Kans op overdracht groot?

Online ZorgZus
 • #1

  Een jaar geleden herpes genitalis gekregen. M’n partner toen heeft dit nooit gemerkt, zijn voormalige vriendin ook niet.

  Nu heb ik al in dit jaar veel vaker gemeenschap gehad, wel veilig natuurlijk, de kans op overdracht is niet 0, maar wel erg klein als er geen klachten zijn en overdracht van vrouw op mannen nog lager is dan andersom.

  Aangezien dit virus zoveel voorkomt en veel mensen met herpes in het aanraking zijn gekomen is dit ook niet heel onwaarschijnlijk dat iemand het nog niet heeft gehad, ook al wil je het natuurlijk wel voorkomen en gewoon op safe spelen.

  Nu zie ik al een tijdje een man, we hebben veilig seks, en het is geen vaste relatie waarin het niet nodig is om dit te vertellen en wat ook nog geen optie is...

  nu wil hij al een paar keer orale seks geven, maar ik zeg de hele tijd dat ik dit niet wil, omdat ik toch bang ben om het over te dragen. Het voorstellen van een lapje of geknipt condoom is geen optie...

  mensen die ooit een koortslip hebben gehad vertellen het ook niet aan een (bed)partner/zoenpartner als zij orale seks gaan geven, terwijl die kans ook niet 0 is. Ik vraag mij heel erg af of er een grote kans is op overdracht op hem als ik geen symptomen heb.. (Natuurlijk wil ik het nog steeds wel voorkomen als hij nog niet in aanraking is geweest met dit virus, wat veel mensen simpelweg niet weten, omdat het overgrote deel van de mensen het niet merken)

  Reageer
  #2

  Bij een koortslip (HSV I) is de kans veel kleiner dan bij herpes genitalis (HSV II). Maar de kans op overdracht is inderdaad erg klein als er geen symptomen zijn .

  "Aangezien dit virus zoveel voorkomt en veel mensen met herpes in het aanraking zijn gekomen is dit ook niet heel onwaarschijnlijk dat iemand het nog niet heeft gehad" Deze stelling klopt niet voor herpes genitalis.

  Reageer
  #3

  Beter een late reactie dan nooit: ik heb 4 jaar geleden HG opgelopen. Tijdens de seks heb ik gewoon orale seks en laat dit ook bij mij gebeuren, tenzij ik twijfel of ik een uitbraak heb doordat ik bijv iets raars voel of zo. De kans op besmetting is super klein als je geen blaasjes hebt dus gewoon lekker doen!

  Reageer
  #4

  Hee A! Bedankt dat je een reactie plaatsen (ik ben niet de topicstarter)

  Ik heb het nu 1 jaar en ben toch altijd bang dat ik het doorgeef ookal zie ik geen blaasjes.. maar misschien zitten ze wel binnen in me.. vind het ook lastig of je het moet vertellen aan een scharrel als je herpes genitales hebt maar geen uitbraak, wat zijn jou ervaringen hiermee?

  Reageer
  #5

  Hee Girll, ik was daar ook altijd heel bang voor maar heb het inmiddels 4 jaar en vertel het eigenlijk nooit. Op het moment dat ik iets raars voel of ik voel me niet lekker heb ik geen seks. Omdat er zo weinig bekend is over herpes doet iedereen alsof je het meest smerige persoon op aarde bent en zeker na het lezen van alle forums online, daarom vind ik het niet nodig om het te vertellen tegen losse scharrels. Als het uiteindelijk iets serieus begint te worden vertel ik het pas, uiteraard een lastig moment maar doe er gewoon luchtig over en leg het uit. Ik heb bijna nooit een uitbraak dus misschien makkelijk praten maar geloof me: als je blaasjes vanbinnen of vanbuiten hebt voel je dat gelijk! Lekker genieten van de seks en niet te moeilijk doen over orale seks, de kans op besmetting is zeer klein zonder blaasjes. X

  Reageer
  #6

  Nu klinkt het trouwens alsof ik met jan en alleman seks heb, dat is uiteraard niet het geval 😂 de eerste jaren toen ik het had vertelde ik het wel altijd eerlijk en had ik sowieso weinig seks maar voel me nu eindelijk weer ‘normaal’ en loop er al een aantal jaar mee, je raakt er aan gewend.

  Reageer
  #7

  Heehee A,

  Wederom bedankt voor je reactie! Stelt me erg gerust! Ik ben zelf namelijk zo bang omdat ik helaas al is 1 iemand besmet heb.. denk dat het virus toen echt nog actief was.. was mijn eerste aanval en te snel weer seks gehad al was het met condoom.. naderhand ook nog aantal keer seks gehad ook zonder condoom en niemand besmet.. daar houd ik me altijd maar aan vast check mezelf ook goed van onder. Maar toch blijft die angst op dat ene berichtje. Eigenlijk altijd nog bang als ik seks heb gehad met iemand dan zit ik die dagen echt afte tellen dat ze niks van me hebben gehad.

  Als je op internet lees over hg lees je zoveel slechte verhalen we maken het erger in ons hoofd. Daarom support je bericht me echt!

   

  Liefs

  Reageer
  #8

  Fijn om te lezen en zo herkenbaar wat je typt, ik denk dat die angst altijd wel zal blijven maar op dat moment moet je op jezelf vertrouwen. Ik reageer eigenlijk nooit op forums maar al die negatieve berichten, lijkt net of we dood gaan wat gelukkig niet het geval is met HG. Dikke knuffel voor jou!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Kans op overdracht groot?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief