Herpes & zonder condoom

  • #1

    Hoi ik heb meer dan een jaar al herpes op de zijkant van mijn penis. Klachten komen gemiddeld voor elke 4-5 weken. Ik was er meestal op tijd bij, en haalde dan valacyclovir kuur van ik dacht 5 dagen. Dat hielp uitstekend. Ik heb dan ook geen pijnlijke blaasjes, ze zijn wel gevoelig als ik ze aanraak, maar nooit erge pijnklachten en de blaasjes zelf zijn klein en beperkt.

    Sinds 5 maanden slik ik valacyclovir elke dag, 500mg. Ik heb sindsdien ook geen uitbraken meer. Wel zag ik heel soms iets wat leek op herpes, heel lichtjes 1 of 2 rode plekjes, maar dat zou ook kunnen zijn omdat ik een dag niet geslikt heb, dosis vergeten in combinatie met veel stress.

    Natuurlijk zou ik heel graag seks met vriendin willen zonder condoom. Alleen wil ik natuurlijk geen herpes doorgeven. Ze is op de hoogte van mijn klachten. En weet dat ik hiervoor nu elke dag medicijnen gebruik.

    Ik vind op internet geen definitieve antwoorden hoe groot deze kans is dat ik alsnog herpes door kan geven. Ik heb twee verschillende huisartsen gesproken maar de een zegt dat je niks door kan geven als je geen klachten hebt, de andere zegt dat er nog wel een kans is zelfs als er geen klachten zijn. Ik dacht dat ik herpes type 2 had na een bloedtest bij de huisarts.

    Op het internet wordt ik ook niet veel wijzer, en vind ik geen antwoorden wat betreft mijn vraag in combinatie met de valacyclovir die ik elke dag slik, in plaats tijdelijke kuren.

    Dus hoe kom ik er achter of ik nou wel of niet zonder condoom seks kan hebben met haar? Kan ik het risico nog verder verkleinen voor ons? Ook wil ik natuurlijk kinderen. En zeker niet dat onze kinderen met herpes geboren worden.

    Dankjewel!

    Reageer
    #2

    Dat eventuele kinderen dan met herpes geboren zouden worden is onwaarschijnlijk.
    Maar niemand kan je daar dus en echt goed antwoord op geven. Zolang als er geen klachten van de herpes zijn is de kans op besmetting in ieder geval heel erg klein

    Reageer
    #3

    Hoi John,

    Dankjewel voor je antwoord.

    Eigenlijk kan ik mijn vraag beter formuleren: Waar vind ik een zo accuraat mogelijke antwoord op het besmettingsoverdracht risico? Omdat ik geen definitief antwoord kan vinden, voel ik me constant in het duister tastend.

    Seks zonder condoom zou zo veel fijner zijn voor mij qua fysiek gevoel, en vooral mij meer opgewonden maken. Kortom ik vind het gewoon ontzettend geil. Moet ik dan mijn hele leven het met condoom blijven doen? Met uitzondering de paar momenten dat we wellicht voor kinderen willen gaan en het risico acceptabel vinden? Een seks leven met alleen maar met condoom zie ik gewoon echt niet zitten.

    Ik kan me maar 1 oplossing bedenken, dat is het besmettingsrisico zo veel mogelijk reduceren tot een 'acceptabel' risico. Dan rest natuurlijk de vraag áls zij toch besmet raakt, hoe erg worden haar klachten? Valt hier iets over in te schatten?

    Welke instantie, website, forum etc. zou ik kunnen contacteren hierover om meer informatie te krijgen? Ik vind het erg vreemd dat hier zo moeilijk informatie over te vinden is. Het advies luid altijd 'doe het met condoom' en daar wordt het dan mee afgedaan. Dat snap ik, maar er wordt niet verder gedacht.

    Ook lijkt er bar weinig in oplossingen te worden gedacht, met als belangrijkste punt de belabberde inzet om het herpes virus uit het lichaam te krijgen.

    Bijvoorbeeld, wat is de definitie van het 'kleine risico' op overdracht wat men vaak hoort. Het zegt niks over de daadwerkelijke kans, laat staan hoe erg haar klachten zullen worden, misschien enkele plekjes nu en dan, of een extreem pijnlijke uitslag.

    Dankuwel.

    Reageer
    #5

    Dankjewel John.

    Gisteren heb ik seks gehad met mijn vriendin. De penis was op een gegeven moment slap, toen ze boven op mij zat, en toen ik deze uit haar haalde, was het condoom nergens te bekennen. Ik was niet in het condoom klaargekomen, mogelijk is er wel voorvocht in het condoom?

    Ik moest het condoom echt zoeken in haar vagina, vanuit de opening de wand goed rondgetast, uiteindelijk helemaal achterin het condoom gevoeld en er uit gehaald.

    Nu maak ik me natuurlijk zorgen, dat ze herpes krijgt van mij. Mogelijk is het condoom al een aantal minuten van mijn penis af geweest, en achter gebleven achterin haar vagina.

    Ik slik dagelijks Valaciclovir. Maar zij natuurlijk niet.Zie ook geen herpes bij mij.

    Welke acties nu te ondernemen voor haar betreffende herpes?
    Ik vraag me af de kans op overdracht, moet ik haar waarschuwen? Heeft het nut? Ik wil haar niet bang maken, ze is al over het algemeen erg angstig en heeft het zwaar.

    Reageer
    #6

    Er valt niks te ondernemen...je had geen uitbraak dus zal het zo'n vaart niet lopen

    Reageer
Reageer op: Herpes & zonder condoom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief