Herpes genitalis door speeksel?

  • #1

    Gisteren had ik seks met iemand die een koortslip had. Hij heeft me niet oraal bevredigd (ik ben een vrouw overigens), maar we hebben op een gegeven moment wel zijn speeksel gebruikt als glijmiddel. Ook heb ik met hem gezoend en daarna hem gepijpt... Zijn koortslip was al opgedroogd met een korstje. Is er nu een kans dat ik (en hij) herpes genitals heb(ben)? Zo ja, kan ik daar preventief wat voor halen bij de dokter?

    Reageer
    #2

    Er zit een hele kleine kans in.
    Maar er niks aan te doen. Je zult even moeten afwachten. Over 2 weken kun je een test laten doen. Of eerder als er klachten komen.

    Reageer
    #3

    Genitale herpes wordt veroorzaakt door herpes simplex virus type 2, koortslip wordt veroorzaakt door herpes simplex virus type 1. Je kan via een koortslip dus niet besmet worden met genitale herpes. Je zou eventueel wel koortsblaasjes op je vagina kunnen krijgen, maar dat is niet zo'n ramp en nadat het genezen is zal het waarschijnlijk niet meer terugkomen op je vagina. Als je zelf nog nooit een koortslip gehad hebt (maar dat lijkt me onwaarschijnlijk) ben je nu waarschijnlijk wel besmet met herpes simplex type 1, en zal je ook zelf wel eens een koortslip kunnen krijgen, maar dat is ook weer geen drama.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor jullie reacties! Ik heb nog nooit een koortslip gehad overigens, terwijl ik volgens mij wel in aanraking ben geweest met mensen die er een hadden.

    Drie jaar geleden had mijn ex overigens (ook) genitale herpes. Toen hebben we we onbeschermde seks gehad - we wisten niet dat het herpes was - en ik heb het toen nooit gekregen. (Hij had het niet van mij, maar omdat hij was vreemdgegaan met iemand die het had.) Kan het zijn dat ik resistent ben?

    Ik las op Wikipedia dat 80% van de mensen antistoffen heeft tegen Herpes 1, en 20% tegen Herpes 2. Wil 'antistoffen' zeggen dat je echt resistent bent, of dat je gewoon een minder grote kans op besmetting hebt?

    Reageer
    #5

    @ Anoniem 18.41 uur.

    Ter informatie:
    Onderzoek heeft uitgewezen, dat er mutatie is van het Type 1 Herpes virus en dit kan wel degelijk Herpes Genitalis veroorzaken.

    [quote]Herpes genitalis wordt veroorzaakt door een infectie met herpes simplex virus (HSV). Er bestaan 2 types, te weten herpes simplex virus type 1 (HSV-1) en herpes simplex type 2 (HSV-2). HSV-2 is de meest voorkomende oorzaak van herpes genitalis. HSV-1 is vooral bekend als oorzaak van de zogenaamde 'koortslip', ook wel 'koortsuitslag' genoemd. Het type 1 virus lijkt echter toenemend de oorzaak te zijn van herpes genitalis, doorgaans als gevolg van contact tussen de mond en de geslachtsdelen (orogenitale seks).[/quote]

    [size=1]bron: http://www.vulvapoli.nl/informatie/31-herpes-genitalis%5B/size%5D

    Reageer
    #6

    Ja dat las ik ook... Maar ik vraag me af of speeksel dan al genoeg is of dat er direct contact met de koortslip nodig is.

    Reageer
    #7

    Als het speeksel met de koortslip in contact komt zou dat kunnen. Het virus zou dan in het speeksel kunnen komen. Of bijvoorbeeld door met de tong over de lip te likken. De kans in niet erg groot, maar helaas ook niet onmogelijk.

    Reageer
    #8

    Wat een dom advies zeg. Ik kan niet begrijpen dat je hierop reageert. Je hebt blijkbaar geen goed onderzoek ernaar gedaan dus dan moet je niet reageren. Je kunt wel degelijk genitale herpes krijgen doormidde van een koortslip. De kans is klein aangezien de koortslip al uitgedroogd was, maar de kans bestaat wel. Juist door de koortslip word GH vaak veroorzaakt. Ik zelf ben door mijn eigen speeksel op me poes te doen voordat we seks hadden besmet. Hoop datje er goed vanaf komt!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb sinds vandaag voor het eerst een blaasje aan mijn onderlip. Ik denk dat ik een koortslip heb. Ik heb mezelf bevredigd en heb speeksel gebruikt. Kan ik herpes genitales krijgen?

    Reageer
    #10

    Speeksel op zich niet, maar als je met je vingers aan je mond zit, dan kan er wel virus aan je vingers komen, en je kan het zo verspreiden.

    Het is nu zaak om het plekje aan je mond niet meer aan te raken, en het voorzichtig schoon te houden, eventueel kan je een indrogende creme of zalf gebruiken: zinkzalf, wel voorzichtig en rustig uitsmeren. Daarna je handen wassen en er vanaf blijven.

    Als je genitaal klachten krijgt, weet je waar het van is, maar dat hoeft niet. Kan zijn dat er geen infectie elders plaats heeft gevonden.

    Reageer
    #11

    Het zou kunnen ofschoon de kans wel klein is

    Reageer
Reageer op: Herpes genitalis door speeksel?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief