Herpes op bil en anus – Zoster of Genitalis? HELP

  • #1

    Sinds 2 jaar heb ik vrijwel continue last van een koortslip op m'n bil.. Een koortsbil dus eigenlijk.. Herpes. Het komt en het gaat en het komt en het gaat... Ik denk dat ik de afgelopen 2 jaar maximaal 3 weken 'clean' geweest ben van blaasjes/korstjes. Voorheen heb ik vaak last van koortslippen gehad, maar sinds ik de herpes op m'n bil heb heb ik gek genoeg nog maar sporadisch een koortslip. Ik heb geen idee of er een verband is.

    Sinds enkele dagen heb ik ook blaasjes op m'n anus. Van seks kan het niet zijn, tenzij het van lang geleden is.

    Ik ben al 3 keer voor de herpes op m'n bil bij m'n huisarts geweest (nog niet voor de blaasjes op m'n anus) en volgens hem is het herpes zoster (gordelroos). Mijn vraag hoe hij met het blote oog kan zien dat het geen herpes genitalis is beantwoordde hij met 'omdat het niet op de genitaliën zit'.

    De oorzaak is volgens hem stress, 'want daar heb je genoeg van'. Daar heeft hij gelijk in. Die stress is helaas niet 123 te verhelpen. Vanwege 'mijn situatie' verwacht ik nog wel minimaal 2 jaar last van stress te hebben. Kunt u me geen medicijnen voorschrijven die preventief de aanvallen tegengaan? 'Nee, want dan moet je die de rest van je leven blijven slikken'. Daar moet ik het dan maar weer mee doen. Ik heb op eigen initiatief een tijdje l-lycine geslikt, maar ik merkte geen verschil.

    Ondertussen word ik helemaal para van de jeuk en de pijn en het ongemak van de herpes, niet goed kunnen zitten/liggen/douchen, om nog maar te zwijgen over hoe vies ik me er bij voel. En dat al 2 jaar. Een seksleven heb ik nauwelijks meer. Ik durf niet eens meer naar m'n bil in de spiegel te kijken. De laatste keer dat ik dat deed schrok ik me kapot; vol met vlekken/plekken/littekens EN herpes...

    Ik ben die herpes zo zat dat ik op het punt sta om voor een 4e keer naar m'n huisarts te gaan, maar ik ben bang dat ik weer met lege handen naar huis ga. Zou ik me kunnen laten doorverwijzen naar een specialist? Zo ja, welke?

    Is het correct dat mijn huisarts mij geen medicijnen voorschrijft?

    Zijn er andere dingen die ik kan doen?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Goed lezen!
    Ik heb herpes genitalis
    http://www.dokter.nl/forum/Herpes-genitalis/129899-herpes.html

    Goed lezen!
    Ik heb last van een koortslip
    http://www.thuisarts.nl/koortslip/ik-heb-last-van-koortslip

    Reageer
    #4

    Ik ka je een hand geven. Heb zoveel aanvallen per jaar. Ik word er depressief van. Bij mij is het op mijn rechterbovenbilhelft. De dokter zei pas tegen me dat ze dacht dat het herpes zoster was (gordelroos) was, maar ik denk zelf dat het genitale herpes is. De volgende aanval zal ik langs moeten komen en dan gaan ze een test doen.

    Ik ben radeloos. Waarom heeft de een nooit terugkerende aanvallen en de ander zo veel. Waar kunnen zen geen medicijn vinden?

    Ik heb dagen last van jeuk over mijn hele lijf. Vreselijk.

    Het ga je goed en ik geloof dat we niet alleen staan.

    Reageer
    #5

    Als je veel aanvallen hebt, is daar wel iets aan te doen.
    Je kunt een kuur doen met een antiviraal middel. De onderdrukt het herpes virus en kan voorkomen dat je zoveel aanvallen blijft krijgen. Het virus zelf gaat helaas niet hiermee weg.

    Reageer
    #6

    Hoe heet die kuur?

    Reageer
    #7

    Er zijn verschillende middelen. De huisarts kent ze ook hoor en kan ze voorschrijven

    Reageer
    #8

    Ook ik heb jarenlang last gehad van herpes op de bil, bij mij is dit echter gekomen doordat ik in mijn tienerjaren besmet ben door mijn toenmalige vriend met genitale herpes. Ik hé de uitbraak echter in die tijd maar een keer of 2, 3 op de genitaliën gehad, daarna is het virus gaan verplaatsen naar de bil. Sindsdien heb ik talloze zeer pijnlijke herpes aanvallen gehad op de bil. Als de ene plek nog niet weg was, kwam de volgende plek alweer op. Het slaat ook jaar binnen bij mij, en infecteert dan de zenuw in mijn bil en heup. Zeer pijnlijk, je kunt mijn bil of heup niet eens aanraken of ik ga door de grond. Zitten is een hel en zelfs liggen is af en toe niet te doen. Ik word er ook depressief van. Bij toeval heb ik sinds een jaar ontdekt dat het helpt om flliumzuur te slikken. Ik ben toen zwangerschapsvitamines gaan gebruiken omdat ik een kinderwens had (maar dit is helaas niet gelukt), en sindsdien merkte ik dat de aanvallen minder waren. Ik denk dat ik er een jaar geen last van heb gehad. Helaas op dit moment weer wel. Maar na een jaar geen last te hebben gehad klaag ik maar niet, en hoop ik dat deze aanval snel weer weg gaat. En ik hoop dat daarna de flliumzuur weer goed aan het werk zal gaan zodat het ook weer een tijd weg blijft. Sterkte allemaal en ik hoop dat jullie iets kunnen met mijn tip.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Leuk, zo'n tablet die zelf woorden maakt. Er staan nogal wat fouten in het vorige bericht, waaronder de naam van het middel wat ik bedoel. Dit heet foliumzuur. Dat wilde ik toch even verbeteren.

    Reageer
    #10

    probeer bioresonantietherapie! Weghalen wil nooit, maar verminderen wel! Google maar eens

    Reageer
    #11

    Ik heb "het" ook al enkele jaren, zonder dat ik het zelf wist.

    Wel jeuk en pijn en een vochtblaas. De dokter heeft mij zalf voor koortslip met antibiotica voorgeschreven en dat helpt het sneller oplossen.

    Zodra ik het voel aankomen begin ik meteen te smeren, verbandgaasje tussen de billen om het droog te houden, en met ong. 1 week ben ik eraf. Dwz geen jeuk of pijn meer. Duurt wat langer voor de plek weg is.

    Het droog houden is ook belangrijk omdat "het" goed gedijt op vochtige plekken, vandaar het verbandgaas.  Hoop dat het voor jullie misschien een verzachting mag zijn deze tips. Sterkte allemaal ?

    Reageer
    #12

    Ik vermoed dat het geen herpes is. Heb je het blaasje laten testen? Heb je anale seks gehad? Want in tegenstelling tot eerdere berichtgeving (eerdere poster op dit item) zal herpes uitbraak nooit verplaatsen. Alleen bij gordelroos kan de uitbraak ergens anders zijn dan de oorspronkelijke plek van besmetting. Bij hsv 1 en 2 zul je alleen uitbraken krijgen op de plek van besmetting. Verder klinken je klachten en remedie eerder op schimmel infectie/smetplekken. Als je vermoed dat het herpes is moet je het blaasje laten testen (vocht) want alleen dan weet je het zeker.

    Reageer
    #13

    lotgenoot     slik 2xper week vit b12  is goed voor je immuum sisteem   en direct als je wat voeld koortslip creme dun aanbrengen  dat remt snel af  ong 6 keer per dag  je zuld zien remt snel af    sucses

    Reageer
    #14

    Paradontax tandpasta helpt bij mij

    Reageer
    #15

    ik heb er ook al jaren last van
    ik voel het aankomen door pijn op mijn bil
    en dan begin het fel pijn te doen en hevig te juiken
    als ik het opendoe dan is de pijn en juik weg
    bij mij ih altijd op dezelfde plaats
    soms ih maar 1 soms zijn het er meerdere
    soms 1a2x p/m soms 6 mndn niets

    ik heb het vocht 1x laten onderzoeken maar er werd niets gevonden
    ik heb toen ook een volledig bloedonderzoek laten doen en ook dat was negatief

    ik zou dus ook wel eens willen weten wat het is
    grts

    Reageer
Reageer op: Herpes op bil en anus – Zoster of Genitalis? HELP


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief