Antistoffen maar geen typische klachten

  • #1

    Hallo, ik wilde graag een situatie voorleggen.

    Ik heb recentelijk een bloedtest laten doen waaruit ik positief getest ben op antistoffen herpes simplex type 1 & 2. Ik heb 10 jaar geleden ooit een keer een uitbraak gehad genitaal. De huisarts heeft toen een kweek gedaan en daar kwam uit dat het type 1 was. Mijn vaste partner waar ik 15 jaar mee samen was had nog nooit klachten gehad of een koortslip, ik ook niet. We hebben geen idee hoe het daar terecht is gekomen. De kenmerkende blaasjes deden geen pijn, ik had geen verdere klachten en nooit meer last gehad.

    Nu heb ik met een andere man gevreeën. Ik had daarna wat irritatie, leek erg op ontstoken haarzakjes. Ben hier aan gaan zitten, deed veel pijn maar waren totaal andere blaasjes als toen. Blaasjes uitgeknepen wat zorgde voor opgezette klieren in mij lies. Verder geen andere klachten. De huisarts kon geen kweek doen want de blaasjes waren na 2 dagen al ingedroogd. Vandaar mijn verzoek voor een bloedonderzoek.

    Nu dus positief getest. Hoe groot is het risico dat ik het virus overdraag op anderen ook al heb ik (wrs) nooit kenmerkende type 2 klachten gehad? Ik lees dat ook met veilig vrijen je een ander kunt besmetten en dat het ook door slijmvliezen en huidcontact kan worden overgedragen. Klopt dit?

    Excuus voor het uitgebreide verhaal, maar ik vind het vreselijk te weten dat ik dit nu blijkbaar heb, maar nog erger dat ik anderen dus altijd hiermee kan besmetten 🙁

    Reageer
    #2

    Het bloedonderzoek zegt eigenlijk helemaal niets. Iedereen die de bekende kinderziekten heeft gehad heeft antistoffen, Herpes genitalis is alleen maar te testen met vocht uit de blaasjes. als er geen uiterlijke kenmerken zijn, is de kans op besmetting wel heel erg klein, zeker bij type 1

    Reageer
    #3

    Beste Tandor,

    Hartelijk dank voor de reactie. Ook als ik dus positief ben getest op type 2?  Zowel de Igm als de Igg waardes waren positief. Op Type 1 & 2 dus.

    Ik weet dat mijn moeder vaak een koortslip had vroeger. Kan het zijn dat ik de antistoffen van haar heb doorgekregen? En kan dit ook het geval zijn voor de antistoffen van Type 2?

    Bij voorbaat dank voor uw antwoord,

     

     

    Reageer
Reageer op: Antistoffen maar geen typische klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief