenomen en verteld dat de huisarts de verkeerde methode heeft gebruikt voor de herpes kweek..nu heb ik er al een week last van en ga kapot van de pijn..maar nog steeds geen medicijn gekregen ik smeer er maar lidocaine op wat ik gekregen heb voor mijn "aften" dat verzacht de pijn voor een uur of 2 maar word er gewoon wakker van, van de pijn. En ook van de pijn in m'n mond..ik krijg pas dinsdag de uitslag van de nieuwe kweek maar de pijn moet verzacht worden voordat ik het zaakje eraf snij heeft iemand misschien tips stel dat het wel herpes is? Dat ik gewoon kan gebruiken wat niet op doktersrecept te verkrijgen is?

    Reageer
    #8

    Dat herpes "sluimerend" aanwezig is lijkt me niet zo voor de hand liggend.
    Maar ook seks met een condoom beschermt helaas niet altijd tegen het herpes virus. En ook orale seks met een koortslip kan problemen veroorzaken. Eerst maar eens even de uitslag van het kweekje afwachten.
    Voor je genitaliën zou je zinkzalf kunnen gebruiken naast de lidocaine.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bedankt voor je snelle reactie, ik weet niet of je 1 persoon ben maar zie dat je meerdere personen gelijk helpt, ze zouden een standbeeld voor je moeten oprichten!!

    Reageer
    #10

    Hoi iedereen,

    Voor de vrouwen onder ons heb ik een aantal handige tips die bij mij de klachten verlichten.

    [b]Nacht[/b]
    Als ik 's nachts tussendoor wakker wordt neem ik een paracetamol zodat de pijn minder is als ik echt wakker wordt na een hele nacht.
    Dit kun je ook doen voordat je gaat slapen.

    [b]Ochtend[/b]
    Als ik wakker word probeer ik eerst te eten en daarna ook paracetamol te nemen.
    Als deze is ingewerkt maak ik de hele boel schoon met water en een washandje, die afscheiding stimuleert de hygiëne namelijk niet echt en hierdoor voel ik mezelf ook schoner.
    Ik doe een tampon in omdat de afscheiding anders overal tussen gaat zitten.
    Volgens mijn dokter is dit geen probleem.
    Vervolgens dep ik met een wattenstokje wat zinkzalf ALLEEN op de blaasjes.
    Niet op de schrale plekjes dus, dan gaat het irriteren.
    Het is dan fijn om nog extra een maandverbandje in te leggen zodat de zalf niet overal op gaat zitten.

    [b]Middag[/b]
    's Middags kun je gewoon de tampon en maandverband vervangen.
    Insmeren met zinkzalf is in principe niet nodig.
    Paracetamol kun je ook geleidelijk aan blijven nemen als de pijn erg is.

    [b]Avond[/b]
    's Avonds herhaal je de routine van in de ochtend.
    Weer wassen en insmeren.

    [b]Algemene tips[/b]
    - In een badje plassen zodat je een beetje onder water zit.
    - Cranberry sap drinken kan helpen bij pijn bij het plassen (net als bij blaasontsteking).
    - Werken aan je weerstand door fruit te eten, water te drinken en eventueel vitamine pillen te slikken om je lichaam te ondersteunen.
    - De blaasjes zo min mogelijk aanraken en veel je handen wassen.
    - Een koude doek tussen je benen houden (ook handig om vast bij de hand te houden en na het plassen gelijk erop te houden).
    - Maandverband nat maken en in de vriezer of koelkast leggen.
    - Geen sterk geparfumeerde shampoo onder de douche gebruiken.

    [b]Antibiotica[/b]
    Ik zelf heb van de dokter famciclovir tabletten gekregen.
    3 maal daags een halve tablet, 7 dagen lang, kuur afmaken.
    Dit zorgt ervoor dat de blaasjes zich niet verder uitbreiden en de klachten iets afremmen.

    Reageer
    #11

    Lieve mensen, wat een drama dit. Afgelopen weekend onveilige seks gehad. Dinsdag begon de hel en het lijkt wel continu erger te worden. Vanmorgen naar de huisarts geweest, die zag gelijk dat het HG was. Pillen en zalf gehad. Ook lidocaine zalf, maar dit kost 28 euro dus gekozen voor een goedkopere oplossing geadviseerd door de apotheker; aambeien zalf.

     

     

    Reageer
    #12

    Dag,

    hier ook iemand die middenin haar eerste uitbraak zit. Rampzalig!

    Het "hurts like hell"!!

    Ik ben er te laat mee naar de dokter gegaan, omdat ik dacht dat het een schimmelinfectie was.

    Maar toen ik blaren kreeg, vertrouwde ik het niet meer. En terecht blijkt.

    Als ik reken op het moment dat ik het 1e symptoom kreeg, zit ik nu op dag 8.

    dag 1 was geiritteerde huid. Vanaf dag 4 blaasjes.

    De pijn is niet te harden!

    Ik ben niet meer in staat dagelijkse dingen te doen, lopen doet pijn, lig alleen maar in bed.

    ik vind het fijn om hier ervaringen te delen want voel me mega eenzaam en alleen, aangezien niemand er van afweet.

    Beterschap voor jullie allemaal!

     

    Reageer
    #13

    Vervelend.heb je hsv 1 of 2? Schaam je niet. Er zijn vele met jou. Meer dan 25% van de bevolking (vermoed men) heeft een hsv infectie genitaliën. Dit vermoed men omdat maar ongeveer 1% ook een uitbraak krijgt en enkele duizenden krijgen jaarlijks hun eerste uitbraak.

    Reageer
    #14

    Bedankt voor je lieve reactie, Kep!

    Ik heb herpes 2., dus de "genitale herpes".

    Ik kan dit absoluut niet delen met mijn familie of vrienden, ze zullen me niet begrijpen of zelfs verachten en in de steek laten.

    Momenteel weer een dag voorbij en de pijn wordt niets minder.

    hopelijk gaat het morgen een stapje vooruit 🙁

    Reageer
    #15

    Genitale herpes lijkt me een stuk lastiger. Bij herpes in het algemeen is je hele weerstand belangrijk. Zo is je voeding belangrijk. Beter argininerijke voeding, zoals chocolade, uien, champignons en noten wat vermijden. Lysinerijke voeding als gierst en avocado juist wel eten. Sowieso zorgen voor volwaardige voeding met weinig suiker.

    Verder extra lysine slikken. Daarnaast nog stoffen als Cats Claw, vitamine A t/m E, zink en antioxidanten. Ook stoffen als MSM en creatine zouden kunnen helpen. Ook zorgen voor ontstressen. Uitwendig zou tea tree kunnen helpen. Steek je licht eens op via internet. Of raadpleeg een goede natuurgenezer.

    Reageer
Reageer op: De hel van de eerste uitbraak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief