Antistoffen HSV1 & HSV2

  • #1

    Hallo,

    Onlangs heb ik bloedonderzoek laten doen naar antistoffen voor HSV1 en HSV2. Mijn partner is besmet met HSV2 en heeft met enige regelmaat last van (genitale) aanvallen, blaasjes. Ik heb zelf nog nooit klachten gehad maar begreep dat het wel kan zijn dat ik toch drager ben van het virus.
    Nu blijkt uit het onderzoek dat ik antistoffen heb voor HSV1 en HSV2. Zoals ik al zei, nog nooit klachten gehad. Wat betekent dit in de praktijk precies? In ieder geval dat ik eerder in aanraking ben gekomen met beide virussen. De dokter vertelde mij dat dat ook door waterpokken kan gebeuren in je jeugd. Maar betekent de aanwezigheid van deze antistoffen nu dat dus drager ben van beide virussen en dus (potentieel) besmettelijk? En betekent de afwezigheid van symptomen dat ik ook nooit een aanval zal krijgen of ligt het genuanceerder? Overigens ben ik nu 31. Alvast bedankt voor jullie hulp!

    Reageer
    #2

    De waterpokken worden veroorzaakt door het Varicellazostervirus. Dat is 1 van de acht herpesvirussen. HHV3 om precies te te zijn. Dat is een ander type dan HSV1 en 2. Iedereen heeft in principe antistoffen tegen herpes. Het is immers een onderdeel van het inentingsprogramma van het Rijksvaccinatieprogramma.
    Dat betekend niet per definitie dat je dan ook besmettelijk bent .

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor, bedankt voor je reactie. Ik snap er alleen nu helemaal niets meer van. Mij is verteld dat niet iedereen antistoffen HSV1 en HSV2 heeft, immers dan zou je geen aanvallen krijgen van koortslip of genitale herpes.
    Mijn vraag is dus wat het precies betekent dat ik wel deze antistoffen heb. Dat ik ze heb betekent dat ik in het verleden in aanraking ben geweest met beide typen en toen antistoffen heb aangemaakt. Wat betekent dit dan dus voor mij? Ik ben dan dus drager? En dus potentieel besmettelijk? Krijg ik per definitie nooit een aanval omdat ik die antistoffen dus heb?

    Reageer
    #4

    Als je antistoffen hebt van het type1 en 2 komt dat dus niet door de waterpokken.
    Het hebben van antistoffen betekend niet automatisch dat je dan geen uitbraak zou kunnen krijgen. Als je nooit een uitbraak hebt gehad is de kans dat je iemand zou besmetten heel erg klein.

    Reageer
    #5

    Hoi,

    Kunnen antistoffen tegen HSV1 of HSV2 na lange tijd (zonder uitbraken) ook weer verdwijnen?

    Reageer
    #6

    Nee, antistoffen verdwijnen niet

    Reageer
Reageer op: Antistoffen HSV1 & HSV2


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief