Herpes

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi
  Mijn vaste vriend en ik hebben orale seks gehad en nu blijkt dat hij een koorstlip heeft maar dit had hij mij niet verteld tot ik het achteraf zag. Ik heb geen last van hepatits. Maar aangezien hij nu een koortslip heeft en mij gebeft heeft wil dat dan zeggen dat ik het nu ook zowiezoo hen aan men geslachtsdelen of wilt dat niet persee zeggen dat ik nu ook herpes krijg? Hoe groot is de kans dat ik het ook heb?

  Reageer
  #2

  Er is een redelijke kans dat je herpes gaat krijgen

  Reageer
  #3

  En wanneer zou ik hier klachten van ondervinden?

  Reageer
  #4

  Tussen 2 en 14 dagen. In de meeste gevallen binnen 1 week

  Reageer
  #5

  En is het ook nog besmettelijk als er een korst opstaat?

  Reageer
  #6

  Ja, dat kan

  Reageer
  #7

  Herpes is een zéér besmettelijk virus. Besmetting vindt meestal plaats vanuit actieve blaasjes. Het vocht dat daarin zit bevat heel veel virus. Als de blaasjes verdroogde korstjes hebben, dan is het aanwezige virus minimaal geworden. Toch is het altijd goed oppassen, ook voor zelfbesmetting. Als je actieve wondjes op één plaats hebt, en je veegt met je hand, en daarna wrijf je op een andere plek, dan kan je jezelf opnieuw op die andere plek besmetten. Op de website van Rivm staat veel informatie. Niet heel gemakkelijk te lezen, maar wel volledig.

  Houd even de plek in de gaten of je binnen uiterlijk 2 weken na datum mogelijk zelf iets waarneemt. Het begint met een branderig gevoel, je kan dat niet missen.

  https://lci.rivm.nl/richtlijnen/herpessimplexvirusinfecties

  Reageer
  #8

  Oke bedankt. Er zat duidelijk al een goede korst op de koorslip dat wel. Maar als je nu orale seks hebt met iemand die dat heeft krijg je dan sowiesoo altijd herpes of is er ook nog een kans dat je het niet krijgt?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Rivm zegt dit hierover:

  "Als de blaasinhoud daarna opdroogt treedt het crusteuze stadium in, waarin weinig tot geen infectieus virus meer wordt uitgescheiden."

  Het is dus helemaal niet gezegd dat er transmissie van het virus plaatsvond. Je hoeft dus niet per se herpes te krijgen.

  Reageer
Reageer op: Herpes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief