Vriend boos na besmet te zijn met herpes. Hij wist wel dat ik dit

Online ZorgZus
 • #1

  Ik weet het even niet meer. Ik heb sinds een half jaar een vriend. We hebben het zo ontzettend leuk samen.
  Ik heb hem na ongeveer een maandje verteld dat ik eens in de zoveel tijd last heb van herpes. Hij nam dit onwijs goed op en we hebben er gewoon over kunnen praten. Ik heb in die tijd 1 x een aanval gehad en toen hebben we een poosje geen seks gehad. Maar nu blijft dat ik hem toch besmet heb..... en hij neemt mij dit kwalijk..... Hij wil even een break want hij weet even niet meer wat hij allemaal voelt.
  Ik snap onwijs goed dat het heel heftig voor hem is. Toen ik erachter kwam dat ik het had dacht ik ook dat mijn wereld verging. Dit gevoel gaat gelukkig weg. Al zal hij dit nu niet geloven. Ik vind het zo vervelend dat hij mij toch de schuld geeft. Hoewel ik het ergens ook wel kan begrijpen met al die emoties die hij nu voelt. Maar het doet zo ontzettend pijn dat hij me even niet wilt zien.
  Ik heb niet echt een vraag, ik wilde dit alleen even kwijt. Kan er niet echt over praten met mensen want niemand weet dat ik het heb behalve me ouders en beste vriendin maar die wonen in Nederland en ik niet meer.....

  Reageer
  #2

  Het komt natuurlijk hard binnen, maar aan de andere kant:
  Je hebt hem gewaarschuwd. Hij heeft dus min of meer bewust het risico gelopen. Van herpes is bekend, dat het ook besmettelijk kan zijn als er geen uitbraak is. Dus eigenlijk wel een beetje flauw...

  Reageer
  #3

  Weet op zich alleen wat van herpes bij je mond en dat lysine kan schelen. Als je er snel bij bent kan je soms een uitbraak voorkomen. Selenium schijnt hierbij ook belangrijk te zijn.
  Kan aan de andere kant zijn dat hij het gewoon als aanleiding gebruikt omdat er toch al iets niet goed zit. Had in het verleden toen ik een paar maanden een relatie had hem verteld dat ik nogal wat achter de rug had, onder andere dat mijn uitkering zou stoppen, later zei het UWV dat het twijfelachtig was of ik kon werken omdat ik ernstig borderline zou hebben en later zei een andere arts van het UWV dat ik toch geen borderline had. Dus die vriend concludeerde dat de relatie niet ging vanwege mijn zogenaamde borderline.
  Misschien bij jouw vriend ook zoiets. Veel mensen hebben trouwens herpes. ligt ook aan je weerstand en misschien ook die van hem.

  Reageer
Reageer op: Vriend boos na besmet te zijn met herpes. Hij wist wel dat ik dit
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief