Verloop klachten genitale herpes

  • #1

    Hi,

    4 dagen geleden is mijn eerste genitale uitbraak begonnen. Sinds gisteren begonnen met een 5-daagse kuur en smeren van lidocaine vaselinecreme. De pijn is echt vreselijk! Ik ben benieuwd naar ervaringen van mensen met het verloop van een uitbraak. Wanneer kreeg je welke klachten, wanneer begon het af te nemen? Ik lees namelijk veel dat de klachten 2-3 weken of zelfs langer kunnen aanhouden. Maar zijn de pijn en jeuk dan even intens als in de eerste week?

    Alvast bedankt voor het delen van jullie ervaringen hiermee!

    Reageer
    #2

    De heftige pijn duurt meestal niet zo lang. Na ongeveer een week zou het echt al minder moeten worden.

    Zorg voor goede hygiene, dus na aanraken je handen wassen etc. en smeer de vaselinecreme voorzichtig erop.

    Tegen pijn kan je pijnstilling overwegen zoals paracetamol. Mogelijk verlicht dat de ergste pijn.

    Reageer
    #3

    Vaseline? Ik hoorde van de Soa aids infolijn dat vaseline niet handig is; dat houdt vocht vast, en vermindert de uitdroging. Sudocreme schijnt beter te werken.

    Reageer
    #4

    Het gaat hier om lidocaine vaseline, dat is een verdovende zalf die ervoor zorgt dat de ergste pijn niet voelbaar is. Bij veel pijn is dit een goede optie.

    Wanneer er geen of weinig pijn is, dan is een creme of zalf met zinkoxide aan te raden. B.v. zinkzalf of Sudocrem. Die droogt de blaasjes sneller en beter in.

    Reageer
    #5

    Hoe wist je dat je het had en hoe ben je er mee omgegaan ? Ik ben benieuwd naar je ervaring

    Reageer
    #6

    Hoi Lisa

    In eerst instantie dacht ik aan een schimmelinfectie vanwege de jeuk en branderig gevoel bij plassen. Toen een canesten gyno capsule niet hielp ben ik langs de huisarts geweest en zij bevestigde dat het herpes was. Ik kreeg toen de kuur en zalf voorgeschreven en heb nog een paar dagen last gehad daarna. Ik werd gek van de jeuk en de pijn. Klinkt een beetje gek, maar het gevoel zou ik omschrijven als het gevoel wanneer je tampon er half uit komt. Alsof er iets in je zit.

    Ik heb heel erg veel gehuild in de eerste week, ik voelde me vies, schaamde me en dacht dat ik nooit meer normaal seks zou kunnen hebben. Het lezen van forums heeft me echt gerustgesteld, mensen die een koortslip hebben gehad zoenen toch ook nog gewoon? Nu ik nergens meer last van heb ben ik er ook niet echt meer mee bezig. Ik heb wel spijt dat ik geen test heb laten afnemen, ik heb zelf namelijk geen zweertjes of blaasjes gezien enkel opgezwollen en rode schaamlippen waardoor ik toch soms mijn twijfels heb. Verder had ik wel alle pijn symtomen wat dan wel weer in het plaatje past.

     

    Reageer
    #7

    Oja en tegen de pijn heb ik 2 dagen 1 tramadol genomen die ik nog had liggen, ben nogal kleinzerig haha. De dagen erna alleen paracetamol. De lidocaine creme hielp ook wel goed.

    Reageer
Reageer op: Verloop klachten genitale herpes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief