Herpes via speeksel hand

  • #1

    Hoi!

     

    Korte vraag: is er kans dat ik Herpes oploop als iemand tijdens het aftrekken speeksel via zijn hand op mijn eikel wrijft? Ik heb gelezen dat het virus bijna gelijk sterft als het het lichaam verlaat, maar tegelijkertijd lees ik ook dat het via de vingers wel kan worden overgedragen.

    Heeft iemand hier meer duidelijkheid over?

    Reageer
    #2

    Als degene waar het speeksel vandaan komt een actieve koortslip zou hebben, is dat mogelijk.

    Reageer
    #3

    als je herpes genitales heb ben je dan ook besmet in je mond en wat krijg je in je mond voor klachten symptoonen alvast bedankt

    Reageer
    #4

    Als je herpes genitalis hebt, ben je niet besmet in je mond. Tenzij je orale seks hebt gehad met iemand die herpes genitalis had.  In je mond krijg je dan in principe dezelfde symptomen als in je schaamstreek.

    Reageer
    #5

    Goedemorgen,

    Ik heb een vraagje ivm genitale herpes. Ik en mijn echtgenote hebben seks gehad, maar geen orale seks. Nu is er wel wat speeksel van mij aan te pas gekomen om alles wat gangbaarder te maken. Ik heb dus speeksel met de hand aan de vagina en de penis gesmeerd.

    24 uur later had ik een koortsblaas die er tijdens de seks niet was, dus ook geen blaasjes in de mond. Kan ik nu mij en mijn vrouw besmet hebben ook al was er tijdens de daad geen koortsblaasje aanwezig in mijn mond?

    Ik ben nu zeer ongerust en zou het fantastisch vinden als u mij een antwoord zou kunnen geven.

    Ik dank u alvast.

    Reageer
    #6

    Theoretisch zou dat kunnen, omdat het virus toch al actief was. Als het zo is, dan zou je vrouw binnen enkele dagen klachten moeten krijgen

    Reageer
    #7

    En ik ook zou dus ook de klachten moeten krijgen? Dus ik had geen koortsblaas in de mond en toch is de speeksel dan besmettelijk? Hoelang kan het duren eer er symptomen verschijnen voor beide?

    Reageer
    #8

    In de regel is dat binnen 5-7 dagen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bedankt Tandor voor uw hulp en informatie.

    Ik dacht dat het bijna niet mogelijk was om via speeksel een virus over te dragen omdat speeksel toch virus dodend is. De gedachte dat ik mijn vrouw en mezelf besmet zouden hebben vind ik bijna ondraaglijk, ik functioneer nog nauwelijks. Echt niet fijn. Ik zit ook voortdurend naar mijn penis te kijken of er al iets te zien is of niet.Het moeilijke is dat ik de koortsblaasje op mijn lip niet heb voelen aankomen. Dus ook niet voorzichtig ben geweest. Ik ben hier als voor de dood voor en dan krijg je de dag nadien een koortsblaasje op je lip.

    Hoe groot is de kans dat ik ons besmet heb, is deze eerder klein of eerder groot?  Zit het actieve virus niet het vocht van het blaasje en minder of niet in de speeksel.

    Ik dacht altijd dat je met je koortsblaasje in contact moest komen met het geslachtsdeel om herpes genitale te krijgen.

    Reageer
    #10

    Ik denk zelf eerlijk gezegd, da t de kans heel erg klein is. Daarom dat ik schreef dat het "theoretisch" mogelijk was. Hoelang is het nu geleden?

    Reageer
    #11

    De gemeenschap is geweest op zaterdagmorgen, dus is dit nu 5 dagen geleden.

     

    Reageer
    #12

    dan nog maar even enkele dagen afwachten

    Reageer
    #13

    Inderdaad enkele dagen bang afwachten.

    Vanaf wanneer kunnen we zeker zijn dat we niet besmet zijn? Na hoeveel dagen?

    Reageer
    #14

    Doorgaans komen de eerste symptomen na 1 week.

    Reageer
    #15

    Tandor,

    Bedankt voor uw moeite en expertise. Ik kan dus alleen maar het beste hopen voor onszelf.

    Ik hou u vast en zeker op de hoogte.

    Met vriendelijke groeten,

    Reageer
Reageer op: Herpes via speeksel hand


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief