Asymptomatisch / symptomatisch, hoe zit dit?

 • #1

  Hé!!

  Vraagje, ik heb een HSV2 opgelopen en was er erg vroeg bij. Zo vroeg, dat de dokter aangaf me geen zorgen te maken, omdat ze geen koortsblaasjes zag, maar een aft. Ze sloot genitale herpes uit en diezelfde dag had ik dus nog seks met mijn partner zonder condoom.

  Pas dagen later kreeg ik koorts en opgezette klieren en ben ik teruggegaan naar de dokter. Uit de test bleek idd: HSV2. Ik heb dit mijn partner verteld, maar nu na 12 weken vertoont hij geen symptomen.

  Nu mijn vraag; kan een symptomatische drager het overgeven naar iemand die vervolgens een asymptomatische drager wordt? Of heeft hij gewoon moker veel geluk.. ik ben erg bang dat ik hem toch heb besmet, maar dat hij zonder klachten rondloopt, maar uiteindelijk wel uitbraken krijgt. Ik snap sites niet helemaal. Als ik al die symptomen heb, zegt dat dan dat mijn vriend ook zo’n uitbraak moet krijgen?

  plus; zou ik het misschien van hem hebben kunnen krijgen, terwijl hij een asymptomatishe drager is?

  Reactie
  #2

  "Pas dagen later kreeg ik koorts en opgezette klieren en ben ik teruggegaan naar de dokter. Uit de test bleek idd: HSV2" Hoe is dat getest?
  Ik denk dat hij gewoon heel veel geluk heeft gehad

  Reactie
  #3

  Ze hebben uiteindelijk toen wel een kweekje gemaakt ervan en daar kwam herpes uit.. wel heel gek aangezien ik geen blaasjes heb gehad. Maar hoe zit het precies met die besmettelijkheid? Ik zie heel veel verhalen ook op de site van het RIVM, dat de meeste infecties zonder klachten verlopen. Met name bij mannen. Klopt dit?

  Reactie
  #4

  Dat komt wel voor. Hij heeft dus gewoon geluk gehad en een goed werkend afweersysteem

  Reactie
  #5

  Maar het klopt dus dat maar 37% van de nieuwe HSV2  infecties met symptomen gepaard gaan? En daarvan de minderheid ook nog man is.. Dan kan het toch zijn dat ik het wel aan hem heb gegeven, maar hij de symptomen niet heeft?

  of zie ik dit verkeerd? Ik lees wat tegenstrijdige dingen.

  Reactie
  #6

  Ik kan daar zo geen antwoord op geven. Ik ken niet alle publicaties die hierover op internet verschijnen.
  De meest betrouwbare informatie kun je bij het RIVM vinden
  Nadeel van internet: Je kunt inderdaad veel verschillende en ook tegenstrijdige info vinden

  Reactie
  #7

  Het RIVM geeft aan dat ruim 60% van de nieuwe infecties asymptomatisch verloopt. We houden het dan maar goed in de gaten! Hopelijk blijft hij buiten schot

  Reactie
Reageer op: Asymptomatisch / symptomatisch, hoe zit dit?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief